53 тела открити в изоставен хотел в Сирт

"Хюман райтс уоч" призова да се разследва престъплението
Обновена: 24 окт 2011 15:00 | 24 окт 2011 12:42, Елка Василева
15
53 тела открити в изоставен хотел в Сирт
Снимка: Архив Reuters

Правозащитната организация „Хюман райтс уоч“ призова Преходния национален съвет на Либия да проведе разследване на масовото убийство в град Сирт на привърженици на убития миналата седмица Муамар Кадафи, се казва в съобщение, публикувано на сайта на организацията.

„Открихме 53 тела, предполага се на поддръжници на Кадафи, в изоставен хотел в Сирт. Всички те са застреляни, на някои ръцете им са вързани на гърба“, заяви Питър Букерт от „Хюман райтс уоч“.

„Искаме либийските власти да обърнат внимание на това, да проведат разследване и да привлекат виновните под отговорност“, каза той.

Дупки от куршуми и празни пълнители от АК 47 показват, че много от загиналите са били разстреляни на място.

Състоянието на телата сочи, че хората са били убити преди около седмица.

В съобщението се посочва, че районът на града, в който се е намирал хотелът, е бил в ръцете на бойци на новата либийска власт от Мисурата.

По-рано „Хюман райтс уоч“ съобщи, че са открити 10 тела във водохранилище в друга част на Сирт. Самоличността им не е установена, пише Интерфакс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
3
 
! Отговори
Бай уй от Кербала преди 12 години
На война като на война - казват франсетата! Мисурата е най-пострадалия град от войната. Трудно може да се очаква от пара военни отряди ,от които всеки има убит брат или баща и изнасилена сестра или жена ,да плени според женевската конвенция тези които са му го причинили. Куршума в тила в случая може да се приеме като "милост". За разлика от 99% от писачите в този форум аз съм бил при араби и на почивка и на война и мога да претендирам че ги познавам що за хора са. Само адмирации заслужава либия
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Къде се изгубихте радетели за демокрация? Защо не пишете?
13
3
 
8
 
! Отговори
glimmer преди 12 години
Един отвратителен примитив ще бъде заменен от едни още по-отвратителни ***... грозна комбинация от арабско и африканско... Европа тепърва ще пати заради алчността на богатите западняци към либийския петрол!
12
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
няма нищо по демократично от това да избиеш привържениците на опонента си
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да живее демокрацията!
10
4
 
22
 
! Отговори
Чети пак! преди 12 години
Не може ли да разберете, че гръбнака на бунтовниците и Преходния съвет са части от фракции на Ал Кайда? С тяхна помощ затриха Кадафи, да за не въведе златен динар в обръщение из Черния континент.
9
3
 
5
 
! Отговори
танас преди 12 години
да, вярно е, но това се дължи на петрола,,богатството , което се пилееше безотговорно. То аз съм бил там, възхищавал съм се на социалната им държава, но Кадафи не обединяваше племената , а ги разделяше, а те колкото и да са примитивни някои, не са глупави..
8
3
 
24
 
! Отговори
Пламен преди 12 години
Ходил съм във всички североафрикански страни, с изключение на Мароко, най-високия стандарт на живот имаше Либия, хората там ползваха такива благини и привилегии, каквито българите дори и на сън не са си мечтали и които дори след 20 г. Да вярно здравеопазването не беше на най-високо ниво, да нямаше политически свободи, но имаше други екстри. Не ви ли направи впечатление, че в Тунис и Египет режимът се сгромоляса за 3 седмици , а за Кадафито бяха нужни 7 месеца и огромната военна помощ от Запада.
7
22
 
3
 
! Отговори
tanas преди 12 години
лошо, саморазправа с противници,,,но Кадафи си беше терорист (Локърби и др.) и много по-жесток...заслужаваше си куршума,,като Чаушеску
6
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
За тея това е демокрацията да отрепеш противника и да му вземеш всичко....
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Демократичните" убийци ( бунтовници ) клаха населението на Сирт,така както само ислямистите могат да колятАко не бяха обаче 26 000 бойни полета на РотШилдови ( НАТО ) тези "демократи" щяха да бъдат разгромени за броени дни
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Паднеш ли в рьцете на тези демократи веднага си застрелян при опит за бягство...
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Такъв ли ще бъде новия демократичен ред в Либия?
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, масова демократизация налагана от талибани. Май си направихме не нов Ирак, а нов Афганистан. :(
1
4
 
31
 
! Отговори
ivaylov1 преди 12 години
На Ви сега преходен съвет ... тия са мн. по лоши от Кадафи !