Касапница в Сирия. Стотици убити в Хомс

ООН ще обсъжда резолюция, осъждаща режима на Асад
4 фев 2012 09:16,
145
Касапница в Сирия. Стотици убити в Хомс
Снимка: Reuters

Най-малко 217 души са били убити при стрелба с миномет тази нощ в сирийския град Хомс в централната част на страната, съобщи Сирийската обсерватория за човешките права, цитирана от Ройтерс.

"Около 138 души, сред които жени и деца, са били убити в квартал Халидия, а 79 - в други квартали", съобщи организацията, като призова "сирийският народ от всички райони да излезе по улиците в градовете и селата и да се изправи срещу режима, който извършва истинско кръпоролитие в Хомс".

Още по темата
Според информациите минометният обстрел е бил наосечен срещу цивилни цели.

"Това е истинска касапница", заяви за АФП директорът на организацията Рами Абдерахман, който призова за "незабавната реакция" на Арабската лига.

Официалната сирийска информационна агенция САНА отрече армията да е обстрелвала няколко квартала Хомс.

Съветът за сигурност на ООН ще проведе днес открито заседание от 9.00 часа местно време (16.00 часа българско време), на което ще бъде гласуван европейско-арабският проект за резолюция за Сирия, съобщи пресслужбата на ООН.

Проекторезолюцията подкрепя плана на Арабската лига, призоваващ сирийския президент Башар Асад да се оттегли от властта.

Все още не е ясно дали Русия ще гласува в полза на резолюцията, ще се въздържи или ще наложи вето.

През октомври Русия наложи вето на европейски проект за резолюция, осъждаща режима в Сирия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 53 потърси си добър психиятър ,определено ти е нужен
53
5
 
18
 
! Отговори
Доктор преди 12 години
В Сирия просто временно върлува оранжевата чума,заразата е пипната от хамерикано-*** бацили.Но Башар Асат ще даде лекарство на заразените,за съжаление лечението е радикално :)
52
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ето това са имали предвид пророците за 2012 -новото съзнание , а не край на света ,в времето на новата епоха в която живеем днес,събуденото човечество вече не може да се върже на лъжите и манипулациите на продажни политици ,медии и *** изтъргували си съвестта на ционистките им господари за обезценени хартишки- долари , Велик духовен учител от Галилея -Исус ,е учил ,че истината ще ни направи свободни , днес света прозря истината и това е първата ни крачка към свободата от циониското робсто
51
4
 
24
 
! Отговори
VEE преди 12 години
Сега Хилари обикаля Европа и събира подкрепа за война в Сирия.Пускането на такива новини допълнително усилва усещането на къде отиват нещата.Сащ по прикритието на Нато ще спасяват сирийците от Сирия както спасиха иракчаните от Ирак и либийците и т.н.
50
35
 
10
 
! Отговори
ф-1 преди 12 години
Навсякъде по света насилията и убийствата са подкрепяни от РУСИЯ.
49
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Vseki seriech koito protestira no ne v Siria predlagam da gi izpratim tam da si protestirat a ne v nashite gradove da izlizat i da razkahvat znamenata si kato mileqt za rodinata si da hodqt tam da se borqt
48
2
 
19
 
! Отговори
VEE преди 12 години
Пълни манипулации и пропаганда са това.Това цели настройване на общественото мнение с/уследващата жертва Сирия (която има петрол и граничи с Ирак).Следва резолюция на ООН и империалистите от САЩ под прикритието на НАТО започват война и си вземат каквото им трябва от Сирия,а после и от Иран.Този филм сме го гледали няколко пъти с участието на тези престъпници САШТ.Дано Русия не се подаде на тези фалшификации.
47
4
 
13
 
! Отговори
ооооо , виж ти ... преди 12 години
и ние взехме , че повярвахме .............хахахахахахахах - и кой я заповяда тази ,,истина,, да стане - ууууууаааауууу новина !!! Май тия , които искат да отидат да ,,помагат,, пък после да са по-близо до Ираннннннн.......... :) а сега и репортажи директно снимани в холивуд :))))) !!! АНТИ АРЕСОРА - ТОЙ Е ЧИСТОТО ЗЛО .
46
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая "Сирийската обсерватория за човешките права" дето е съобщила "новината" много ми смърди на нашия "Български хелзински комитет", зспоред който права имат само *** (вкл. и правото да крадат и изтребват българите). И съзирам зад нея сянката на Световния жандарм.
45
7
 
26
 
! Отговори
Долу САЩ! преди 12 години
Надробиха половинта свят - Ирак Афганистан Тунис Либия Египет - места където властта не им се подчиняваше. В тези държавие е анархия в момента. Разделяй и владей.. Сега на ред е Сирия, с единствената цел да обградят Иран от всички страни. Само да не им излязат грешни сметките че ще го отнесе целия свят.
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
33 -БРАВО ,ТОЧНО,КРАТКО И ЯСНО ,НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ
43
6
 
9
 
! Отговори
@ 43 преди 12 години
От на *** религията по-античовешка няма , лудите ислямски радикали на малкия пръст не могат да им се качат.
42
6
 
20
 
! Отговори
ЦРУпреспрас преди 12 години
Убите в Сирия са 100 милиона,вече! На полу-маймуните,които ни вярват-приятен ден!
41
5
 
19
 
! Отговори
@ 40 преди 12 години
Не можем да се сърдим на днес.бг те са просто едни момченца и момиченца , които копират и пействат , това което им поднасят чифутските медии. Те не са журналисти , не проверяват информацията , не четат , не се интересуват , просто трябва да драсне нещо и до там. Така , че не им се сърди.
40
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 40Аз пък стискам палци и на двете ръце това да се случи! Тези страни изостанали и с такава античовешка религия ,не трябва да съществуват в този си вид! Вярно ,че американците за пари го правят ,но с годините ще се променят нещата за хората по тези земи. Защо да ми промива някой мозъка. "Трай зло ,че иначе по -зло" казват хората.
39
2
 
20
 
! Отговори
Дерзайте преди 12 години
Башар Асад по-бързо да изтреби мюсюлмански (американски) братя,че да не гинат невинни!!!!!
38
3
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Съвременната война е най-вече информационна война. Промиват ни мозъците, манипулират ни и т.н. Нищо чудно тази новина в случая да се базира на десетина ранени в някакво махленско сбиване, а колкото до миномета - не е ясно ако наистина го е имало, кой е стрелял с него. Може да са били братята на тези, по които е стреляно. Познат метод за въздействие на ООН - убиваш своите уж го прави противника ти, за да те подкрепи ООН.
37
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе най- малко 10000 са убити кво се правите на скромни. Бг днес - американски подологи. Стига сте лъгали, всички имаме интернет и знаем истината. А истината е че главорезите от щатите промиват мозъците на хората за да се приеме резолюцията за нападение на Сирия( безполетна зона, убийство на демократично избраното правителство, глад на кутийки за народа, и тогава вече ще е втора Либия за радост на евреите) а от там нататък следващия е Иран, Сирия ще бъде коридор и база за нападение.
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Сирия и до днес живеят Православни християни които говорят езика който в говорил спасителя -арамейски ,лъжа е ,че е Исус е говорил иврит ,той си е от Галилея -днешна Сирия ,тези християни също са на страната на Асад ,защото виждат кои са тези бунтовници ,те са сунитски терористи подкрепяни и въоръжавани от сащ и изрел
35
1
 
9
 
! Отговори
bg преди 12 години
Edin general ot arabskite nabludateli v Siria napisal doklad do OON otnosno mashabni prestuplenija ot strana na buntovnicite v Siria,i murshata dolnoprobna ujnokoreiska Ban Ki Maimun othvurlila doklada.