Русия и Китай спънаха резолюцията за Сирия

Това е тъжен ден за сирийците, отбелязаха редица политици
4 фев 2012 19:41,
392
Русия и Китай спънаха резолюцията за Сирия
Снимка: Reuters

Русия и Китай наложиха вето на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН, подкрепяща плана на Арабската лига, предвиждащ сирийският президент Башар Асад да се оттегли от властта, предаде Ройтерс.

Останалите 13 членки на Съвета гласуваха "за" резолюцията, която казва, че Съветът за сигурност "подкрепя напълно" плана на Арабската лига.

Още по темата
Постоянният представител на Мароко Мохамед Лулихки - единственият арабски представител в 15-членния орган, изрази "голямото си съжаление и разочарование", че Москва и Пекин са обединили сили, за да "убият" резолюцията.

Френският посланик Жерар Аро заяви пред Съвета: "Това е тъжен ден за този съвет, тъжен ден за всички сирийци и тъжен ден за демокрацията".

Решението на Русия да наложи вето дойде след като САЩ и европейски представители отхвърлиха поредица руски поправки в текста на проекторезолюцията, която призоваваше Асад да прехвърли цялата си власт на своя вицепрезидент, за да бъде извършен демократичен преход в Сирия.

Резолюцията предвиждаше още свободни и прозрачни избори под арабско и международно наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


392
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Всички любители на *** сащ да си вземат палтото,чантата, шапката и да се качват на самолетчето и айде баста продажници и национални предатели,,,,,България на БългАРИТЕ , а на вас седеругите чифутолюбци прав ви път
288
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сащ и Израел могат и имат силата да водят едновремено война със Сирия,Иран и подръжниците им Русия и Китай.Сащ и Израел са двете най-силни армии в света и ще смачкат болшевиките,китайчетата,арабелите и персите.Да живее демокрацята
287
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... които не са били в казармата и такива, които през живота си не са изяли един шамар от полицай, седнали да коментират "международните конспирации" зад издевателствата над населението в страна, в която не само че не са били, но и са чували само от телевизията и интернет.Сещате ли се, че се превръщате в американци - нищо не разбират, но се смятат за еталон за демокрация и си навират собствените заблуди като еталон за какво трябва да става по света?
286
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аз също ненавиждам комунизма ,но това не значи ,че не мога да мисля и да не видя ,че по големи мизерници и *** от тия в сащ и изрел и техните марионетки в ЕС няма
285
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КАКВА (ДЕМОКРАЦИЯ ) ГИ ГОНИ НЯКОЙ БЕ В СИРИЯ ИМА ВЪОРЪЖЕНИ НАЕМНИЦИ НАВЛЕЗЛИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЧУЖДА ДЪРЖАВА ,АКО ТОВА СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В МНОГООО (ДЕМОКРАТИЧНИТЕ ) САЩ И ИЗРАЕЛ ЩЯХА ДА СА ЗАСТРЕЛЯНИ НА МЯСТО ,ПОИНТЕРЕСУВАЙТЕ СЕ КАКВО СТАВА В САЩ С ХОРАТА ОТ ДВИЖЕНИЕТО ОКУПИРАЙ УОЛСТРИЙТ НИТО СА НАВЛЕЗЛИ НА ЧУЖДА ТЕРИТОРИЯ ,НИТО СА ВЪОРЪЖЕНИ ,НО ПАК ТЕЖКО ВЪОРЪЖЕНАТА ЖАНДАРМЕРИЯ ГИ ГАЗИ И АРЕСТУВА ,ЗАЩО ЗАЩО ООН НЕ СПРЕТНЕ ЕДНА РЕЗОЛЮЦИЙКА СРЕЩУ САЩ КАК ТАКА ОТ ХЕЛЗИНСКИЯ КОМИТЕТ НЕ СЕ ВЪЗМУТИХА
284
15
 
6
 
! Отговори
ВАЛКАТА преди 12 години
АНТИКОМУНИСТЕ ПРАВ СИ БРАТЛЕ,НЯМА ПО СИЛНИ ОТ USA И ПО ГОЛЕМИ МИЗЕРНИЦИ ОТ рУСИЯ И кИТАЙ
283
20
 
5
 
! Отговори
Антикумонист преди 12 години
САЩ е най-великата и силна страна в света.Рашките и Чайната са две бедни и мизерни страни,развити благодарение на САЩ
282
2
 
9
 
! Отговори
до 332 преди 12 години
Миналата седмица изтече информация за изтезания в новата "демократична" Либия. Шефа на затвора каза, че нямало нищо лошо в "малко бой" при разпитите. Но сигурно бие по стандарта на Гуантанамо и за това му е разрешено, а?
281
3
 
21
 
! Отговори
американофил преди 12 години
Очакваме времето, когато някой реши, че Америка не е достатъчно демократична и реши да я демократизира по американски - с бомбардировки, икономическо и политическо ембарго, командоси преоблечени като местно население и накрая обесване на диктатора.Чакаме спасителя от американската "демокрация".
280
2
 
6
 
! Отговори
до Пламен преди 12 години
на САЩ избива хора по улиците на Сирия
279
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
... когато успеете да забравите за момент колко много ви пречи америка на личния живот, си представете, че собственото ви правителство ви избива по улиците като животни без да му пука за международното мнение, а Путин използва това да показва мускули на ООН. Надявам се след това да спите спокойно...
278
0
 
18
 
! Отговори
Учуден преди 12 години
"Резолюцията предвиждаше още свободни и прозрачни избори под арабско и международно наблюдение."Нямаше ли нещо такова и за Либия, и за Египет? Ми нещо не виждам "демокрация" нито на едното, нито на другото място. Даже напротив - в Либия изтезават и избиват опонентите си без съд и присъда, също както при Кадафи, но този път с одобрението на Франция и САЩ. А в Египет се избиват по стадионите с активното участие на полицията.
277
2
 
14
 
! Отговори
Plamen преди 12 години
Пак тръгнаха САЩ да освобождават. Дано този път ги спрат!!!!
276
3
 
20
 
! Отговори
дядо гошо преди 12 години
Браво на Русия и Китай!!!!! ВСЕКИ ЗАВОЕВАТЕЛ ТРЯБВА ДА СРЕЩНЕ ПРАВДАТА...
275
4
 
17
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
На САЩ им се иска да направят Сирия втора Либия.
274
2
 
22
 
! Отговори
Соломон преди 12 години
Гледайте как нашите управляващи палета ще клекнат на задни лапи, като дойде господарката.Ще дадем бази и терени за самолети и оръжие, за нападението на Иран. Ще дадем и допълнително пушечно месо за Афганистан, понеже тяхното започна да се вмирисва.Ще закупим скъпо и от техните 102 бракувани F-16 Fighting Falcon.Ехе и още колко много ще си дадем гъ.а под наем.
273
3
 
15
 
! Отговори
Стяга ги чепика ! преди 12 години
Защо искат да махнат Асад? За да ударят Иран ! Ако израелци и американци сега ударят Иран, то евреите ще бъдат атакуване освен от Иран, от палестинци, от Ливан а за да потуши организираните му отвън (по либийския сценарий) размирици, Асад ще удари Израел. За това Асад искат да го махнат, въпреки че после ислямисти ще дойдат на власт.
272
3
 
29
 
! Отговори
Войни за ресурси преди 12 години
Ясно е, че Сирия със своя военен потенциал неможе да се противопостави на НАТО като цяло. Затова срещу НАТО трябва да застанат велики сили, белким мозъкът на американските генерали изтрезнее от бленуването за убийства и разруха на малки народи. Основната причина е, че западът е загрижен за енергийните ресурси, които от ден на ден, все повече не достигат. Затова със средствата на войната искат да се докопат до нови ресурси. Сирия е стъпка към Иранския петрол и газ.
271
3
 
41
 
! Отговори
Спряха голямата войн преди 12 години
Русия и Китай спряха Голямата война и спасиха Човечеството от самоубийство. Тук няма комунисти, фашисти, капиталисти. Тука е заложено Човечеството. Може би някои ще се завайкат, когато захвърчат бомбите, но ще е късно. Софиянци и големите Български градове са на мушката, както бе през 1943/44 год. Така че мислете, преди да пишете. Щото хора с всякакъв род политически цветове ще са погинали. Не бъдете като рибките в нагорещения тиган.
270
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Запада не трябва да се бърка във вътрешните работи на тези държави. Аз лични предпочитам там да царува тоталитаризъм, отколкото да дойде някаква радикална ислямистка "демокрация". Египет например "много постигна"...