Газова експлозия срути фабрика в Пакистан

Трима души са загинали, сред 10-годишно дете
Обновена: 6 фев 2012 10:18 | 6 фев 2012 10:17, Елка Василева
1
Газова експлозия срути фабрика в Пакистан
Снимка: архив, Reuters

Трима души загинаха при газова експлозия, срутила фабрична сграда и две съседни постройки в пакистанския град Лахор. Сред жертвите има и едно дете. Спасителите извадиха 13 души изпод развалините, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на пакистанската служба по извънредните ситуации.

Според говорителя на спасителите Карамат Али, говорил пред Ройтерс, сред загиналите има 10-годишно дете, а затрупаните са десетки.

Инцидентът в Лахор, центъра на провинция Пенджаб, бе предизвикан от експлодирала бутилка с газ в предприятие за производство на медикаменти за ветеринарната медицина. По различни данни, в момента там са работели от 62 до 150 души. Броят на жертвите може да нарасне, посочва ИТАР-ТАСС. По думите на Карамат Али, във фабриката са се намирали 17 жени и 45 мъже.

Изпращането на тежки машини за разчистване на развалините е затруднено поради тесните улички в жилищния квартал, където се намира фабриката, съобщи по-рано спасител, цитиран от Ройтерс.

Властите съобщиха за най-малко шестима ранени – повечето деца, и за един убит. Те се опасяват, че под отломките може да има над 100 души, останали затрупани след експлозията, предаде Франс прес. Фотограф на агенцията видя спасители да изваждат изпод отломките жени и деца, покрити с прах, добавя АФП.

Инцидентът повдигна отново ред въпроси, свързани с безопасните условия на труд в пакистанските предприятия – според критиците съответната нормативна база в ред отрасли е твърде слаба, посочва Ройтерс.

Пострадалата фабрика би трябвало да е затворена, посочва БТА. Очаква се да бъде запечатана. Ще разследваме защо все още работи, заяви пред журналисти Ахад Чийма от градската управа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както се казва чисто и екологично гориво - ефекта е също чисто и елокогично събаряне.