Руският патриарх нарече Божие чудо управлението на Путин

В страната протестиращите били малцинство според главата на РПЦ
Обновена: 9 фев 2012 14:48 | 9 фев 2012 10:54, Елка Василева
162
Руският патриарх нарече Божие чудо управлението на Путин
Снимка: Reuters

Главата на Руската православна църква патриарх Кирил нарече 12-годишния период на управление на Владимир Путин "Божие чудо" и разкритикува опонентите на премиера, кандидатирал се за трети президентски мандат, предаде Ройтерс.

Кирил сравни периода, предшествал управлението на Путин, с нацистката инвазия в СССР през 1941 г.

После с активното участие на ръководство на страната Русия е успяла да излезе от ужасяващата криза, подчерта патриарх Кирил.

Той увери, че говори открито истината и не се влияе от политическата ситуация или от пропагандата.

Патриархът подчерта, че срещу Путин протестират малцинството от руснаците. Исканията на протестиращите той сравни с пронизителни писъци, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
republikata UNISHTOZZI RUSSIA,russkia narod,CHOVESHKITE ZZENNOSTI biaha zameneni OT REPUBLIKANSKO ROBSTVO i REPUBLIKANSKA KARVAVA TIRANIA...
82
6
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 12 години
Нещо си се обаркал малко, ама карай. В Б-я няма само *** лапачи комунисти, дето чакат Кремъл да пръдне и те да се *** от кеф. От мен да го знайш.
81
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ZARSTVO RUSSIA e BILO na VTORO MASTO po IKONOMICHESKA MOSHT i BOGATSTVO sled USA prez 1913 godina...Sega e na 52-ro ili 102 po STANDART i DOHODI v Sveta.
80
7
 
11
 
! Отговори
освободител преди 12 години
когато чакалите реват значи Русия е на прав път , и тук си личе колко промит мозък има , селувайте крачетата на САЩ може да ви отпуснат некое залче , Русия НИЕ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОБЪРНЕМ ПРОТИВ ТЕБЕ , В ВСЯКО СТАДО ИМА *** , ВЪВ ВСЯКА ЧЕТА ПРЕДАТЕЛ , НИЕ ЩЕ ГИ ИЗКОРЕНИМ , БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБЕ
79
4
 
3
 
! Отговори
ivetka преди 12 години
незнам зашто спорите за нешта които нито вие разбирате нито аз, не ми пука нито за запада нито за изтока , но е факт завращането на Русиа като военна сила пак и с кризата се справят, по добре са от нас , а жие по бедните от тях сте трагнали да спорите кои трябва да ги оправлява, а протести има навсякаде , въпроса е дали лозунга на 120 000 трябва да се поставя над исканята на 130 000 000 , дали ?
78
3
 
11
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Абе попресолил е манджата дедо Кирил, ама като цяло си е прав човека! Онази пияница -демократ Ельцин беше довел Русия до тотална разруха. Страната беше пред разпад за радост на западните компании, които щяха да лапнат огромните богатства на тази страна. В.В. спаси страната и я постави отново на свет. полит. сцена, това е факт! Огромното мнозинство руснаци плюят Ельцин за сътвореното от него, но допълват "но за Вова" спасибо", имайки впредвид, че той го лансира във властта!
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Демокрация , каква е тази дума , какво е значението и , Демокрация означава капитализъм , отвътре като прогнила ябълка, захаросан с отровни гъби носещ смърт , Демокрацията това е последното нещо оставащо от капитализма - СМЪРТ , Девиза им е - който не е с нас е против нас , който има ресурси да ги даде по мирен път , не ни харесва президента на .... махаме го ....... някой има нещо против лихвата ..... на онзи свят няма банки
76
4
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 12 години
Точно попъдение!Жалко за тях защото скоро няма да се оправят!И те страдат от същите болести на демокрацията като Бг.Както казваше носителят за Нобелова награда за мир Шимон Перес за Русия държава населявана от най талантливите народи с най лошото и трагично управление. С изказването си и техния патриарх ми напомня за скандала с колегите му от БПЦ.Както в Бг така и в Русия случайни неща не стават и случайни люде няма.Снимката прилича на среща между бивши колеги от КГБ?Агент Х с Путин.
75
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
82-толкова ли си *** ,човека в прав текст ти казва какви са днешните американофилски кандидат (демократи) дето ни тласнаха в мъртвата прегръдка на сащ и не пропускат случай да се сложат на новите си господари зад океана като редовно оплюват Русия и нейната външна и вътрешна политика
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
84, право го каза. И аз съм за монархията!
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА Е ХУБАВО РАЗБИРА СЕ И НЯМА НИЩО ЛОШО ,, ЛОШОТО Е ДРУГО - ЧЕ ТОВА СА ПРЕДАТЕЛИ КОИТО АКО СЕГО ИМАШЕ СЪЩАТА ТАЗИ КОМИСИЯ ЩЕШЕ ДА СА НАЛИ СИ СЕЩАШ КЪДЕ
72
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съвременният човек с жалките си претенции за "свобода" не може да разбере Имперска Русия от преди революцията.Какво значи " Русия никога не е била свободна".Свободна от какво?Достоевски, Репин, Чехов, Чайковски, Тургенев са родени живяли именно в условията на Монархия.И са били гении.Кога демокрацията (т. нар. "свобода") ще роди такива гении?Никога.Сега сме много свободни.Икономически роби.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НАТО не пройдет! НАТО не пройдет! НАТО, фашисти, световни терористи! НАТО, фашисти, световни терористи! Ура, другари! Да живее революцията! Хляб, равенство, братство!
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪД и ДЕТЕ НА АКТИВНИ БОРЦИ - аз сега не разбрах - това лошо ли е или хубаво? :-)
69
2
 
10
 
! Отговори
освободител преди 12 години
да живее РУСИЯ И РУСКАТА АРМИЯ , ДОЛУ КАПИТАЛИЗМА , ДОЛУ ТЕРОРИСТИТЕ ОТ САЩ И НАТО
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СЕГА НЕЩО ЗА БАШ ДЕМОКРАТИТЕ СОЛОМОН ПАСИ ПРЪВ НАТОВЕЦ И АМЕРИКАНОФИЛ ДЕТО СЕ ИЗЦЕПИ МАЙНАТА МУ НА ПРАВОСЛАВИЕТО И РЕДОВНО ГРАЧИ СРЕЩУ РУСИЯ Е СИН НА ИЗВЕСТНИЯ ИСАК ПАСИ ,КОЙТО Е БИЛ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НАРОДНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ СЪД,ПЕТЪР СТОЯНОВ БИВШ ПРЕЗИДЕНТ НА Б-Я ,ЕВРЕИН ДЕТЕ НА АКТИВНИ БОРЦИ ,БРАТ МУ ЕМИЛ СТОЯНОВ Е СОБСТВЕНИК НА ТВ .ЕВРОПА КОЯТО ОТКРИТО ПРОПАГАНДИРА ШЕВРОН И З ШИСТОВИЯ ГАЗ И АКТА В МОМЕНТА ЕВРО ДЕПУТАТ И ОГЛАВЯВА КОМИСИЯТА КЪМ ЕВРО ПАРЛАМЕНТА ЗА ПРИЯТЕЛСТВО С НАРОДА НА ИЗРЕЛ
67
0
 
0
 
! Отговори
wow преди 12 години
ами то тогава ФСБ не им трябва според такива като тебе , само ЦРУ и МОССАД да има нали , та викаш КГБ е лошо , бре и какво казват русите ...хаххахахха , баси ама още съм жив бе тия от КГБ не са ме прибрали ....хахаххаа
66
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалко за Русия - изстрадала страна, изстрадал народ. Никога не са били истински свободни, освен може би за кратко през 90-те. Никога не са имали истинска държавност, все се е случвало някой политически авантюрист да си провежда експерименти на гърба на руския народ. Дано намерят пътя, който да ги изведе на позиция в света, каквато наистина им се полага.
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
КГБ са антихристи.Разбира се, че е лошо да си от КГБ.Човек който задава такива въпроси "нещо лошо ли е да си от КГБ" как въобще живее на белият свят.Както казват руснаците " как такива ги понася Земята?".
64
1
 
8
 
! Отговори
70 преди 12 години
Русия и комунизма са две различни неща.Мразя комунизма, но обичам Русия.Това е моята позиция.