Путин печели изборите още на първия тур според социолози

Предвиждат 58,6 от гласовете за него още на 4 март
20 фев 2012 17:27, Елка Василева
62
Путин печели изборите още на първия тур според социолози
Снимка: архив, Reuters

Владимир Путин ще бъде избран за президент още на първия тур на изборите на 4 март в Русия, тъй като на него ще спечели повече от половината от гласовете, обяви руската държавна социологическа агенция, цитирана от Ройтерс.

Според резултатите от анкета на Общоруския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ) настоящият премиер Путин ще вземе 58,6 на сто от гласовете на първия тур. Далеч след него ще се класира лидерът на комунистите Генадий Зюганов с 14,8 процента, следван от либералдемократа Владимир Жириновски с 9,4, независимия Михаил Прохоров с 8,7 и Сергей Миронов от "Справедлива Русия" със 7,7 на сто.

Анкетата е проведена този месец сред 1600 избиратели в цялата страна, обяви директорът на ВЦИОМ Валери Фьодоров. На предишни избори този социологически център е успявал да предрече доста точно техния изход, посочва Ройтерс.

Спадът на популярността на Путин в Москва и Санкт Петербург (показателите му там според настоящата анкета са съответно 43,7 и 46,7 на сто) породи предположения, че той може да не съумее този път да победи на първия тур. По-рано този месец самият Путин призна, че е възможно да се стигне до балотаж, но предупреди, че това ще подкопае политическата стабилност на Русия, припомня агенцията.

През 2000 г. Владимир Путин спечели президентските избори с 53 на сто от гласовете, а четири години по-късно се сдоби с втори мандат, вземайки 71 процента. Неговото протеже Дмитрий Медведев влезе в Кремъл през 2008 г., спечелвайки изборите със 70 процента, отбелязва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
rysia shte e dobre ,balgaria oshte po zle ,....veche ste robi na amerika .
60
1
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 12 години
Естествено е, че ще спечели. И с повече от 56%. На руснаците нови експерименти не им трябват. За разлика от нас, тяхната памет не е толкова къса. Много добре помнят края на 90-те. Нямаха хляб, сега обикалят света като отвързани кучета. Няма да позволят да им вземат тези привилегии.
59
1
 
9
 
! Отговори
9К79 Точка У преди 12 години
Бря, тия откриха Америка ... разбира се че ще спечели още на първия тур, в това никой не се съмнява, колкото и акции да правят марионетките на амер. посолство в Москва - Митрохин, Немцов, Касянов, Лимонов, Навальный и тем подобна ***! Руснаците вече сърбаха попарата на "демокрацията от либерален тип" при пияндето Ельцин, когато нямаше какво да ядат, а сега обикалят курортите по света! Може би допускат грешка с процентите ... може би ще са не 58, а някъде 65%!
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
rysia rysia pyskaite bombata ,jalko che ne sam az shtiax da vi ochstia poveche ot polovinata sviat ot xodeshtite garcheshti se v agonia chervei po zemiata.
57
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще си чешеме езиците по форумите , а кервана ще си върви.
56
1
 
5
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
мда в това си прав , няма как да приключим такъв спор
55
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нищо не разбрах но няма значение , а иначе едва ли някога бихме приключили спора .
54
3
 
9
 
! Отговори
бай Дъ Уей преди 12 години
Нинче, ти не си за България. Ти се правиш, че си за България, та да ти повярваме. Ако беше, нямаше да пишеш толкова глупости. Дето ми приличат на агитация от американското посолство. Въобще, ако искаш да си полезна, ходи врътни една баница. Тези теми са ти някак далечни и абстрактни.
53
1
 
3
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
ни ми дават да го изпиша сори :)
52
2
 
3
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
по воено ми викатANCHE
51
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Я ми кажи все се карам да те питам това ево72 от набора ли ти идва или от къде
50
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нинче , живееме в глобален свят щеме или не щеме и ще става все по глобален , самият факт че пишеме без да се знаеме и познаваме е достатъчен , сама каза България е малка страна не е огромна като Русия и за това единстевния ни успешен изход е в съюзите , в момента ако не беше ЕС , бяхме загинали
49
3
 
3
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Темата за тероризма е огромна, за всеки район е строго специфична, радвайте се, че в България атентати няма от 80-те години. Не си блъскайте нещата с теми, които са сложни, а и знаем твърде малко за тях, за да сме обективни.
48
1
 
5
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
преди да ти пожелая лека вечер ще ти кажа - времето ви изтича , радвайте се още докато можете .... и не засичай Нина да не се намесвам , и един съвен , не говори повече за неща от рода на Беслан
47
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха да си дойдеме на думата , значи в Русия терористите бяха фанатици нали така , а в Ню Йорк , Мадрид и Лондон , да не говориме за Израел не така ли . Иматероризъм но само в Русия и Путин може да прави каквото си иска но другите не , те сами си правят атентатите
46
1
 
4
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
сори пич , болни сте вие щото сте проминти отвсякъде , нито можете да мислите адекватно нито нищо , от вас нищо не става , истина пред вас да е пак ша я отричате , що се отнася до тероризма , тази тема е много далече от тебе , и не е за тебе
45
3
 
4
 
! Отговори
Нина преди 12 години
Аз съм за БЪЛГАРИЯ. Некадърността и крайните позиции на БГ политиците просто ме убиват...каква некадърност и омраза към България имат тези хора....Б-я е малка страна и трябва да е във възможно по-добри отношения с повече страни. Да иска и да взима от който може и каквото може, за да стане силна страна вече със собствена геополитика.
44
3
 
4
 
! Отговори
Нина преди 12 години
България трябваше да отрегулира сложните отношения с Гърция /около Македония/ и Турция /около турското малцинство/. В противен случай България трябваше да се справя със сериозни проблеми ако не беше членството в НАТО.
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Извинявай, но простотията ти я написа относно тероризма , за мен това е болно мислене
42
1
 
7
 
! Отговори
evo72 преди 12 години
много ти е къса памета , не само твойто , твоите приятелчета само за след 89 изтрепаха толкова мирен народ че нащо бледнее пред тия убийци така че баста , да не те светна за още по назад