В Шенген най-рано през септември

България и Румъния се надяваха на прием през лятото
Обновена: 2 мар 2012 08:48 | 1 мар 2012 23:55, Бойчо Попов
95
В Шенген най-рано през  септември
Снимка: Reuters

Лидерите на страните от Европейския съюз решиха да отложат за септември решението за евентуално приемане в Шенгенското пространство на България и Румъния, гласи проектът за заключителна декларация на срещата на върха в Брюксел.

Поради несъгласието на Холандия в най-близко време не се предвижда приемане на двете страни в Шенген и решение по въпроса ще бъде взето през септември 2012 г., гласи проектодекларацията, получена от AFP и цитирана от БТА.

Дотогава ЕС ще помага на Букурещ и София да определят мерките, които ще позволят присъединяването им на тази дата.

Двете страни очакваха днешния отказ заради несъгласието на Холандия, според която те не са постигнали достатъчен напредък в контрола над границите и борбата с корупцията.

България и Румъния обаче се надяваха да получат поне гаранция за зелена светлина през лятото, но в крайна сметка решението се отлага за септември, посочва AFP.

Според правителството в Хага София и Букурещ трябва да положат повече усилия за преодоляване на проблемите с организираната престъпност и корупцията.

"Ние не сме срещу присъединяването на България и Румъния към Шенген. Това, което искаме, са абсолютни гаранции, че шенгенските критерии се прилагат в тези две страни", заяви по-рано днес преди Европейския съвет премиерът на Холандия Марк Руте.

Още новини от Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
67При нас не е ли така ?! оф извинявай .. при нас е и по зле.По-ниски заплати, по-ниски пенсии, безработицата ни е колкото или около тяхната.Имат по -голям % защото са повече като население и почти равнят реално.ние имаме 11-12% безработица и двойно по малко хора в работоспособна възраст. Не броя пенсионерите, които работят за да оцелеят. За данъците съм съгласен, че сме по-добре, но за това при нас измислят пък други всевъзможни такси и таксички за да те дерат.
67
4
 
13
 
! Отговори
до 70 преди 12 години
Кунева ще ни вкара в Шенген. България на гражданите! --Е, нейния шеф Кобурга го вкара на българите, сега чакай Кунева! Зад нея стои мафията около Кобурга, Велчев...
66
2
 
6
 
! Отговори
999 преди 12 години
Браво на холандците, че ни пазят от Шенген! Тенкю баби!
65
9
 
1
 
! Отговори
optimist преди 12 години
Кунева ще ни вкара в Шенген. България на гражданите!
64
3
 
5
 
! Отговори
преди 12 години
"Изпълнили сме критериите за Шенген" = "Научно сме по напред от САщ"
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na balgaria ne i triabva shengen nito es nito nato prosto nikoi vijte xygo chaves koito vsichki kapitalisticheski darjavi mraziat venecyela a naroda i e dobre a balgaria zle ,zashto ,zashtoto imperializam kapitalizam izmislena demokracia e ravnosilno na eksploatacia mizeria glad genocit na balgarskia narod ,nachelo na koito stoia predateli i izmenici podlogi na amerika .
62
8
 
4
 
! Отговори
до 64 преди 12 години
Какво чакаме да дойдат Гърците да стачкуват вместо нас ли ?!--Гърците са настачкуваха! Намалиха им пенсиите, заплатите, увеличиха им броя на данъците, увеличиха самите данъци, безработицата гони 25% - не ние българите това не го искаме!Ако искаш да си съсипваш държавата - бегом към Гърция да стачкуваш!
61
1
 
2
 
! Отговори
зс преди 12 години
ха-ха-смешно и жалко-до 62
60
2
 
11
 
! Отговори
БГ преди 12 години
България на българите. Шенгенци да си пълнят държавите с ***, араби, турци, ***... Част от тази смрадлива китка вече е тук, не ни трябват още!
59
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Заблуден народ сме. Овце сме. По цял ден лаем и ревем тук във форума. Все недоволстваме и толкова.. пред монитора само. Какво чакаме да дойдат Гърците да стачкуват вместо нас ли ?!Иначе всички сме отворени тук. Всичко знаем и с всичко сме на ясно. И какво правим ?!Стоим си на столовете и гледаме как ни мачкат и крадат... После другите са ни виновни...
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да така е и не са само те а всички ***, които идвайки в България сякаш идват на село при овцете. Въпреки, че всички сме от село и когато човек отива на мястото от където е поризлязъл му става едно спокойно и приятно (все пак доказаха че на нашата територия се е зародила цялата европейска цивилизация) :)
57
6
 
5
 
! Отговори
до 59 преди 12 години
за какво ни бешеЕС,за какво ни е Шенген-съседките,които не са в ЕС,са с по-добър стандарт от нас--В коя точно страна стандартът на живот на народа е по-добър от нас?! Няма такава.
56
2
 
10
 
! Отговори
емигрантски лагери преди 12 години
Като влезем в Шенген в България ще трябва да има емигрантски лагери, в които ще държим, храним, отопляваме, обличаме, поим... стотици хиляди *** от Анадола, Африка, Арабските страни.Престъпността ще стане неописуема. Пример - Гърция, Италия...
55
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все някой друг трябва да ви е виновен. Българина никога не може да е виновен.Погледнете държавата първо.. Веднъж поне се напънете и помислете, защо аджеба така усилено ни отхвърлят от Шенген ... Всички ключови мафиоти ги оправдаха и пуснаха. Съдии прокурори и какво ли не забавят дела по 5 години. Народа гладува ония бонуси взимат.Не казвам, че в страните членки на ШЕНГЕН ги няма тези неща. ИМА ГИ, но те са вътре вече, а ние НЕ. проумейте го, че докато не ги променим няма ШЕНГЕН.Плюйте си..
54
4
 
9
 
! Отговори
зс преди 12 години
за какво ни бешеЕС,за какво ни е Шенген-съседките,които не са в ЕС,са с по-добър стандарт от нас
53
5
 
5
 
! Отговори
Комбайнерка Мара преди 12 години
Като отворят шенгенската граница Бълагрия ще се напълни с турци. Повечето ще тръгнат към Западна Европа, но много ще останат тук. Не на Шенген!
52
1
 
7
 
! Отговори
Балкан преди 12 години
Влизането в Шенген за нас ще е самопрецакване, а полза никаква. И сега пътуваме свободно. Някои ненормалници си мислят, че влизайки в Шенгенското пространство другите страни ще си отворят пазарите на труда - няма такава връзка.
51
2
 
4
 
! Отговори
емигрант преди 12 години
Шенген през крив макарон !
50
4
 
6
 
! Отговори
не! преди 12 години
Браво Бойко, никакъв Шенген. Баламоствай ги още и да си пазим държавата от ***, която сега нахлува от Турция през Гърция към Европа.Никакъв Шенген! Да пазим България!
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
49Не търси проблема при Холандците ... за да ни отхвърлят толкова време вече явно наистина има нещо гнило. Търси проблема при нас и в частност БСП и ГЕРБ .. предното и настоящето правителство, защото за този ШЕНГЕН слушам от времето на БСП още ... А ГЕРБ и те само си лаят, а не виждат, че явно има нещо гнило... Ама не, не може ние да сме грешните ... в ЕС са се объркали нещо и така 1-2 години вече...