Повдигнаха нови обвинения срещу капитана на "Коста Конкордия"

Скетино е под домашен арест, бои се за сигурността си
3 мар 2012 21:27, Елка Василева
8
Повдигнаха нови обвинения срещу капитана на "Коста Конкордия"
Лайнерът "Коста Конкордия". Снимка: Reuters

Срещу капитана на претърпелия корабокрушение лайнер "Коста Конкордия" Франческо Скетино са повдигнати нови обвинения, предаде ИТАР-ТАСС.

При първото заседание по делото за корабокрушението от 13 януари, което се проведе днес в италианския град Гросето, към обвиненията в непредпазливост, корабокрушение и бягство от кораба прокуратурата добави и обвинение в нанасяне на вреди на екологията в забранена зона.

Още по темата

В предварителните слушания участваха над 500 души - обвинители, адвокати, юристи, съдебни експерти.

Поради внушителния брой хора заседанието се води в пригодения за целта театър в Гросето. Градът е превзет от италиански и чуждестранни медии, а кварталът около театъра е заграден от полиция.

В залата не присъства капитанът на кораба Франческо Скетино, смятан за главен виновник за корабокрушението, отнело живота на 32 души. Човекът, когото печатът нарече "капитан страхливец", е под домашен арест и според един от адвокатите му "се бои за сигурността си", посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
итали преди 12 години
като им гледам с какви скали и камъни като планини е осеено тяхното море не само ще се закачат такива огромни кораби /грата чели/ ами на скалите някои път ще се качат ако продължават да плуват такива кораби/градове.,жалко за невините жертви и преклон пред съсдателите на тези кораби,но теса само за ОКЕАНИТЕ /умни итали/
7
2
 
3
 
! Отговори
chicho vi преди 12 години
malko me sumnqva da e otgovorno samo kapitan4eto na koraba!
6
2
 
4
 
! Отговори
Милен преди 12 години
Да, пияни италианци наистина са рядкост. За сметка на това всички са отвратителни женкари. И на този kapitan връзката с оная грузинка дето му е свирила докато работи ще му излезе през ...
5
3
 
2
 
! Отговори
Den Haag преди 12 години
Italianzite ne stawat.Po zql den pred ogledaloto.Po suetni sa ot jenite.I pohodkata im e edna takava....Mnogo si wurtqt zadnizite.
4
4
 
8
 
! Отговори
до №2 преди 12 години
Аз живея от 10 години в Италия,а пиян италианец не съм видяла още!!! А ти откъде си толкова информиран многознайко и защо се изказваш неподготвен???За пиене само в България се говори като за геройство-никъде другаде по света.Нещата около Конкордия са много по сложни от това,което главата ти може да разбере!Информирай се преди да се произнесеш!Повече мисли,по-малко говори.Много добре го е казал 3!!
3
2
 
4
 
! Отговори
petia. it преди 12 години
na vsi4ko, koeto se pi6e i govori e istina, taka, 4e e rano da se komentira
2
5
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Грешиш,от голямото самочувствие,че са всезнаещи богове!Пият като за световно!
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
32 души, един кораб и всичко - за какво ???От глупост...