Освободени са опозиционерите, задържани на митинг в Москва

Пуснати от ареста са и тримата лидери Удалцов, Навални и Яшин
Обновена: 6 мар 2012 09:34 | 6 мар 2012 09:25, Елка Василева
23
Освободени са опозиционерите, задържани на митинг в Москва
Руски полицаи арестуват протестиращ в Москва, 5 март 2012 г. Снимка: Reuters

Руски опозиционни лидери, сред които водачът на Левия фронт Сергей Удалцов и Алексей Навални - блогър и борец срещу корупцията, съобщиха днес, че са освободени, предаде Франс прес.

Опозиционерите бяха задържани снощи по време на демонстрация в Москва срещу победата на премиера Владимир Путин в президентските избори, напомня агенцията.

Всички задържани при протестите в столицата са пуснати на свобода. Според полицията става дума за около 250 души, информира РИА Новости.

Още по темата

По-рано бе съобщено, че опозиционерите са обвинени главно като участници в неразрешена проява, а Иля Яшин от ръководството на опозиционното движение "Солидарност" и още неколцина – в неподчинение на полицията.

Според руски медии Навални и Удалцов може да бъдат наказани с глоба до 2 хил. рубли (близо 51 евро) като нарушители на реда за организиране на масови прояви, а Яшин рискува до 15 дни затвор, посочва АФП.

Тримата опозиционни лидери трябва да се явят в съда днес. Те бяха арестувани по време на разрешена демонстрация на Пушкинския площад, събрала снощи 20 000 души според опозицията, а според силите на реда - 14 хил. участници. Навални, Удалцов и Яшин наред с още 2000 души отказаха да си тръгнат след края на проявата и тогава се намесиха силите за борба с безредиците, припомня агенцията.

Сред задържаните на Лубянския площад се споменават журналистите Андрей Стенин от РИА Новости и Павел Никулин от вестник "Московские новости". Четирима участници в акцията на Пушкинския площад потърсиха медицинска помощ, била е счупена ръката на Альона Попова, помощник на депутат от опозицията в Държавната дума.

Опозицията реши да се откаже от митингите в Москва, планирани за 8 и 9 март, поради спорове със столичното кметство за мястото на проявите, съобщи днес Сергей Удалцов за Интерфакс.

Организаторите на протестите ще насочат усилия изцяло към дейността, свързана с предстоящото и заявено вече пред градската управа шествие с митинг на 10 март, каза той. Московското кметство впрочем е предложило различен маршрут и за тази демонстрация, отбелязва Lenta.ru, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Борис Немцов - вицепремиер по времето на Елцин, Рижков - министър при Черномирдин. Тези е трябвало да ги разстрелят до сега.
16
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
още 2-3 дни ще *** рани и толкова трябва да знаят че срещу вятъра не се пикае
15
1
 
20
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Русия не е арабския свят за да минат евтините американски номера с подстрекаване на населението за тероризъм,срещу заплащане за жълти стотинки.
14
12
 
2
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
Не измряха ли динозаврите по нашите земи или нрб-то е вампирясал.
13
3
 
22
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Протестиращите в Русия са шепа алкохолици,платени от САЩ.
12
0
 
15
 
! Отговори
монтански преди 12 години
Този на снимката е най-малко на 5 водки.
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да е жив и здрав Путин!
10
10
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 12 години
до номер 12Дядо, те ако всички *** и алкохолици в Русия бяха събрани на едно място да викат срещу Путин, ехееее щяха да са огромно мнозинство. То и полицаи нямаше да има да ги арестуват, защото и те влизат в групата на отрепките.
9
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 12 Така разправяше и за нашите сини митинги гнида комунистичсека
8
6
 
21
 
! Отговори
6666 преди 12 години
Какви протести бе! Всички *** и алкохолици събрани на едно място! И то срещу пари.Да живее славянството!!! Путин президент!!
7
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На митинга на Манежния площад са определили новото време като " ерата на Володея"
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алкохолиците са изтреснели и са ги пуснали
5
1
 
24
 
! Отговори
99999999999 преди 12 години
Ало,евреите са объркали държавата.Ходете да си търсите съмишленици на запад,тук е християнска славянска България
4
3
 
13
 
! Отговори
Дядо Петър преди 12 години
"Демокрацията" в Русия е факт!По-рано за протести изобщо не се съобщаваше, а участниците моментално бяха въдворявани или на изток (в Сибир) или на север (в Коми).И то за срок от пет години нагоре.
3
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да аааааа Новият - стар господар на Кремъл е проявил великодушие .........
2
4
 
18
 
! Отговори
ДО 4 преди 12 години
АБСОЛЮТНО ПРАВ СИ !!!!!!!!! ЦИОНИСТИТЕ-АМЕРИКАНО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗСЕЛЕНИ ОТ РУСИЯ И ПРАТЕНИ СА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС ......................ОТ ТАМ ДА СИ ГИ ПРИБЕРЕ ЧИЧО ИМ САМ БАНКЕРА
1
2
 
34
 
! Отговори
Цирк Американа преди 12 години
Цирк Американа даде заключително представление за сезона. Главните палячовците се прибраха у дома, да броят хонорарите от циркаджията.Путин президент!