Отново протести и арести в Москва

Полицията разпръсна протестиращи срещу победата на Путин
Обновена: 5 мар 2012 22:06 | 5 мар 2012 21:37, Красимир Ангелов
193

Снимка: Reuters

Масови арести на опозиционери съпътстваха протест в центъра на Москва срещу победата на Владимир Путин в президентските избори, съобщава ИТАР-ТАСС.

Полицията разпръсна протестиращите на площад Пушкин, след като стотици демонстранти отказаха да напуснат мястото на протеста. Задържани са над 250 души. Сред задържаните е и лидера на руско протестно движение Алексей Навални и други двама лидери от опозицията

"Група националисти направи опит да проведе шествие по улица "Тверска" към центъра на града. Тази провокация бе незабавно спряна от сътрудниците на полицията”, съобщиха властите в Русия.

Един от лидерите на нерегистрираната Партия на народната свобода Владимир Рижков призова за предсрочни парламентарни и президентски избори. Той заяви, че опозицията настоява за комплексни реформи и ще продължи борбата докато исканията й бъдат изпълнени.

Същевременно иранският президент Махмуд Ахмадинеджад приветства победата на Владимир Путин на президентските избори и подчерта, че Техеран ще се стреми към продължаване на добрите отношения между двете страни.

"Поздравявам Владимир Путин, както и приятелската страна и нейното правителство за това, че той бе избран за президент на Руската федерация", гласи послание на Ахмадинеджад до кабинета на Путин.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
1
 
2
 
! Отговори
Aleksabdar Vasilev преди 12 години
катиякойтотолкообичатамерикааревъсотБългария
165
1
 
2
 
! Отговори
Aleksandar Vasilev преди 12 години
ДаживеебратскаРусияаамериканскитепровокатридагодухат
164
1
 
3
 
! Отговори
stalin преди 12 години
в кикипедията се зачетох за ленин и ми се наби в очите, какво ленин е написал 1907 година. ,,Империализма последен стадий на капитализма,,. след 100 години пак сме на стартова позиция
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Днес беше потвърдено, че кръщелното на Обама е фалшиво, а вие за няколко набити протестиращи се притеснявате. Барак е излъгал цял свят, бе хора! Confirmed Obama's Birth Certificate Fake.
162
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Калифорния има много арестувани от плюещите по делата на правителството. Но онова си е тяхна работа, докато случващото се в Москва е осъдено от "демократичния" свят. ЛИБЕРАСТИ, ТОЛЕРАСТИ, ДЕМОКРАТИ и всякаква еврейска *** *** в шок за загубените шансове за скорошна война. Путин доста твърдо заяви на глупаците от Запада, че гювеч няма да има. Но тепърва ще мачка по главите подобни прояви на демократичност и гласност от Горбачовски тип.
161
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То тук пълно със защитници на Путин, повече, отколкото в руските медии! Или пък са един-двама, които дежурят?
160
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То се вижда какви са протестиращите. Утайката на Русия, продажници. Народът избра Путин! Не могат да кажат на над 45 милиона гласоподаватели за кого да гласуват!!! Светът в момента гледа сеира на КПРФ и кукувелника Зюганчик. И изобщо на кой му пука за тия скапани провокатори?!
159
1
 
5
 
! Отговори
... преди 12 години
Да си припомнят руснаците здравата ръка на бащицата Путин!
158
2
 
8
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Само така,Путин,бой по платените от САЩ терористи.
157
6
 
4
 
! Отговори
BIG AL преди 12 години
Тези дни рубладжийте , със славословията си към 'вечното' джудже, ви пробутват , 'подсъзнателно" , внушават ви - "величието" на един елементарен диктатор , неговият "модел " на управление, неговия "демократичен" авторитаризъм , "светлия" съветски опит в управлението на една 'крепостна " империя ..))Отваряйте си очите и мислете..: Империята на ЗЛОТО не се отказала от България ..Искат отново да ви направят крепостни ..))
156
4
 
6
 
! Отговори
Viktor преди 12 години
Аз рус синеок човек в София не съм виждал от 97ма.Кви славяни кви пет лева?
155
1
 
11
 
! Отговори
до 172 и 175 преди 12 години
аз па да ви кажем, без да съм следвал руска филология, че никой не може да каже кви сме! Имам комшия от Павликени, се едно изваден от турски сериал, жена му е от Трън и прилича на Мишел Пфайфър, тдолу под мене има един от Шумен с повече от загатнати монголоидни черти... мазало!Кой ли не ни онождал, та да ви кажем, никой не знае кви сме! То и затова сме такива *** де... хахаха!Иначе ако може некой да ми обясни кога и как неславянският ни народ е изучавал и трайно научил славянския език?
154
6
 
14
 
! Отговори
морски преди 12 години
Долу оста на злото САЩ,Великобритания,Израел.Да живее братска Русия.
153
5
 
11
 
! Отговори
НРБ преди 12 години
Бий,Путин ,платените от САЩ алкохолици.
152
7
 
6
 
! Отговори
Стефко до172 преди 12 години
Аз съм следвал руска филология в софииския университет и като филолог ти казвам че си напълно ама абсолютно прав не сме славяни и православието им е на друго ниво и българина живее с заблуждението че "разбира" руски само защото е гледал някокло руски филма или е спрягал нещо някога в училище... Ние с руснаците имаме само обща азбука която са взели от нас и до ден днешен мужиците не знаят кои са Кирил и Методи и даже не подозират от къде е дошла азбуката им... (питал съм руснаци и не знаят) 14/88
151
2
 
10
 
! Отговори
Да преди 12 години
Батюшка Путин ще управлява по-дълго от Сталин.
150
5
 
3
 
! Отговори
Кога ще ги стигнем преди 12 години
по интелигентност? Протестиращите московчани вече определят новото време като "Ерата на Володея":))))))
149
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първо ние не сме славияни , второ нашето православие се различава от тяхното , българина е много по -голям безбожник и си има свое мнение за вярата , което се различава от тяхното.И не си мислете че като ви е близък руския сте научли чужд език.
148
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 167 като казваш световен империализъм , според теб Русия не е ли една от последните Империй и какво според теб изграждат те в момента , какво са за теб ГАЗПРОМ , ЛУКОИЛ , и т.н.
147
4
 
12
 
! Отговори
99999999 преди 12 години
Ало,евреите са объркали държавата.Ходете да си търсите съмишленици на запад,тук е християнска славянска България