Как победи и къде загуби Владимир Путин

Коментари в чуждия печат за изборната му победа
Обновена: 5 мар 2012 10:27 | 5 мар 2012 10:27,
158
Как победи и къде загуби Владимир Путин
Владимир Путин се радва на победата си. Снимка: Reuters

Руснаците категорично гласуваха в подкрепа на Владимир Путин, давайки му шестгодишен мандат като президент, пише в. "Ню Йорк таймс".

Това беше очакван резултат, който подготви сцената за доста по-непредвидимата следизборна конфронтация между Путин и опозиционното движение, което в последно време успява да изкара на протести по улиците десетки хиляди хора, отбелязва изданието.

Никой не се е съмнявал, че Путин ще спечели президентските избори. Истинските въпроси са как победи той и къде загуби, изтъква британският в. "Гардиън".

Битката, която предстои, няма да бъде толкова заради факта, че Путин е бил избран отново за президент, колкото заради изборните измами. Резултатите от вота по места ще радикализират противниците му много по-силно, отколкото резултатите от страната като цяло.

Още по темата

Именно разликата между официалните резултати в Москва и Санкт Петербуг и това, което жителите на двата града знаят, че реално се е случило в техните райони, е нещото, което ще разпали демонстрациите. След като през декември вече им беше откраднат един вот, сега това ще е като втори шамар за тях, посочва изданието.

Откакто през есента Путин обяви, че ще се кандидатира за президентските избори, беше ясно, че той ще победи. Но когато се върне в Кремъл през май, Путин ще завари напълно различна Русия от тази, която управляваше през последните 12 години.

Извън столицата Путин все още се ползва с обществена подкрепа, но за демонстрантите, които се готвят за протести в Москва, той се е превърнал в обект на ненавист и подигравки, отбелязва вестникът.

Путин добре знае, че протестите, които разтърсват сега Русия, са най-сериозните от перестройката. Начело на тях стоят представители на градската средна класа, но в тях участват всякакви хора, на които им е омръзнало от измамите, феодалното благоволение и кражбите в огромни размери, характеризиращи неговия режим.

Сред демонстрантите няма съгласие за това кой би трябвало да дойде на негово място, но те са единодушни, че той трябва да си отиде, изтъква "Гардиън".

След изборната победа на Путин остават нерешени два въпроса: дали той ще успее да изкара целия си шестгодишен мандат и дали неговата "система", макар и в изменена форма, ще оцелее при управлението на нов лидер от средите на режима или рано или късно ще отстъпи място на нещо ново, пише британският в. "Файненшъл таймс".

Популярността на Путин очевидно намалява, а това предполага важни последици. Широката подкрепа от обикновените руснаци е основата на неговата власт. Тя му даде възможност да обедини елитите - олигарси, служби за сигурност, висши чиновници, които управляват Русия в отсъствието на истински демократични институции.

Ако подкрепата за него намалее още повече, елитите може да се пропукат и да започнат да издигат алтернативни кандидати, което би имало непредвидими последици, коментира изданието.

След очакваната победа на Путин на президентските избори въпросът сега е колко дълго той ще се задържи на власт, отбелязва в. "Вашингтон пост".

Не много дълго, смятат някои от най-ревностните представители на надигащата се опозиция, които прогнозират разрастване на демонстрациите. По-трезвите анализатори са на мнение, че Путин и неговото обкръжение може да запазят властта още някоя и друга година, при условие че решат да успокоят гнева на недоволната общественост с политически и икономически реформи, посочва изданието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
0
 
2
 
! Отговори
Победи преди 12 години
във всичко! Да го духат студен и сополив крадливите либерасти!
138
2
 
5
 
! Отговори
ferd12 преди 12 години
Путин е опитен политик ще намери начин да се справи с тази ситуация.
137
0
 
5
 
! Отговори
На Джордж Буш тъща м преди 12 години
Драги страдающи от прехваления Запад и особено тези от "демократичната" преса на САЩ - много ви е яд, че не успяхте да дестабилизирате Русия и това е нещото, което приписвате като "загуба" на Путин. Да, загуба е, но не на Путин, а на вашите продажни слуги, които нямат Родина, а приемат парите за родина. У нас - в България, - от 23 години ни управляват такива - ваши слуги, които забравиха и майчиното си мляко за едно ваше потупване по рамото. Но ние помним кой ни ограбва и кой ни помага.
136
0
 
5
 
! Отговори
НЕ! преди 12 години
Путин НЕ Е ЗАГУБИЛ !
135
0
 
6
 
! Отговори
отговор 2 в 1 . преди 12 години
...."Как победи и къде загуби Владимир Путин "Загубиха ръчкачите - подстреквачите-размирячите и те така СПЕЧЕЛИ г-н Путин !А факт е също и това , че загубиха и станаха смешни всички медии- дий, които се включюиха в "оплювката" на господина.
134
2
 
12
 
! Отговори
ГОЛЯМ ПОРОВЕЦ преди 12 години
АМИ ПУТИН Е СПЕЧЕЛИЛ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА УПРАВЛЯВА РУСИЯ НАПУК НА АМЕРИКАНЦИТЕ.ТЕ /АМЕРИКАНЦИТЕ/ ТРЯБВА ДА ОСТАВИ СВЕТА ДА ЖИВЕЕ НОРМАЛНО,А НЕ НАВСЯКЪДЕ ДА СЕ МЕШАТ ВЪВ ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ НА ДЪРЖАВИТЕ И ДА СЕЕ РАЗМИРИЦИ И СМЪРТ.НЕКА ЗЕМЯТА ДА БЪДЕ СИГУРНО МЯСТО ЗА НОРМАЛЕН ЖИВОТ И РАЗУМА ДА НАДДЕЛЕЕ.ВСЕКИ СИ ОБИЧА РОДИНАТА И МИЛЕЕ ЗА НЕЯ,А АМЕРИКА ДА ПРЕСТАНЕ ДА РУШИ И УНИЩОЖАВА РАЗУМА ПО СВЕТА.
133
0
 
6
 
! Отговори
Пушкин преди 12 години
Какво спечели и загуби Путин ли?Ами спечели президентските избори, а загуби "единството" в назначената си опозиция!!!
132
0
 
10
 
! Отговори
До 141 преди 12 години
Олигарсите не са на Путин, а на Елцин.И вместо да ридаеш за техните милиарди, ридай за нашите. Че такава мизерия, която е днес в БГ надали има и е имало другаде.
131
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** тоа ултра-*** КаГеБеец жив ли е още? Бравос, долгажитель, както казват в Русия. Ми той вече стигнал средната възраст, при която руските мъже гушват букета.
130
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия западни медии са по-зле и от в. Работническо дело навремето. Как си ги насосват тия за средни класи и подобни глупости да промиват мозъците на читателите си не е истина. А истината е съвсем друга. Единствената реална опозиция на Путин е КПРФ(комунистическа партия на руската федерация). Всичко друго е позоьорщина финансирана от олигарсите.
129
2
 
8
 
! Отговори
дядо преди 12 години
милиарди и милиарди изтичат от русия окрадени от олигарсите на путинтова е цитат от едно анонимно мекеренезависимо колко изтичат те не са българскии ако толкова си се загрижил отиди тамщом неможеш да се бориш в собственната си държавадето милиарди изтичат всяка годинамалко грижа и собствения народ де стига с тази грижа за руските милиарди
128
0
 
8
 
! Отговори
морски преди 12 години
Кротнаха ли пияндетата дето ревяха срещу стабилна и силна Русия!!!!!!!
127
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СКАЧАХА,КРЕЩЯХА,РАЗВЯВАХА ЗНАМЕНА И КАТО ВИДЯХА,ЧЕ ЗАПАДНИТЕ ИМ ГОСПОДАРИ И КРЕДИТОРИ НЕ ГИ ПОДКРЕПИХА,КРОТНАХА!
126
2
 
21
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Как и с колко победи Путин - видяхме всички!Къде и какво загуби Путин - никой не видя. ЗАЩОТО СПЕЧЕЛИ ЦЯЛА РУСИЯ!!!!!
125
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
милиарди и милиарди изтичат от русия окрадени от олигарсите на путин
124
1
 
18
 
! Отговори
морски преди 12 години
Мачкай,Путин,платените от САЩ пияндета.
123
2
 
11
 
! Отговори
дядо преди 12 години
стига простащиниайде сваляйте тоя материалтериторията ни дето още я водят държава е залята с проблемистига пропагандамного ги е страх до не би някой българин да каже че обича руснаците повече от американцитеи аз ще ги обичам повече американците ако баха ни сурнали 300 милиарда за изминалите 20 години - ката на гърция например а не само да учат *** си как да разоряват народаи тогава щеше да има доста дупки на колана за стягане а то сега колан не е останал
122
1
 
26
 
! Отговори
ас преди 12 години
1000 $ заплата в малките градове..... Как ви звучи. Това избра Путин. Време е нашите тикви да го разберат.
121
1
 
21
 
! Отговори
Акъл море преди 12 години
"Демокрация" в Русия няма да има!Тя остава за БГ и подобни.Демокрация също няма да има,защото Западът си я пази за себе си.Ще има все по-силна Русия и все по-жалки българи-атлантици!
120
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя се изложи! Червените му предшественици, както и Тодоран ви фон Правец печелеха с по 99,95%, а той едва с 65%!? Само в Чечня народната любов се прояви достойно! Там русняците ги обичат особено. Не избиха целия народ. оставиха и гласоподаватели...Луцифер