Френските власти не знаят дали Мера е жив или мъртъв

Държаният под обсада заявил, че е готов да умре с оръжие в ръка
Обновена: 26 мар 2012 11:52 | 22 мар 2012 09:33, Елка Василева
56
Френските власти не знаят дали Мера е жив или мъртъв
Мохамед Мерах. Снимка: Reuters

"Не знаем дали Мохамед Мера е жив или мъртъв. От снощи няма никакви признаци на живот. Надяваме се, че е жив", каза тази сутрин френският вътрешен министър Клод Геан, цитиран от Франс прес.

Геан уточни, че от снощи полицията няма никакъв контакт с него. Снощи Мера казал, че иска да умре с оръжие в ръка, добави вътрешният министър по радио Ер Те Ел.

Мера се укрива в апартамента си в жилищна сграда в Тулуза, обкръжена над 30 часа от елитни сили за борба с тероризма. През нощта полицията взриви експлозиви до сградата, за да го сплаши и да му окаже натиск. Изключено е електричеството в целия район.

В сградата са спрени също снабдяването с вода и газ. Мера бе заявил вчера, че ще се предаде в следобедните часове, но след това се отказа, заяви пред ДПА източник, близък до следствието.

Още по темата

"От снощи той изглежда не иска да се предаде и е много решителен", добави източникът.

Френският гражданин от алжирски произход Мера е заподозрян за убийството на трима военни в Тулуза и областта миналата седмица и на четирима души, от които три деца, при нападение срещу еврейско училище в югозападния френски град в понеделник. Според Мера целта му е била да отмъсти за смъртта на палестински деца и заради участието на френската армия в Афганистан.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мъртъв е, убит през нощта от вас, нещастници! Саркози си осигури нов мандат, евреите си гарантираха френско участие във войната срещу Иран, митът за Ал Кайда бе посъживен и така всичко се нарежда. А че подлудиха цял квартал и убиха момче, което сигурно не е и подозирало какво се случва няма значение - какво тук значи някакъв си гой. Ционисти мръсни
1
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано го сполети бавна и мъчителна смърт!