Столицата на Русия трябва да бъде в Сибир!

Предложението идва от сибиряка Шойгу, който поема Московска област
Обновена: 6 апр 2012 14:53 | 6 апр 2012 12:08, Елка Василева
40
Столицата на Русия трябва да бъде в Сибир!
Дмитрий Медведев и Сергей Шойгу. Снимка: архив, Reuters

Руският министър на извънредните ситуации Сергей Шойгу, който вчера беше избран за губернатор на Московска област, смята, че столицата на Русия трябва да се намира в Сибир.

Мнозина говорят за това. Смятам, че столицата трябва да бъде преместена някъде по-далеч, в Сибир. Така ми се струва, заяви Шойгу, цитиран от РИА Новости.

Шойгу е роден в южносибирския град Тува и многократно е говорил за развитието както на този регион, така и на Сибир като цяло. Точно той предложи на премиера Владимир Путин да бъде създадена корпорация за развитието на Източен Сибир и Далечния изток. Медиите споменаваха името му като ръководител на тази нова държавна корпорация, но президентът Дмитрий Медведев го предложи за губернатор на Подмосковието.

Сергей Шойгу ръководи Министерството на извънредните ситуации цели 20 години. На поста губернатор на Московска област той сменя Борис Громов, който заемаше поста от 1999 г. досега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
в Сибир, я - щото според Едгар Кейси тази област ще бъде най-малко засегната от предстоящите катаклизми
36
2
 
5
 
! Отговори
дядо Иван преди 12 години
Най-добре да я преместят на Босфора!
35
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Константин - Колко хубаво си пишеш, сълзица сега ще махна. Обаче забравяш, че тази Сибир не донесе на руските хора нищо, за това, че студена война се завърши и спечелила тази война не Русия. Руските хора особенно в Сибир живеят всека година по лошо и по лошо. За това и пият спирт, че не виждат никаква светлина във живота си. Ти също пийне още малко и още измисли нещо за своя народ и за метали и диаманти за него. Не се обиждай аз съм също като ти всичко правя за да остане нещо и на руски хора
34
2
 
16
 
! Отговори
Константин преди 12 години
Сибир е най-богатата област на света и най малко населената. Този който владее Lenalend (както пише англичанинът МакИндер) владее светът. Освояването на Сибир е стратегическа цел на Руската Федерация. Гори, Пресна вода, Чернозем, Пшеница, Селско Стопанство, Мех, Нефт, Газ, Черни, Цветни и Редки Метали, Диаманти.НО най-главното са ХОРАТА, които се стремят напред.Аз съм руснак-сибиряк, човек който се горди със своята страна, своят народ, своята Вяра.Аз вярвам в Русия, Велика и Непобедима.
33
15
 
9
 
! Отговори
Сокол преди 12 години
Преместете се чак в Магадан с цялото население алкохолици и крадци и оставете европейската част на европейците!И без това нищо хубаво не е произлязло от Русия, поне Европа да намаже малко земя за пшеница!:)
32
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ако може и цяла Русия да иде на Луната, ще ни е много по-добре!
31
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А президент и премиер ще станат чукчи - щото и чукчите имат повече акъл от Медвепутя :)
30
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз прочетох някаква извадка от цялото мнение.На такива новини не обръщам внимание и не ги мисля.
29
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ето това на снимката е чист татарин, а до него недоразумението Медведев в тесните раменца, класическо гейче...
28
11
 
17
 
! Отговори
Найденов преди 12 години
КАКВА БЛАГОДАТНА ТЕМА ЗА РУСОФОБИТЕ !! Е СЕГА ЩЕ СЕ ЗАНИЖАТ ДЪЛБОКОУМНИ,ГЕНИАЛНИ И ПОТРЕСАВАЩИ КОМЕНТАРИ НА ЗАСТАРЯВАЩИ КОМПЛЕКСАРИ!!!
27
13
 
13
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
Предложението е разумно. Русия е азиатска страна и столицата й трябва да е в Азия.
26
6
 
5
 
! Отговори
уежаль довно преди 12 години
русские неостановили уежать из Росии, какимто проблемь ест но никто для етого неговорить.
25
5
 
17
 
! Отговори
До 18 преди 12 години
Поредният *** си ти. Шойгу е изключителен спец и организатор и не случайно толкова години ръководи едно много трудно министерство - МЧС. Между другото с личната протекция на Шойгу изцяло е била обезпечена логистиката на БЪЛГАРСКА експедиция в Алтай.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Eгати неграмотниците! "Южносибирският град Тува..." Аме, муньовци, Тува е РЕПУБЛИКА. Тя е субект в състава на РФ. Била е независима държава, първата обявила война на Хитлерова Германия. Едно време филателистите събираха тувинските триъгълни пощенски марки. Ама трябва да де знае!
23
1
 
12
 
! Отговори
Киркорчо преди 12 години
В Московска област има голями залежи на подземен торф, които горят вече всяко лято 45 години наред. И ни кой не може да догася този огън. През лято в Москва хора не могат да дишат, във въздух има много пушеци. Така , когато нашият пожарникарче беше в Москва и срещна с Путин, Путин пита как сигурно мога да решим тази проблема - Борисов казва -"Главни пожарникар трябва да бъде кмет на Московия и веднага реши тази проблема. Ето го - всичко стана, как той се казал!
22
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-добре в Чукотка. Много обичам вицове за чукчи. :-)))
21
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Подкрепям! Колкото са по-далеко от Европа, толкова по-добре! Жалко само, че тази прекрасна идея, не е хрумнала още на Сталин! Колко по-хубав щеше да е животът. Еххх! Размечтах се.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Така така , че утре ако падне компартята в Китай и настане и там демокрация , като плъзнат първото нещо което ще првземат е Сибир , но и ние европейците да му мислиме , мюсулманите ще бъдат само закачка.
19
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Шойгу е роден в южносибирския град Тува"Тува не е град, а е република в състава на Руската федерация!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1 Солунци5:2,9"Защото знаете много добре, че денят на Йехова идва точно като крадец през нощта...защото Бог ни избра не за да изпитаме неговия гняв, а да придобием спасение чрез нашия Господар Исус Христос."Господстването на Русия в миналото е било предсказано в Библията още преди 2000г.,изпълнило се е, но ще се изпълни и присъдата на Бога спрямо всичкото зло, което се върши по земята.