Наши рейнджъри предотвратиха кървава баня в Кандахар

Застреляният от българите терорист бил обучаван от самите тях
16 апр 2012 15:30, Бойчо Попов
163
Наши рейнджъри предотвратиха кървава баня в Кандахар
Снимка: архив, Reuters

Български рейнджъри в Афганистан предотвратиха кървава баня в Кандахар, след като застреляха терорист, пише „Стандарт“.

Войниците от българския екип за обучение в натовската база били нападнати в понеделник сутринта от афганистански войник, който открил огън по тях.

Българските рейнджъри отговорили и убили нападателя. Терористът бил обучаван от българските войници като част от съвместните екипи за връзка и обучение между българската и афганистанска армии. Той бил от северната провинция Такхар.

Атаката е част от поредицата нападения, които талибаните предприеха в цялата страна в дните около Великден.
„Войник откри огън по превозно средство на Международните сили, при което военнослужещите отвърнаха на огъня и убиха нападателя”, уточни командирът от афганистанската армия генерал Абдул Хамид Хамид.

Пред „Стандарт” военният министър Аню Ангелов коментира, че е запознат със случая и българските войници са реагирали по стандартните процедури. Няма ранени и всички са си в базата, коментира още Ангелов.

Вчера пък талибани извършиха серия координирани атаки в Афганистан. Нападенията започнаха с повече от 12 силни експлозии, разтърсили два квартала на столицата Кабул, като в единия се намират дипломатическите мисии на САЩ, Великобритания, Германия, Иран и Турция, офисите на ООН, както и щаб квартирата на силите на НАТО в Афганистан /ИСАФ/.

Междувременно днес сраженията в Кабул приключиха, след като всички талибани, участвали в започналите вчера атаки в афганистанската столица, са убити. Двете сгради - в дипломатическия квартал и близо до парламента - където бяха заели позиции нападателите, са били обезопасени днес, съобщи говорителят на афганистанското министерство на вътрешните работи Седик Седики. Той обобщи, че "всички нападатели са мъртви, сраженията приключиха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искам пълна забрана за мюсюлмани да влизат в Европа и САЩ!!!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сигурно за това базите са дадени безплатно на НАТО-защото плащат добре.
67
8
 
16
 
! Отговори
От 1 до всички преди 12 години
Прочетах всички коментари и не мога да разбера част от хората,които защитават тези наемни убийци.Защо ги наричате български войници-това че носят българското знаме на ръкава си не ги прави български войници.Българските вийници пазят ДОМ,РОДИНА и националния суверените, а тези са сбирщина наемни обсулжващи частни интереси с цел лична облага.Освен това за техните мисии ние плащаме с нашите данъци милиони за участие и непряко стипендии на децата на убийцете,аз не искам моите пари да отиват за смърт
66
3
 
8
 
! Отговори
На 90-ти преди 12 години
Хич та няма, ало!Пише се оплюва.Представата за герой е съвсем друга.Най-малко героите стрелят първи!Тук доброволно си избрал да си военен! Срещу заплащане.Съжалявам, че това се случва на българите-да залагаш живота си и бъдещето на децата си срещу пари, служейки на чужди каузи.
65
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вероятно част от НАТО, част от нас.До скоро се върдаляше някакво писание, че Анев казвал, че ние сми натовската страна с най-нисък военен бюджет.
64
6
 
5
 
! Отговори
отвсякъде преди 12 години
ама това си е смешно и глупаво, ако е бил терорист с е имал пряк достъп до нашите как не е утрепал поне петтима, излиза че се е крил и после стрелял. айде стига простотии за селендурите...............май са се напили и са го гръмнали и ако не е така каке било?
63
21
 
10
 
! Отговори
Bravo преди 12 години
Браво на нашите момчета! Дано винаги да убиват първи! Аман от ***, които си стоят пред компютъра и само пишат та пишат глупости! Завистници, ако искате пари, защо не опитате да изкарате една мисия, за да видите какво е! Едва ли, защото можете само да плюете, а после ракийката, телевизора и в мекото легло, аман от такива Българи. Ние сме единствената страна, която така уплюва своята армия, своите герои. Ако някой си мисли, че в 21 век армията е само да си стои в страната и да чака, да си ляга!
62
1
 
12
 
! Отговори
Гарибалди преди 12 години
Станчев,Тези които заклеймявахне нашето участие в окупацията на Чехословакия сме на линия и сега.Не одобряваме участието на нашите воини в Ирак или Афганистан. Аз лично не съм одобрявал и нахлуването на Руски/съветски /войски в Авганистан. Недей мисли че заминават доброволно.Доброволно са избрали да са в редиците на Българаската армия. А къде ще ги изпратят..са длъжни да се подчинят. Смяташ ли че на американците е важно от военна гледна точка наличието на 500-600 български войника.НУЛА е..... Целта на САЩ да ги съберат в Афганистан войници от разни държави е да могат да кажат утре на поколенията ,че не са били сами.Че намесата им е била интернационална. И когато всички се опръскат с кръв стават съпричастни с окупацията..било то в Ирак,Афганистан или другаде.
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кой плаща?
60
3
 
16
 
! Отговори
патриот преди 12 години
България е пред закриване,а те тръгнали да оправят света. Боже,избави България!
59
2
 
11
 
! Отговори
патриот преди 12 години
България е пред закриване,а те тръгнали да оправят света. Боже,избави България!
58
1
 
8
 
! Отговори
На Станчев преди 12 години
Когато това се е случило, пишехме "наще" с Щ. Явно си вчерашен, щом пишеш ШТ.Никой не обича чужди в страната си.Аз също.Не желая да ми казват американците какво да правим-хора чужди във всяко едно отношение за нас-цивилизационно, човешки, по манталитет, по това, че НИКОГА на територията им не е имало война, за да научат колко боли.
57
6
 
22
 
! Отговори
ime преди 12 години
Българските войници са наемни убийци които служат на американските империалистки цели.
56
2
 
16
 
! Отговори
какво очаквате? преди 12 години
Очаквайте отговора на талибаните.България беше една от малкото страни, в която няма бомбен тероризъм. Беше.Хубаво се насадихме на пачи яйца с новите ни "демократични" приятели...
55
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Много си вярваш ,турски фанатик,от 100 гд. си мечтаете,ама си умирате с мечтите и ти ще си умреш с мечтите.Изселихте се и още ламтите за чуждата земя,нали си намерихте родината,стойте си в анадола и не се връщайте.*** ограничен,паси си козите в анадола и не се обаждай.
54
2
 
15
 
! Отговори
Garibaldi преди 12 години
Нещо гнило има в тази новина.Нещо се премълчава,не се изясняват важни обстоятелства. 1.Стрелял а не е убил никого. Все едно че в секундата са реагирали българските войници. 2. По кого точно е стрелял...не се посочва.Няма да се учудя ако се окаже че не умишлено е натиснал спусъка,или е изпаднал в някакво състояние....но че в никакъв случай не е стрелял по войници. Ще видим до какво ще доведе разследването.Дали ще бъдат поздравени нашите войници за бързата реакция или ще ги обвинят ,че прибързано са убили афганистанският войник. Дано не се окажа прав.
53
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Само да вметна,това не са български войници,а наемници от български произход.Нека свалят българското знаме от ръкава на униформата си,за да не го петнят.Заради тези момченца като нищо да станем мишена на терористи.
52
1
 
14
 
! Отговори
гурбетчия преди 12 години
Бах ти терориста ,първи открива огън пък не улучил никой ?! Тоя да не би да е стрелял от 10 000м. разстояние ?! Просто имали са шанс момчетата,че срещу тях е стрелял пишман терорист !Друг път едва ли ще имат такъв шанс ! Дано се върнат живи и здрави и повече да не ходят за пари да се дупят на НАТО и да се бъркат в политиката на чужди страни,които сами трябва да си решат проблемите !Но имам чувство че афганистанците ще разплачат някоя българска майка ,дано да не съм прав !
51
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дали терористи не са окупаторите, много е спорно.
50
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
DO 60...MODEREN LQV UHAE6T KREMALSKI BALVO4,A KOGATO SAM SAMI TVOITE GOSPODARI OT IMPERIQTA NA ZLOTOBQHA TAM,TI KAKVO I BE6E ZASMUKAL,TA NE SE OBAJDA6E!?......A ;68 W 4EHIQ,4II GO TARSEHABEZPLATNITE WOINICI OT ZADUNAIKATA!?...NA MAIKA WI LI STO GODI6NA S GOLQMO RAZKRA4ENO "P"DA GO KAJA,ILI WIE,KATO FIRKANI BLQDSKI MATROSOVCI 6TE MI OTGOVORITE!!!...