Наши рейнджъри предотвратиха кървава баня в Кандахар

Застреляният от българите терорист бил обучаван от самите тях
16 апр 2012 15:30, Бойчо Попов
163
Наши рейнджъри предотвратиха кървава баня в Кандахар
Снимка: архив, Reuters

Български рейнджъри в Афганистан предотвратиха кървава баня в Кандахар, след като застреляха терорист, пише „Стандарт“.

Войниците от българския екип за обучение в натовската база били нападнати в понеделник сутринта от афганистански войник, който открил огън по тях.

Българските рейнджъри отговорили и убили нападателя. Терористът бил обучаван от българските войници като част от съвместните екипи за връзка и обучение между българската и афганистанска армии. Той бил от северната провинция Такхар.

Атаката е част от поредицата нападения, които талибаните предприеха в цялата страна в дните около Великден.
„Войник откри огън по превозно средство на Международните сили, при което военнослужещите отвърнаха на огъня и убиха нападателя”, уточни командирът от афганистанската армия генерал Абдул Хамид Хамид.

Пред „Стандарт” военният министър Аню Ангелов коментира, че е запознат със случая и българските войници са реагирали по стандартните процедури. Няма ранени и всички са си в базата, коментира още Ангелов.

Вчера пък талибани извършиха серия координирани атаки в Афганистан. Нападенията започнаха с повече от 12 силни експлозии, разтърсили два квартала на столицата Кабул, като в единия се намират дипломатическите мисии на САЩ, Великобритания, Германия, Иран и Турция, офисите на ООН, както и щаб квартирата на силите на НАТО в Афганистан /ИСАФ/.

Междувременно днес сраженията в Кабул приключиха, след като всички талибани, участвали в започналите вчера атаки в афганистанската столица, са убити. Двете сгради - в дипломатическия квартал и близо до парламента - където бяха заели позиции нападателите, са били обезопасени днес, съобщи говорителят на афганистанското министерство на вътрешните работи Седик Седики. Той обобщи, че "всички нападатели са мъртви, сраженията приключиха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
6
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
до 66- мога да ти дам и формата на твойта МАМА 69 -БЪЛГАРИЯ , НЕ Е СССР и ако има нещо по-добро за Русия е , комунистическата партия (сега наречена СДС , БСП, НДСВ, ДПС , ГЕРБ , И ПОДОБНИ *** !
48
1
 
5
 
! Отговори
7 преди 12 години
крадеца вика дрьще крадеца НАТО> ОКУПАТОРИ,3КРАЦИОТВОРЕТЕСИ ОЬИТЕ
47
9
 
8
 
! Отговори
Станчев преди 12 години
Айде *** и приятели затворете плювалниците си! Когато ги праштахте в Чехословакия през 1968г бяха славни и достойни войни- ИНТЕРНАЦИОНАЛИСТИ ,а сега наемници. Тогава никой не ги пита искат ли или не. Сега никой не ги кара насила тикви с тикви!
46
3
 
7
 
! Отговори
IMA LI.. преди 12 години
IMA LI O6TE NQKOI KOITO NE VQRVA, 4E DOBRIQT MUSULMANIN E MURTVIQT MUSULMANIN????
45
8
 
8
 
! Отговори
Литова преди 12 години
Браво на българските юнаци! Бой по враговете на Христа! А българомразците и българофобите ще бъдат наврени където им е мястото.
44
1
 
3
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 12 години
вуни ми на азиатски читаци
43
2
 
11
 
! Отговори
уточнение преди 12 години
Добре е, че терориста са го обучавали нашите, щото ако бяха руснаците щеше да изтрепе маса народ. Май пак е актуален вица с това, че на среща между ДС и КГБ нашите са предложили оригинален начин да разбием капитализма - да им изпратим стотина икономисти и финансисти.
42
3
 
10
 
! Отговори
следващият път преди 12 години
да слагат заглушители на автоматите си ! Трябва да избият всеки ,който е отишъл в Афганистан за да се меси в чужди работи и да ограбва чужди страни ! Сигурно другият път ще разплачат някоя българска майка !
41
3
 
33
 
! Отговори
баста ! преди 12 години
Срам и позор са днешните български войници и офицери! Наемници! Истинските български герои са се били за национално обединение,не за пари.Не забравяйте това!
40
4
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Защо за другите народи,например Гърците ,митовете се приемат на сериозно и се тълкуват а за нас се отхвърлят като несериозни? 1 Българите са тръгнали то планината Имеон (Хемус) предвождани от Балкх ( Бакхус-лат. Дионис)- похода на Дионис към Индия гр. мит. който между другото Александър е искал да повтори.2 " .. от всички Българите достигнаха най-далеч на ИЗТОК..." Джафгар тарихи ".. като се върнаха завариха Кимерйците.." пак там и т.н. Стигнали са до Бактрия а не са тръгнали от там.
39
3
 
16
 
! Отговори
чест преди 12 години
Много лошо. Сега талибите докато не убият пет-шест наши няма да мирясат. Кръвното отмъщение там е въпрос на чест. Момчетата да си вдигат крушите докато е време.
38
2
 
11
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Ми хубаво си баровец, че и от Бояна :))) ЧЕСТИТО! Преуспял си в живота... само че са те заблудили познатите ти историци(които също живеят в Бояна) ... питай по-добре другите историци, които не пишат историята, защото някой им купува къщи в Бояна, а защото искат да разберат ИСТИНАТА за българите... Та така, човек с възможности си, използвай ги и ще разбереш, че не идваме от Афганистан, а от едно доста по-близко до Бояна място... :))) ...и... Христос возкресе!!!
37
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЗА НАКОЛКО ДОЛАРА БЪЛГАРИНА СЕ ПРЕВЪРНА В УБИЕЦ ЗАЩИТАВАШ ВАРВАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ВАРВАРИНА САЩ И ИЗРАЕЛ.
36
2
 
5
 
! Отговори
Тука не е ли така: преди 12 години
"Един убил майка си,друг заклал баща си","брат брата убил"
35
4
 
3
 
! Отговори
дьглас адамс преди 12 години
Да не забравяме че там е останал тракийския легион от времето на великия Македонски хомосексуалист Алекс.Предполагам че са ги надушили че са Копанари демек индустанска крьв.
34
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Значи какво се разбира от статията: българите са застреляли афганистански терорист обучаван от белгиици?
33
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЯДОХА БОБ И ОБГАЗИХА ВРАГЪТ
32
5
 
22
 
! Отговори
деца бурливи преди 12 години
Браво българи! За няколко хиляди лева убивате в името на Америка.Какво правите там? Не си заслужава за кола на старо и плазмен телевизор да вършете това!
31
3
 
16
 
! Отговори
парафойл преди 12 години
Както казва един наш известен футболист залагам фифти/фифти че инцидент се замаскирва като отговаряне на терористичен огън.Истински профи войници имаше до около 2007-2008 година.След това кадърните видяха накъде духа вятъра на промяната и си биха шута сами с чест и достойнство.Останаха ловците на ранни пенсии ,които уви ще преживяват все по-големи разочарования и канцеларските мишки.Поздрави за пичовете от 68-*** и сливенските паратрупъри били се достойно във първа и втора Иракска мисия.
30
9
 
4
 
! Отговори
Житан преди 12 години
Бассси кефа ,ако са го нацелили в ташаците.Докато стигне до неговия аллах ще си проклина и талибанското мляко