Безпрецедентно! Осъдиха KFC за 6,3 млн. евро

Австралийче се разболяло след консумация на заразено пиле
27 апр 2012 17:30,
66
Безпрецедентно! Осъдиха KFC за 6,3 млн. евро
Снимка: архив, Reuters

Австралийски съд осъди веригата за бързо хранене KFC да плати 6,3 милиона евро на Моника Самаан, която е получила тежки увреждания на здравето, след като изяла сандвич със заразено пиле през октомври 2005 година, предаде АФП.

Съдът призна американската компания за виновна миналата седмица и днес обяви сумата на щетите и лихвите, които тя трябва да плати.

Седемгодишната Моника се разболяла през 2005 година от енцефалия заради салмонелозата, която предизвикала тежки когнитивни, говорни и двигателни поражения.

Семейството на пострадалото момиче заяви, че се чувства облекчено от края на битката, съобщи адвокатът Джордж Влахакис.

"Семейството похарчи почти всичките си пари, за да се опитва да се справи с тежките поражения - ментални и физически, на Моника", допълни защитникът.

"Компенсацията, определена от съда, е необходима. Между другото KFC досега твърдо отказваше Моника да получи и цент", допълни Влахакис.

Преди време КFC съобщи, че планира да обжалва, но все още не е подала искова молба, уточни АФП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: глобасъдKFC
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
3
 
! Отговори
Kitty преди 11 години
БРАВО НА АВСТРАЛИЯ!ДА ПРОДЪЛЖАВА ВСЕ ТАКА ДА СЕ ИНАТИ НА САЩ!
48
9
 
0
 
! Отговори
Sirma преди 11 години
Samo SUBWAY! :)
47
4
 
31
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Забрана на всички американски харани и напитки в България със закон! Причина: 1. не отговарят на българските изисквания, норми и закони. 2. не разкриват рецептите си и хим. съдържание в тях.3. продуктите им са свързани с малолетна работна ръка4. продуктите им са предимно на ГМ-основа5. продуктите като мляко, месо и житни култури се закупуват на подсебестойни цени чрез изнудване на аграро-производителите6. много от продуктите им служат като устройство за проба на хим. въздействие в/у нас
46
0
 
1
 
! Отговори
ivet преди 11 години
Вчера не бяха ли 8.3 милиона ?
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тааи вечер ЪПСУРТ в Club Jim Beam Студентски град
44
5
 
1
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
haide vsi4ki v kfc i nie da qdeme zarazeeni pileta
43
1
 
10
 
! Отговори
She's преди 11 години
НЯМА НИЩО ЧУДНО В ТАЗИ НОВИНА.ТУК ИМА ЖЕЛЕЗНИ ЗАКОНИ ЗА ВСИЧКО.ТОВА НЕ Е ПРЕЦЕДЕНТ В ТАЗИ СТРАХОТНА СТРАНА.
42
8
 
12
 
! Отговори
pianka преди 11 години
ей ся се прибирам от увесиление ,друснах едно шкебаса чорбасъ на изпроводяк с един пилзен,да ми лапат fast fooda:)))ууууууууууу
41
1
 
3
 
! Отговори
tra la la преди 11 години
п ъ р ж о л а :)
40
1
 
23
 
! Отговори
lyusinda преди 11 години
navsiakade hranata e gadna , nezavisimo dali e kfc ili mc donald vsi4ko e vredno i ni troviat postoianno.vnimavaite kakvo iadete
39
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да, ама това е Австралия.Ние българите ядем евтините *** на цял свят. Ама ни е як гена. А пък и да се тръшне някой не водим дела.
38
1
 
11
 
! Отговори
Веган преди 11 години
Препоръчвам филма "Super Size Me" за Макдоналдс и клипа на Moby - "Disco Lies" за KFC :)))
37
1
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 11 години
Абе спорно е това, което твърдиш. Първо, защото е вкусна на едно много "примитивно" ниво. А и "гадна" може да означава гадна на вкус, но се разбира и като вредна(тва ок и баба ти го знае), но значи и такава, която не ти дава полезни вещества (затова пак спор няма)... Няма какво да спорим де, аз до тази отрова не припарвам и това е. Който иска да се трови и да си мисли, че му е вкусно. Но друго е храната да е здравословна, добра на вид, за да радва и окото, поднесена по един определен начин и т
36
1
 
15
 
! Отговори
Аззз преди 11 години
Дали е вкусно или не е въпрос на възприятие-не е даденост!Това до 47-ми номер.Лично аз нито КФС нито Макдоналдс,нито Бъргър Кинг ям-не съм хапвал във фаст-фууд верига от повече от 10-на години.Обичам много люта храна и препочитам мексикански и индийски ресторанти и суши с МНОГО уасаби-въпрос на вкус.Късмет :)
35
8
 
9
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
И аз не съм ял в МакДонълдс от години, но просто като чуя някой да ми обеснява колко била гадна храната, ми става смешно. Вредна е, да, това и баба ми го знае, но е далече от гадна храната. Точно това е целта, да е вкусна и в тая насока са сполучили.За тва казвам лицемери.
34
2
 
14
 
! Отговори
до 47 преди 11 години
Аз съм яла там, да, вече не бих хапнала обаче там. И не съм от 3 - 4 години поне. Преди това просто бях във възраст, в която не ги мислиш тия неща. Обаче за един що годе съзнателен човек (демек 20 + и с не промит мозък) е пълна мизерия и липса на самоуважение да ги яде тия ла.на. Нека са вкусни, то доста други неща са такива, но пък не са с неясен произход.Та ти си плюскай вкусните ла.на, само не наричай другите лицемери, съдейки само по своя опит.
33
1
 
0
 
! Отговори
Stamat Petrov преди 11 години
shte vdignat zenata na butchetata i she izbiyat parite za 2-3 godini ,posle kolkoto iskarat si e tehno.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудесно е това, като изключим, че нищо (включително и 6,3 млн евро) не могат да ти върнат безвъзвратно увреденото здраве. Но да - ще покрият лечението на детето, докъдето може и ще осигурят на родителите спокойствие във финансово отношение. И все пак са им малко на КФС, бълха ги ухапала.
31
17
 
8
 
! Отговори
Machiavelli преди 11 години
Лицемери и половина пишат тука.Всеки който реве срещу КФС, МакДонълдс и т.н., 100% е ходил, ходи и ще продължава да ходи да яде там, независимо дали един път на 2 месеца или 2 пъти в годината.И не ми обеснявайте колко са били гадни храните там. Може да са вредни, но не знам кой лъжете, че не са вкусни.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От познати, които са работили в МакДоналдс знам следното - срока на един сандвич, в който е годен за ядене е 3 минути. След тези 3 минути той се изхвърля. Интересно защо? Изводите оставям на вас.