Арести в Македония заради петорното убийство по Великден

Според властите всички арестувани са последователи на радикалния ислям
Обновена: 1 май 2012 19:46 | 1 май 2012 19:45, Красимир Ангелов
27
Арести в Македония заради петорното убийство по Великден
Снимка: Reuters

В Македония са задържани 20 души заради петорното убийство на местни рибари по Великден, което разтърси страната.

Според властите всички те са последователи на радикалния ислям.

Полицейската операция по задържането им се нарича „Монструм” – „Чудовище”, съобщи днес Министерството на вътрешните работи на Македония, което разпространи и снимки от операцията.

По думите на вътрешния министър Гордана Янкуловска задържаните са воювали в Афганистан и Пакистан против войници на НАТО.

При арестуването на заподозряните е открито и голямо количество оръжие.

Още по темата

Жертвите на петкратното убийство край Скопие били случайно избрани, а целта на екзекуторите била разпространяване на страх и несигурност сред населението в Македония , съобщиха от вътрешното министерство в западната ни съседка.

Убийството на петимата македонци по Великден предизвика вълна от безредици и етническо напрежение в страната. Четирима от убитите бяха момчета между 18 и 20 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: македонияубийство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Що за калъфи могат да обвиняват сърбите в тази трагедия?!? Като някои от пишещите по-долу...Трябва да си адски ограничен и с много лек "багаж" в черепната кутия за да пишеш такива безумия. Има проблем с шиптарите, не го ли разбрахте?!?Шиптари-вредно за вашето здраве.
19
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде и тези почнаха като цветанките - защо не кажат къде са труповете и какво е станало с тях. Това са го направили сърбите за да провокират безредици просто на няколкото мафиотски клана не им е изгодно да се кандидатстава за европейският съюз. Както и да е те вървят по нашият път, само дето са по - луди и всичко решават скръв.
18
2
 
9
 
! Отговори
Цар Борис преди 11 години
Лошото е, че и при нас ще назрее тоя проблем скоро...
17
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мисля че при всяка такава случка, правителството има пръст в нея ! Може би се цели по голяма етническа война. Исляма е черен в очите на хората, така че ги използват тях. Пак едни срещу други, пак се дели на 2 :) Аз съм най добре, Деист ! Какви религии какви 5 лева, днеска работим ли има ядене, не работя ли няма кой да ми хвърли от другия свят. Като мрем и до там. Айде
16
4
 
8
 
! Отговори
До Томас преди 11 години
Света е така направен че който и да слезе братле, доброто върви със злото и обратното. Едното неможе без другото. Как е възможно да си толкова промит мозък ? След мен ако ще потоп да дойде ! Айде със здраве
15
6
 
5
 
! Отговори
Томас преди 11 години
14Ами политичарите ви са Българи, както и вас самите - как няма да го имате тоя проблем - и ние го имаме същия проблем.
14
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ БАЙВИК,СЛЕД ДЕСЕТИНА ГОДИНИ,КАТО ГО ПУСНАТ ДА ДОЙДЕ НА ЕКСКУРЗИЯ,ЩЕ МУ ПОКАЖА ПЕРПЕРИКОН,ТАМ БЪЛГАРСКА РЕЧ НЕ МОЖЕШ ДА ЧУЕШ,ИМА ДА СИ СТРЕЛЯ....................................
13
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Убийството на рибарите е работа на сръбските тайни служби. Също както запалването на конфликта от 2001 г. Само те имат интерес от избухване на междуетнически конфликт в Македония. Целта е да се създаде хаос на Балканите, дори война и да се подкопаят устоите на Република Косово.
12
1
 
21
 
! Отговори
Смущаващо е това,че преди 11 години
убитите са в такава ранна възраст.Възможно ли е да са направили чак такава дивотия,та да заслужат групова екзекуция?Ако пък съвсем никаква беля не са направили,тогава какво излиза? Някой за наказание убива юноши, току що излезли от онзи период на живота си, в границите на който все още ги броят за деца!Кой какво цели с подобно деяние?Най-отвратително ще е, ако работата се окаже нарочна провокация с цел да създаде още по-голямо етническо напрежение.Ако с такава цел са били жертвани хлапета ...
11
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Македония има сериозен проблем с политичарите си ... и той се състои в това, че въпросните политичари се интересуват единствено от това да са на власт и да крадат.Ама така държава не се прави ... така се разрушава държава и албанците това и чакат.
10
4
 
9
 
! Отговори
... преди 11 години
Албанския *** още ли не се е появил?
9
20
 
9
 
! Отговори
Ивоо преди 11 години
Лъжа голяма.Не е направено от албанците и исляма а от СЪРБИТЕ ,точно за да подхвърлят напрежението в Македония понеже предстоят избори в Сърбия.
8
6
 
26
 
! Отговори
Прави бугарин преди 11 години
Ке доjдуват македонците при бугарите-татари да ги молjат да ги избавлjуват од шиптърите. Сал да не стане касно!
7
16
 
35
 
! Отговори
Томас преди 11 години
Това е исляма - няма мирен, няма радикален - това е исляма. На това ги учи лъжливата религия им на злото и човеконенавистта. За щастие след пришествието на Христос ислям няма да има - както и всякакво друго зло.
6
9
 
4
 
! Отговори
sofeto преди 11 години
"По думите на вътрешния министър Гордана Янкуловска задържаните са воювали в Афганистан и Пакистан против войници на НАТО."....това може да развърже още повече ръцете на реднеците в борбата с тероризма. Случайност или???
5
3
 
14
 
! Отговори
Niki преди 11 години
Да не стане ново клане тип 1995-та в бивша Югославия...Ужас!
4
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
лека им пръст на убитите,а иначе ислямистите по-целия свят ще създават проблеми,докато свят светува..
3
5
 
21
 
! Отговори
Aco преди 11 години
Tie "radikalni islamisti" se albanci od Makedonija. Taka gi narekuvaat za da se namali opravdaniot bes vrz albanskoto naselenie.
2
15
 
9
 
! Отговори
АХТУНГ преди 11 години
Тия не са много за доверие и вярване . Правителството да си треа това не са наши проблеми , сърбоалбанскокомунистите да се избиват по между си
1
3
 
36
 
! Отговори
защо не пишете преди 11 години
Защо не пишете, че част от тях са граждани на БЮРМ етнически албанци