Руски самолет изчезна от радарите при полет над Джакарта

Не е изключено машината да е отвлечена
Обновена: 9 май 2012 15:01 | 9 май 2012 14:20, Елка Василева
21
Руски самолет изчезна от радарите при полет над Джакарта
Сухой Суперджет 100. Снимка: архив, Reuters

Руски самолет "Сухой Суперджет 100" изчезнал от радарите в Джакарта по време на демонстрационен полет, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на самолетостроителната корпорация.

Самолетът изчезнал от екраните на радарите по време на втория за днес демонстрационен полет, казаха от корпорацията "Сухой".

На борда на новия самолет е имало 8 руснаци и 36 граждани на други страни, съобщи телевизия "Русия-1", цитирана от Интерфакс. Малко преди връзката със самолета да бъде прекъсната екипажът поискал разрешение за снижаване.

Въздушните власти в Индонезия не изключват версията за отвличане на самолета, както и възможността машината да се е разбила в планината в условията на ниска облачност.

Самолетът е изчезнал на 100-120 км от Джакарта. Търсенето на машината се усложнява от тъмнината, мъглата и започналия дъжд.

Самолетът извършвал рекламна обиколка из страни от Средна и Юго-Източна Азия. Той вече е бил в Казахстан, Пакистан и Мианма. Трябвало да лети над Лаос и Виетнам.

"Сухой Суперджет 100" е регионален стоместен самолет, разработен и произведен от компанията "Граждански самолети Сухой" с участието на италианската компания "Аления Аермаки".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пок се напълни с простаци! Самолетът е замислен като руски проект с голямо участие на чуждестранни фирми - това само кьоравият не е могъл да прочете, а даунчето да разбере!На един ще му кажа, че жабарите от Аеромаки търсят лесно да се прехранват. Използват най-добрата школа по аеродинамика - руската, смъкнат някоя полза и после - хайде на пазара! Прочетете за сътрудничеството им с Як (за Як-140)!Слагат американски двигатели (щото аводвигатели не могат да направят) на своите самолети и продават.
18
10
 
35
 
! Отговори
До 18 преди 11 години
И ако видиш снимка на F- 35 VTOL(пето поколение ;-))) и Як -142 направо ще си направиш...........харакири.
17
10
 
34
 
! Отговори
До 18 преди 11 години
И ако знаеш къде е проектиран около 25% от В 787 "Dreamliner" направо ще си...........направиш сепуко.
16
17
 
35
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
има една страна в света,която си прави самолетите изцяло сама,при това няколко фирми си правят своите самолети САМИ.това е САЩ,както се досещате.
15
8
 
36
 
! Отговори
.... преди 11 години
за съжаление в самолета ,освен руските пилоти е бил и водещия конструктор на компанията "сухой",което прави загубата доста тежка за руснаците. в съобщението тук е пропусната и друга информация ,присъстваща в руските медии. че този самолет е направен с американски двигатели , а италианското участие е в продажбата на своя авионика за сухой суперджет 100.
14
10
 
48
 
! Отговори
Do 14 преди 11 години
Един самолет не може да се направи от само една държава. И престанете с това клише, пияни,червени, на всички ни е ясно че отдавна не е така. В нашата страна поне простаци има доста, може да изнасяме :)
13
25
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Голяма реклама,голямо чудо!Само не ми е ясно,що уважавани компании като Боинг,Аления,Талес,Либхер и Хониуел се хващат с тая червени мекерета?Утре за катастрофата пияндетата ще обвинят някоя от тези фирми като всичко правено в Русия ще бъде оневинено!Но по-добре да стане така.Дано всички Западни фирми се оттеглят от проекта,да ги видим тогава пияндетата каква ще я свършат!
12
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сухой правят невероятни самолети и имат още по-невероятни летци.
11
14
 
42
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Самолети падат всеки ден от всички страни по света, но понеже този сайт е с откровена антируска насоченост, пишат само за руските!
10
9
 
37
 
! Отговори
Absurde преди 11 години
Те си го казаха още с разработване че го правят с италянците и ползват френска авионика. Добре дошъл в глобализацията, вече никои не прави нищо сам само за един пазар. Твърде скъпо е...
9
10
 
37
 
! Отговори
Bob преди 11 години
Търсете го в друго измерение... Но все още има връзка с Twitter...
8
9
 
45
 
! Отговори
specialist преди 11 години
Този тип самолет кацна на 01.05. тази година за сефте в София. Преди да започнем да го обслувжваме имахме обучение проведено от "Аерофлот" и както каза един от инструкторите самолета е "малко Ербъс, малко Боинг, малко повече Ембраер, като "Жигули и Фиат ", абе общо взето сбироток, иначе като външност красив самолет, електрониката е френска, кокпита английски и т. н. Според мен не е руски този самолет, ами на консорциум, финансиран от руснаците, но това е мое лично мнение. Иначе жалко за хората..
7
11
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този самолет, ако се осмели да се снижи малко над Столипиново, ще изчезне безвъзвратно.
6
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хаха. Съвсем нормално да изчезне от радарите при снижаване. Радарите им не са настроени да засичат нисколетящи обекти. Тези не са ли гледали филми?
5
9
 
43
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Пак като не е изчезнала Джакарта
4
10
 
43
 
! Отговори
прасчо преди 11 години
Руские самальоти,сами лучшие самолети в мире....
3
8
 
48
 
! Отговори
радара преди 11 години
Радара да си видят дали работи ,радара
2
8
 
39
 
! Отговори
Промоутър преди 11 години
Ако са го откраднали е суперреклама. Но ако се е разбил...
1
9
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Над Джакарта е лошо да ти изчезне самолетът ,откраднали са го.