Доживотен затвор за британец, обезобразил приятелката си

Жестокостите на Шейн Дженкис потресоха Великобритания
12 май 2012 17:49, Красимир Ангелов
102
Доживотен затвор за британец, обезобразил приятелката си
Снимка: Reuters

33- годишен британец беше осъден на доживотен затвор заради жесток побой, приключил с избождане на очите на 32-годишната му приятелка, предаде АФП.

Жестокото престъпление потресе Великобритания, а близките на жертвата Тина Наш казват, че травмите по очите й са толкова ужасяващи, че дори не смеят да останат в една стая с нея.

През април на 2011 г. Шейн Дженкис пребил приятелката си, като й счупил носа и челюстта. После я душил, докато тя изпаднала в безсъзнание и тогава избол очите й.

По време на престъплението, извършено в дома на Тина в град Хейл, в югозападната част на Англия, там били и двете деца на жертвата от предишна връзка, които били на 13 и на 3 години.

Нападателят не позволил на жената цели 12 часа да потърси помощ, след като я обезобразил.

Разследването установило, че Шейн често пъти пребивал приятелката си и в миналото, но Тина не се оплаквала в полицията, защото си мислела, че той ще се промени.

Когато жената дошла в съзнание след ужасяващата агресия и установила, че вече не може да вижда децата си, Тина най-после го издала на полицията.

В съда пострадалата жена призова на процеса жертвите на домашно насилие във Великобритания да не премълчават издевателствата и да издават насилниците в полицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
3
 
10
 
! Отговори
коко преди 11 години
Тука някакъв много комплексиран късопиш.к.овец умира от страх жена му да не се боцне с друг и да разбере колко некадърен е той в леглото. Ей, пусти комплекси. Ама той няй - вероятно няма и жена, всъщност.
67
3
 
40
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
///Доживотен затвор за британец, обезобразил приятелката си///....................а ако това се беше случило в бг щеше да мине само с условна ............ако въобще имаше присъда
66
3
 
27
 
! Отговори
Ястреб С* преди 11 години
За това, в страни със свестни, а не със светски закони, като Иран например, се упражнява правилото - оченце за оченце, зъбче за зъбче! Сега на този трябва да му направят същото и да го оставят на улицата, а не да го държат в затвор и да го хранят и поят с парите на данъкоплатците!
65
0
 
18
 
! Отговори
Клечко преди 11 години
Навремето такива са ги наказвали жестоко:bg.wikipedia.org/wiki/Смъртно_наказаниеАма сега трябва да се спазват правата на човека. Затова ще го хрантутят *** дълги години, ще се грижат да му е топло, вкусно и удобно. Накрая, за добро поведение може и да го освободят.
64
0
 
30
 
! Отговори
До 70 нннн преди 11 години
За такива изнасилвания има само едно наказание, което се е практикувало още в древни времена - рязане на х/й. То *** от друго не разбира. Знам, че и у нас това се практикува, макар и рядко - когато хора, обезверени от правосъдието, взимат инициативата в свои ръце. Това правят и българи, и турци. За циганорите, не знам дали и те така се наказват помежду си.
63
0
 
16
 
! Отговори
Да не е от мургавите преди 11 години
този англичанин?Съчувствия на женицата, не е трябвало да му мълчи при предишните грубости и тогава нямаше да се стигне дотук.Нашите законотворци да четат и да се учат. У нас още не се е чуло някой да е осъден доживот.Помня, че през 90-те години някаква жена с мюсюлманско име, от провинцията, се беше опитала да запали мъжа си жив. По вестниците писа, че била два пъти по-тежка от него и често го биела. Знам и за нервни българки, които шамаросват мъжете си. Но по-често мъжете бият жените.
62
1
 
20
 
! Отговори
НЕ РАЗБРАХ преди 11 години
Само жените-жертва на насилие ли трябва да търсят помощ? Когато мъж стане жертва на такова насилие отстрана на жена му, той да си мълчи ли? Психологическият тормоз не е по-малко страшен, но не е само той. Някои булки-бабанки пердашат мъжете си. Други пък са дребнички, но нагли,простички и злобни; когато такава успее да влезе чрез брак в дома на културен, но нерешителен мъж,тя го шамаросва,когато е ядосана, а той обикновено се мъчи с добро да я превъзпита и не успява. Децата гледат и попиват.
61
12
 
7
 
! Отговори
UK до 65 преди 11 години
Като завършиш училище ще започнеш работа(ако изобщо) и ще блъскаш за 500-600 лева на месец. А за нас емигрантите не бери грижа.
60
3
 
5
 
! Отговори
59 до 52 преди 11 години
Не е точно както си мислиш,англичанчо смешен:)-теб те зная-от работа вкъщи и обратно.
59
2
 
17
 
! Отговори
jitan преди 11 години
Ако съм съдия бих постановил следното: Ослепете го и го заселете на безлюден остров !По-справедло от това едва ли има!
58
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя човек не е нормален и не би следвало да лежи в затвора, а да го метнат от некоя скала.
57
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** ГАТСАРБАЙТЕРИ..ЗА ПАРИ И ЖЕНИТЕ И ДЕЦАТА СИ ПРОДАВАТЕ НА СВОДНИЦИТЕ ПИЯНИ И НА ЧЕРВЕНИТЕ ХОБИТИ ОТ ОСТРОВА..НЯМАТЕ ГРАНИЦИ И ДУША....МАТЕРИАЛНИ ХОДЕЩИ ***
56
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 59 sky4en ama ima pari4ki a tvoq vesel li e bez rabota i pari
55
2
 
3
 
! Отговори
UK до 56 преди 11 години
По стилът на писане можеш да познаеш че е див селски чалгар незавършил училище.
54
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bravo na 52 mnogo bolni mozaci ima v bg az ot 12 godini ne jiveq v bg i mi e mnogo hubavo
53
3
 
7
 
! Отговори
UK до 55 преди 11 години
Няма нужда да крещиш с главни букви. Признак е на ниско образование.
52
2
 
11
 
! Отговори
до 55 преди 11 години
Ти пък кой си,че да казваш кой къде да стои? Пръдльо!
51
11
 
2
 
! Отговори
ДО 52 преди 11 години
СТОЙ СИ ТАМ И ХИЧ НЕ НИ ЗАМЪРСЯВАЙ ВЪЗДУХА..ЗАЩОТО СИ ГО НАПЪЛНИЛ С ЧЕРНА ИЗМЕКЯРСКА САЖДА ОТ МАЙМУНИТЕ ТАМ....ТАКИВА КАТО ТЕБ ДА СИ СТОЯТ ТАМ И ХИЧ ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ......
50
4
 
3
 
! Отговори
до 51 преди 11 години
Точно така...а повярвай ми...БОГ НИКАК НЕ ОБИЧА ПРЕЛЮБОДЕЙЦИТЕ
49
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е тоя девственик натрупал толкова омраза към недостижимите за него жени,всяко второ мнение е негово... Горкия не ми се мисли на какво ли прилича ;(