Арафат отровен с полоний, твърди изследване от Швейцария

Лидерът на ООП почина във френска болница през ноември 2004 г.
4 юли 2012 07:12,
14
Арафат отровен с полоний, твърди изследване от Швейцария
Ясер Арафат. Снимка: Reuters

Председателят на Организацията за освобождение на Палестина (ООП) и ръководител на партията Фатах Ясер Арафат е бил отровен с радиоактивното вещество полоний и това е причина за смъртта му на 11 ноември 2004 година.

Това съобщи медийната група Ер Те Ел, като се позова на резултатите от изследвания на лаборатория в Швейцария.

Информацията е част от публикувано снощи разследване на телевизия "Ал Джазира", заснето в продължение на девет месеца.

Пред камерата на телевизионния канал свидетелства директорът на Института по радиология и физика в Лозана, който заявява, че в останките на Арафат са били открити сериозни количества полоний - елементът, причинил през 2006 г. смъртта на бившия агент на КГБ Александър Литвиненко в Лондон.

Арафат почина във военната полница "Перси" в Париж, след като се разболя, докато бе под израелска обсада в Рамала.

За окончателното потвърждение на настоящата теза е необходимо ексхумирането на останките на Арафат и взимането на нови проби, за което според Ройтерс съпругата му е дала съгласие.

Ако версията е правилна, в останките на Арафат следва да бъдат открити значителни количества полоний, се уточнява в публикацията на Ер Те Ел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Ben Yosef преди 11 години
Todda rabba ha Mosad)
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
велик човек R.I.P.
12
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя мазен *** не с полоний, а с брадви трябваше да го убият... Един такъв *** по-малко е едно добро начало. :)А както винаги, това червено форумче е пълно с антисемитъци..
11
9
 
10
 
! Отговори
да,бе,да преди 11 години
Точно пък Арафат беше толкова болезнено ясен , опознат и удобен за Израел,че даже бяха наясно и с останалите му 2-3 зъба в устата ...Дали пък смъртта му не е дело на по-радикалните от Хамас,които бяха далеч от кокала тогава?!
10
13
 
48
 
! Отговори
ЕДИН БЪЛГАРИН преди 11 години
СМЪРТТА на Арафат е дело на "Моссад".Това е истината и тя е всеизвестна, но множеството от световните медии, които са еврейска собственост или са контролирани от еврейската олигархия, лансират всевъзможни версии с цел да завоалират тази нелицеприятна истина.В действителност Израел е държава, в която тероризмът е държавна политика.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ПОЛНИЦА !?!?!?!?
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
полница "Перси" в Париж !?!?!?!?!?!?!Казал съм ви преди 8 часа да не пускате новини, че се получава смешна работа ...
7
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полоният е химичен елемент, който в периодичната таблица е означен със символа Po и има атомен номер 84. Той е рядък и силнорадиокативен металоид. Полоният е около 300 пъти по-радиоактивен от урана (от 1 t уранова руда се получават само 0,2 g полоний). По химически състав е близък до телура и бисмута и се среща в урановата руда. Има много радиоизотопи. Открит е от Мария Кюри заедно с радия; наречен е в чест на името на родината ѝ Полша. Заедно със съпруга си Пиер Кюри получават нобелова награда по химия и физика за изследването на съответно химичните и физичните свойства на новооткритите елементи.
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ооо..., колко си глупав.., "плОтончо" :))))))))))
5
1
 
27
 
! Отговори
Мария Кюри преди 11 години
Полоний, номер 4...на Полша съм го кръстила!
4
25
 
8
 
! Отговори
плОтоний?! преди 11 години
Плотоний?!!!! Ехо---ням ли кой да санкционира неграмотните писачи?!!!!! Уволнете ги и назначете грамотни хора над 40 години!
3
7
 
15
 
! Отговори
Гражданин преди 11 години
Това за убийството на Арафат не е никаква новина! Научаваме подробности, нищо повече! Според мнозина *** в света, той трябваше да умре, защото тези интифади.....!
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
polnica?!
1
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
1."че в останките на Арафат са били открити сериозни количества полоний"2."е необходимо ексхумирането на останките на Арафат "Тоя има останки навънка и останки в гроба ли ?Та ... от кои останки са взели проби ? Земете пишете разбираемо рийш