Камикадзето бил от клетка на "Хизбула", която действала у нас

Това твърди американски представител, пише "Ню Йорк таймс"
20 юли 2012 14:00,
403
Камикадзето бил от клетка на "Хизбула", която действала у нас
Взривеният автобус Снимка: Reuters

Терористът камикадзе, който взриви автобус с израелски туристи в Бургас, е бил член на клетка на ливанската радикална групировка "Хизбула", която е действала в България. Това е съобщил висш американски представител, пише в. "Ню Йорк таймс".

Според американското разузнаване атентаторът е бил инструктиран да атакува израелци, когато се удаде възможност. Указанията били дадени на "Хизбула" от основния й спонсор – Иран.

Двама други американски представители са потвърдили, че "Хизбула" стои зад атентата в Бургас, но са отказали повече подробности.

Според източника терористичният акт е свързан с убийството на ирански ядрени специалисти, за което Иран обвини израелски агенти – обвинение, което Израел нито потвърди, нито отрече.

"Това е око за око, зъб за зъб", казал американският представител, който е пожелал да остане анонимен, защото разследването по случая продължава.

Взривът се случи насред повишеното напрежение по повод иранската ядрена програма, за която Техеран твърди, че е за мирни цели, но Израел и Западът смятат, че прикрива разработването на ядрени оръжия.

Още по темата

Висш израелски представител заяви, че атаката в Бургас е част от интензивна вълна от терористични актове по света, които са дело на две различни организации – ислямската Революционна гвардия на Иран и "Хизбула".

"Те работят заедно, когато се налага, а също и поотделно", казва анонимният източник.

"Не знаем дали атентаторът е искал да се самовзриви или експлозията е станала заради "трудова злополука", посочва още той.

У камикадзето беше намерена фалшива шофьорска книжка от Мичигън, но няма индикации, че има връзка със САЩ. Все още не се знаят и неговата националност и името му, отбелязва още американският представител.

По думите му атентаторът е търсил цел в България и когато се е появила възможност, той се е възползвал.

В сряда израелските власти побързаха да обвинят Иран за атентата в България.

"Дойде време всички страни, които знаят истината, да я кажат", каза премиерът Бенямин Нетаняху на пресконференция в четвъртък.

"Иран стои зад вълната от тероризъм. Иран е най-големият износител на тероризъм в света", категоричен беше той.

"Една терористична държава не трябва да има ядрено оръжие", подчерта още Нетаняху.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
3
 
1
 
! Отговори
до 266 преди 11 години
Няма мюсюлмани в България! Има мохамедани, мехмет паганисти и идоло-поклоници, нито четат арабски от 6ти век, нито им е ясно какво почитат, но пишело, че мехмет пикаел клекнал в хадит шизофрениите и че имал козелска брада и те следвали примера му
204
0
 
4
 
! Отговори
е,....? преди 11 години
Според пишещите ТУК ,..Бойко БИ трябвало да е в дълбока опозиция ,а в същото време ----УПРАВЛЯВА ....?ВАРВАТЕ ЛИ СИ ....?
203
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
трябва да се направи възродителен процес на мюсюлманите в България .
202
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и най-перфектният спец.агент по света, трениран и обучаван 30 години, няма как да разбере, че да речем в Уганда червен автобус, каран от БогоПого, на частна фирма, ще спре на определено място в летището, където няма камери, и ще превози евреи, ОСВЕН АКО няма някой местен да му даде информация. Един чужденец терорист, колкото и да е обучаван, не може без българска връзка да организира и извърши всичко това! И ако е тук от 4-7 дни, къде е крил бомбата, в хотела под леглото ли:)
201
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 254 как беше : " Преклонена глава сабя не я сече " или " Да би мирно седяло не би чудо видяло " , избери си по твой избор и после не се чуди за 500-те години пардон плюс още 50 заради ***
200
1
 
1
 
! Отговори
До Василев преди 11 години
нали ти казах да четеш бе ***. 100% истина ще научиш през кривия макарон.
199
0
 
6
 
! Отговори
до 255 преди 11 години
Ай чиба бе, шимпанзе шампанско не пие!
198
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
do 255Bez konspirativni teorii i versii, i MVR ne bi otkrilo izvarshitelja...!
197
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ВСИЧКИ - Е не ви ли е срам? Кръвта на жертвите още не изсъхнала, а вие пълните коментарите с *** конспиративни теории.Преживяхме терористичен акт. ИСТИНСКИ, смъртоносен атентат! Не се опитвайте да омаловажавате случилото се със сюжети от евтини холивудски филми.
196
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Както виждам, ако от ЦРУ, Интерпол и Мосад прочетат форумните бисери, ще решат случая за 20 минути и ще арестуват останалите терористи за 1 час.Ба си спецовете де се извъдихте бре.:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Не се огънали били ламарините, оня що не се качил...:)))))))))))))))))))))))))))))))))) Ще се пукна от смях.
195
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 247 чакай малко кой кого замесва , има туристи които са дошли да си изхарчат парите в нашите курорти , млади усмихнати и щастливи хора , никой не е виновен че има *** с бради , които не могат да мирясат че има и друг по усмихнат от техния свят.Това е друго няма , другото са глупости на болни мозъци .Видяхте ли евреите каксе погрижиха за своите , няма друга страна и друг народ в света , който да се грижи по този начин , дори Щатите .
194
3
 
20
 
! Отговори
до 242 преди 11 години
Хилари е подарила на Бокоедни джапанки и един вибратор!Ако не му харесват джапанките,да се е*е с вибратора!!!
193
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
'клетките', било то от хизбула или джихад, си имат освен командване, също и логистични центрове и местонахождение в различни държави. за да действа клетка на ислямисти у нас, означава, че тук освен гастролиращите терористи, има най-малкото подпомагане, изразяващо се в: обучение, подкрепа, преводачи, финанси, транспорт, телефони, квартири, банкови сметки, терен и т.н. За конкретния случай също означава изтичане на информация за конкретния автобус, скенери на летището, достъп и час на тръгване.
192
0
 
1
 
! Отговори
до василев 2 преди 11 години
... естествено, местните араби няма как да са очаровани от идеята и оттам започва безконечното трепане между братчедите. плюс, че израел веднага решава да излезе от предварително определените си територии и се занимава с разни завоевателни войни, дрън-дрън, дъра-бъра, *** работа е цялата!
191
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 239 Василев ти какво имаш срещу създаването на държавата Израел и така като се замислиш не виждаш ли някаква прилика между това за което говориш и кораба Радецки например.
190
1
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 11 години
Какви ли инструкции даде Хилъри на цру агента Борисов
189
1
 
5
 
! Отговори
до василев преди 11 години
уважаеми г-н василев, държавата се създава след всв, за да има къде евреите да живеят, без да ги гонят и трепят. лошият австрийски чичко с мустаците всъщност е искал точно държава да направи на евреите, само че г-дата колониални шефчета от лондон отказват палестина, щото им е много стратегическа. после се ражда идеята с мадагаскар, която е смешна, и накрая минават на вариант концентрационни лагери. след края на войната с голям натиск от страна на сащ се създава израел, въпреки ингилизите.
188
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
алах е терорист и мехмет е неговото камикадзе
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Та относно налъмите! Много сериали са ви лъснали и без това празните тикви, че за един епизод Хорейшо да ви реши случая. Същите празни тикви сте като онези в парламента, правени по един калъп с един и същи ***.
186
2
 
6
 
! Отговори
на 224 преди 11 години
Това не е версия, а факт. Аз съм от Бургас и гледам местните новини.По-ненормално ми се вижда, когато Дянков се появява при всички архиологически разкопки и слуша дивотиите на Божидар Димитров.