Гладуващите са вече 1 милиард

Всеки един от седем човека страда заради недостига на храна
Обновена: 5 авг 2012 10:19 | 5 авг 2012 10:12,
344
Гладуващите са вече 1 милиард
Милиони деца се намират в риск от силно недохранване, предупреждават благотворителните организации. Снимка: Reuters

Близо един милиард души гладуват по целия свят, удари алармата британското издание „Индипендънт”.

Това означава, че всеки един от седем човека страда заради недостиг на храна.

Безпрецедентният криза с продоволствения въпрос е увеличила броя на гладуващите с още 43 млн. на планетата през 2012 г.

Милиони деца се намират в риск от силно недохранване, предупреждават благотворителните организации.

Една седмица преди „срещата за глада” на британския министър-председател Дейвид Камерън, те предупреждават, че освен ако не се предприемат незабавни действия, още повече хора ще станат жертва на глада.

За пръв път в новата история, хуманитарните организации трябваше да отговорят на три сериозни кризи с храните през последните 12 месеца: в Западна Африка, Йемен и Източна Африка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
3
 
2
 
! Отговори
до 264 преди 11 години
И ти какво мислиш че ако са български ЕРП-тата ще ти е по-евтин тока ли ???Мястото на държавата е само да създава правила и да следи за тяхното спазване, затова в Африка, Индия и т.н. има бедност, защото държавата не прави това, ето погледни една Индия перлата някога в Британската корона, населението и тъне в мизерия, 3/4 от инфраструктурата не е пипната откакто британците са се изтеглили, да не говорим за Бирма, Бангладеш и т.н. и т.н.
225
0
 
0
 
! Отговори
Милостиви боже преди 11 години
264 , ама ти сер ли ? Много добре знам , че африка е богат на ресурси континент. но идеята ми беше доста по различна ... офф прочети коментара пак и може и да ми схванеш мисълта ...
224
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еми те предимно ***
223
1
 
4
 
! Отговори
до 262 преди 11 години
Имат злато и диаманти.И доста други апетитни нещица.Отвори учебника по география за 6 клас и ще разбереш.Ние тука защо не си разработваме сами находището на злато,ами някаква си канадска фирма е концесонер?Защо ЕРП-етата не са български,а някакви чужденци ни продават нашия ток?Отговорите важат и за Африка.
222
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако Втората Световна беше завършила другояче днес нямаше да има гладни!
221
3
 
4
 
! Отговори
Африкански ресурси ? преди 11 години
Абе какви ресурси имат африканците ? Какво ви кара да мислите , че след като пра-дядя им си е опънал палатка над нефтен кладенец да речем , сега 200 години да речем след това нефта и всичките печалби от него трябва да отидат при пра-внука на пича дето си е опънал палатката там ?
220
4
 
7
 
! Отговори
до 256 преди 11 години
Глупости говориш, кой им пречи да си ползват природните богатства. Проблема на африка е че там управляват диктатори, които дълго време се заиграваха с бившия източен блок
219
1
 
4
 
! Отговори
Do 256 преди 11 години
Да, бе да. Знаеш ли кога пък тези маймуни ще им намерят приложението на ресурсите си? Никога!Или викаш по-хубаво да си стоят там и да събират прах...
218
2
 
0
 
! Отговори
сайт преди 11 години
THEHUNGERSITE ИЗВИНЯВАМ СЕ, ЧЕ ЗАБРАВИХ ***
217
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бил Гейтс вместо да пълни гушите на фармацевтичните компании с милиардите си и да трови децата с ваксините им,да вземе да вложи пари в ограмотяване на населението.
216
1
 
7
 
! Отговори
До 245 преди 11 години
Браво мой...Както казах по-ранно дори ние, белите, дето ни представят за лоши консуматори изчезнем, тези пак ще гладуват защото за нищо не стават. Само виж историята през последните 6000 години. Тези няма да мръднат и сантиметър в техноеволюционнен план...Разните черни рапъри като са толкова богати к'во правят? Пръскат си парите по някакви диаманти и грозни златни ланци и зъби :)
215
5
 
1
 
! Отговори
сайт преди 11 години
Ето ви сайт чрез, който можете да помагнете давайки купичка храна само с един клик THEHUNGERSITE .Освен това, за няколко други добри каузи. Кликайте всеки ден, изглежда истинско и ако можете дайте идеи за популяризирането на този или вие го направете.ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ!
214
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
245: "Като Африка е толкова богата сама да се оправя.Като имала толкова много наужким ресурси сама да си ги ползва бе."Там е проблема, че не може да ги ползва, защото ние ги ползваме. Ако те почнат да си ползват ресурсите, в Европа ще настана мизерия. Високите технологии не струват нищо ако няма суровини, а почти всички суровини и метали за високите технологии идват от Африка. Те само ако ни ги продават, без да ги развиват биха живяли пребогато. Но корпорациите които профитират от ресурсите в Африка никога няма да допуснат африканците да се разпореждат сами със своите богатства, винаги ще се разпалват локални войни, атентани, ще се въоражават племена да се бият един срещу друг, ще се свалят правителства. Кадафи отказа да играе тази игра и всички видяха какво се случи с Либия.
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Даправят повече деца и да се ядат едни други така ще има храна.
212
2
 
2
 
! Отговори
до 249 преди 11 години
Бегай да копаш картофи и пращай за Африка като може.
211
0
 
7
 
! Отговори
глад де ама какъв преди 11 години
абе то ,че е глад в африка - глад е , ама техния живот и моя дайте да направим едно сравнение: Понеделинк аз ставам в 6;30 , хапвам и тръгвам на работа , работя до 5 и в 6 и 30 се прибирам вкъщи , вечерям , гледаме телевизия , заиграваме се с жената и после заспиваме. Така е всичките дни до петък.Понеделник тошко африканте става когато му е кеф , нае*ава жената ( 1 в най лошия случай ) , ляга под сянката на някое дърво , като му стане кеф пак нае*ава жената и така до края на вечността.Е глад.
210
0
 
1
 
! Отговори
v преди 11 години
Ами Исус Христос ти дава шанс за щастлив край във вечността, независимо как си живял. Ето ти на смисъл.
209
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не ме убеждавайте че да имаш 10 деца които не можеш да изхраниш е нещо нормално!Това е все едно аз да имам не едно дете както е сега а да речем 6,е мамка му стара как ще ги нахраня де .Да ми каже някои умник.Иначе за правенето се знае,ама за гледането .И на тия които защитават *** с 10 чавета че аз съм длъжен да му ги храня да го ду*а!
208
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Земята може да изхрани всички. В Европа само Франция с техните няколко процента интензивно селско стопансво може да залее целия свят с хранителни продукти - и зеленчуци и плодове и месо. Затова в България съсипаха селстото стопанство - просто няма нужда от толкова много храна - няма кой да я купува, а френските фермери редовно правят протести в Брюксел пред Европейските институции ако и заливат улиците с мляко ако случайно ЕС позволи и на някой друг да произвежда мляко и така да се намали цената му. Храна има в изобилие - пари няма. Когато се намерят пари - веднага се намира и храна, имаш ли пари може да намериш и да купиш храна за 10 гладуващи континента като Африка. Проблема с пренаселеността не е храната, а гъстотата на населението и инфраструктурата, но Африка съвсем не пренаселена - Европа е два пъти по пренаселена от Африка.
207
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и кво сега? да събираме пари, за да могат някои етноси да продължат да се плодят като мишки ли? световния глад може да е един от начините на планетата ни , за да се справи с пренаселването. въпросът е че някои от тези дето все реват че са гладни и нямат пари вече станаха европейски граждани, те имат повече права от колкото задължения и от нас се очаква да ги "интегрираме". Под тази дума явно се разбира да ги храним, да ги поим, да ги глезим...