640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия

Пънкарките от Pussy Riot имат право на шест свиждания годишно
18 авг 2012 10:05,
289
640 000 души излежават присъди в трудовите колонии в Русия
Музикантките ги очаква еднообразно ежедневие в колонията. Снимка: Reuters

Русия наследи от СССР множество трудови колонии, в които  днес излежават присъди 640 000 души. От тях 52 000 са жени, пише в. "Фигаро" след осъждането на трите пънкарки от Pussy Riot.

"В колонията преживях истински шок. Пристигнах там в началото на зимата. Сняг валеше неспирно. Видях тълпа от абсолютно еднакви жени, носещи едни и същи сиви ватирани връхни дрехи и едни и същи забрадки на главите", разказва за френския вестник Светлана Бахмина.

Тя е от Москва, осъдена е за отклоняване на средства по аферата Юкос и е излежала присъдата си в трудова колония номер 14 в Парца, на 450 километра югозападно от Москва.

В този район край дълъг път са разположени общо 17 трудови колонии. В тях зад телени заграждения има бараки с по 100-200 легла, двор, столова, зона за карантина за новите попълнения, медицински пункт и завод, където работят задържаните срещу малка заплата.

Дните преминават по един и същ начин - ставане в 6 часа, преброяване на двора, час по-късно е закуската, после потегляне за работа. В 13 часа - обяд, после отново на работа до 16-17 часа.

В 18 часа е вечерната проверка, последвана от вечеря. Лампите в бараките се гасят в 22 ч., разказва за "Фигаро" Светлана.

Близките на осъдените имат право на 6 кратки свиждания за година. В този случай задържаните имат право да поискат достъп за 3 дни до 4 семейни кътчета в малък апартамент в лагера. Там те могат да останат насаме със семейството си.

БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 175 и ти си доволен от вссико това така ли , съжалявам те наистина , трудовият лагер е в главата ти може би до живот , мяма спасение за тебе.
127
0
 
8
 
! Отговори
доктора преди 11 години
ПОМОЩ!! СТРАНДЖАТА пак изпълзя от дупката!
126
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
170. Колко пъти е нападана територията на Америка и колко пъти на Русия? Колко милиона руснаци бяха избити жестоко от западняците и колко милиона американци? Нападана ли е Русия вероломно и има ли нужда от отбрана? А Америка от кого е нападана и за какво и е толкова много оръжие? Виетнам ли я нападна или малката островна Гренада?
125
0
 
2
 
! Отговори
до 170 преди 11 години
Нормално, след войната СССР трябва да не изостава от САЩ и като по-бедна държава са принудени да отделят 25 процента, които като стойност се равняват на американските 5. Руснаците наблягат на средствата за защита - ПВО, ядрено оръжие и наборна армия. Самолетоносачите и професионалната армия са средства за нападение и завладяване.
124
5
 
1
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
Бедна и мизерстваща България е рай за ***... - напират на талази...
123
0
 
9
 
! Отговори
Крис преди 11 години
Тенденциозна статия е това , отново! Защо не пишете цялата истина, а си избирате само част от нея? В тези лагери , жените са разделени на 3 групи , в зависимост от това какви присъди и за какво са осъдени. При най-леките престъпления, имат право да си купуват храна, да излизат понякога, 3-4 свиждания на месец, телефонни разговори и т.н. Съответно за по тежки престъпления , нещата се променят. Какво е нередното в случая и на какво се възмущавате?! Отидете в сливенския и ще си говорим...
122
0
 
10
 
! Отговори
Така трябва!!!!!! преди 11 години
При БРАТУШКИТЕ има ред и закон!!! ИМА ЛИ ОСЪДЕН ДУШМАНИН И НАРОДЕН ИЗЕДНИК В БЪЛГАРИЯ?????Миналата седмица хванаха 16годишното на Златко Баретата с незаконен боен пистолет!!! И веднага го пуснаха!!! В България по-добре ли живеем, като всяка *** с пари коли, гази и стреля БЕЗНАКАЗАНО????
121
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 169 ти сънуваш ли , къде видя това свободно слово , къде видя правовата държава в Русия точно , тя си все същата авторитарна държава с рази разлика че официалната компартия не е начело а ренегатите излезли от нея .
120
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами ти затова в твойта бяла демократична държава можеш да си купиш толкова бензин, защото монополистите от твойта държава в момента грабят в България и изнасят печалбата...Затова си стой в бялата държава и мий чинии - твоя работа си е - но недей да ни даваш акъл на тия дето живеем в България , обичаме Родината си, върху която ти току що се изплю, и със сетни сили се борим да я спасим от *** като тебе..Защото тя вече не е твоя родина...
119
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 163 и 25% военни разходи от БВП също не са били за самозащита , толкова бяха разходите на СССР на времето , американските никога не са се и доближавали до тази цифра винаги са били в рамките на 5% , точно това и затри Империята на злото или както на времето се закани Роналд Рейгън че ще ги накара съветите прикладите на автоматите си да ядат .
118
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То цяла Русия е един голям концлагер, ама за това са си виновни самите руснаци
117
0
 
13
 
! Отговори
Така трябва преди 11 години
ИМА ЛИ ОСЪДЕН ДУШМАНИН И НАРОДЕН ИЗЕДНИК В БЪЛГАРИЯ?????*** Кирил Рашков беше беше осъден на 30 години изправителен труд в Белене. Като го пуснаха оттам, по-добре ли заживяхме????
116
2
 
9
 
! Отговори
до 148 преди 11 години
То се вижда кои са империалистите - 12 самолетоносача не са за самозащита.
115
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Доволен,вие там понеже се чудите къде да си прекарате приятно в свободното време, та ти затова висиш в нета, в бг сайт. Ходи си драскай в Yahoo-то, ако нямаш кинти да ходиш да пиеш една бира. В белите държави понеже получавате много пари, затова сте затънали в банкови заеми, дето и след 10 поколения не можете да ги върнете.
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Войната във Виетнам беше водена без никакви принципи и щадене на цивилното население както от Демократическата партия на Америка-(президентите Джон Кенеди и Линдън Джонсън), така и от Републиканската партия (двете партии които вече 200 години се сменят да управляват Америка. Все едно я управляват Капеесес и Векапебе,"голям избор" на партии няма що!)-президента Ричард Никсън. Разлика в агресивността между демократи и републиканци няма. кампаниите против Русия и други страни са водени от тях
113
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Така една репресирана след 47 година боржуазна дама, разправяше какъв ужас е било в лагера - карали я да копа царевица.
112
5
 
2
 
! Отговори
Доволен преди 11 години
Живея в бяла демократична държава ,където с една средна работническа заплата може да се купи 2,000 литра бензин .А колко литра може да се купи в БГ с една средна заплата ,че не знам?
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 145 никой не отрича Кола има от 66 или 64 по спомени Тексим я докара , тогава се отвориха и първите Корекоми ,а в американското посолство бяха организирали изложба на американски пластмаси , разни технологии които май и днес ни изглеждат извънземни камо ли тогава , но преди да я докарат колата наистина тиражираха снимки с опияни воиници от нея.
110
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
640 хил са известните вроятно има поне още 1 млн. за които никой нищо не зане......В Русия единственото което се променя е името на бащицата
109
2
 
5
 
! Отговори
Доволен преди 11 години
Не знам дали е рай ,ама при вас е АД .Прочети днешната БГ преса и виж че са пълни с катастрофи,престъпления и далавери,от министри ,депутати ,кметове ,та се стигне до *** .Всички са един дол дренки,разликата е че едни живеят в палати а други в колиби.В мозъка ,всички са ***.