За нови масови екзекуции край Дамаск съобщи опозицията

Конфликтът е отнел живота на 370 души вчера
Обновена: 27 авг 2012 10:56 | 26 авг 2012 11:49, Елка Василева
71
За нови масови екзекуции край Дамаск съобщи опозицията
Телата на 200 души са открити в град край Дамаск. Снимка: архив, Reuters

В град Дарая близо до Дамаск вчера бяха намерени телата на най-малко 200 души, повечето от които са били екзекутирани, най-вероятно от войници на редовната сирийска армия, предаде Ройтерс, като се позова на източници от опозицията. Най-малко 30 души са станали жертви на снайперистки огън.

С това общият брой на жертвите на операцията на правителствената армия срещу Дарая достигна 270 души, посочва Ройтерс. До тази сутрин са били идентифицирани 80 от жертвите.

Повечето от жертвите са били намерени в домове и в мазета на жилищни сгради. Предполага се, че повечето от убитите са били екзекутирани от сирийски войници, които от дни извършват масови обиски. "Армията на Асад извърши клане в Дарая", е заявил за агенцията представител на опозицията в града. Почти всички са били избити с изстрел в главата.

Ройтерс посочва, че данните за намерените жертви не могат да бъдат потвърдени от други източници.

Още по темата

Операцията в Дарая е част от кампанията на правителствената армия за прочистване на Дамаск и периферните райони от бунтовници, посочва Ройтерс.

Вчера в Сирия са били убити общо 370 души, предаде Франс прес, като се позова на информация от сирийския Център за наблюдение на човешките права.

От началото на бунта срещу режима на Башар Асад в Сирия до днес са загинали близо 25 хиляди души. По данни на Върховния комисариат на ООН за бежанците още 200 хиляди са били принудени да напуснат домовете си и да търсят убежище в съседни страни, посочва АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
taka taka trepi trepi byntovnicite machkai machkai s tankovete troshi glavite.bravo asad.
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
опозицията в сирия е са слуги на мосад и цру които я финансират -така че ще има много жертви
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
q da ne lajite xorata che redovnata armia ybiva narochno xorata .mislete dali e taka i ne pishete glyposti.
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълен смях! Армията е слязла в мазетата и там "убивала" мирни жители. След тези "новини" едва ли има мислещи хора които да вярват на Ройтерс и др. западни медии.
55
1
 
15
 
! Отговори
СТАЛИН преди 11 години
Башар, избий бандитите/бунтовници/!!!!!!
54
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Юсуф Салах ад-Дин ибн Аюб (или Саладин) (на арабски: - صلاح الدين) е султан на сарацините в Сирия и Египет през втората половина на XII век. Роден е през 1137 година в кюрдско семейство в Тикрит, Ирак и умира на 4 март 1193 година в Дамаск, Сирия. Остава в историята като предводител на ислямска завоевателна кампания в Арабия, а по-късно и на мюсюлманската съпротива срещу експанзията на кръстоносните държави в Близкия Изток. Запомнен е от средновековната западноевропейската литература като най-силния и благороден противник на кръстоносците. Дава фамилното си име на основаната от него династия Аюбиди.
53
4
 
11
 
! Отговори
Гази кръстоносците! преди 11 години
Мачкай, Асад, повтори подвига на Салах Аддин!
52
9
 
3
 
! Отговори
до 57 преди 11 години
Теб кой те излага че режима в сирия е светски вярно че не е ислямистки но и далеч не е свестки .
51
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
GOD BLESS SYRIA AL-ASSAD! Гледайте канала Syria Tube в YouTube. Bashar Al- Assad няма да падне. Ционистите вече не определят играта.
50
3
 
23
 
! Отговори
юнака преди 11 години
давай Башар,избивай утрепките,да живее светския режим в Сирия.
49
0
 
10
 
! Отговори
прилика преди 11 години
Иракският външен министър е посочил прилика в терориктичните актове извършвани в Сирия и Ирак и смята,че АлКайда стои зад тях.От 21 юли до 18 август в Ирак са убити 711 души и 1590 са ранени.
48
0
 
13
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
Да,има голямо значение дали са убити от терористични наемници,които се наричат"борци за демокрация"водени от страни като С.Арабия,където жената даже няма право да кара кола .
47
0
 
21
 
! Отговори
Дидо преди 11 години
до 46Много си прав. Избирателно и режисирано се предава информацията от Сирия. А какъв репортаж даваха в Турция! Така наречените "бунтовници" влизат в пощенска станция и изхвърляха работещите служители от прозорците. И тълпата гледаше труповете равнодушно. Защо никъде не бе отразено тази новина у нас?
46
0
 
13
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
Elektra, именно това се опитваме да правим - да тъсим виновните, за нещастията по света ,политици и все повече хора по света се обединяват около мнението ,че виновните са във САЩ , Англия и Израел...И на тях въобще не им пука ,че някъде умират хора - стига да е в техен интерес...
45
9
 
2
 
! Отговори
Еlektra преди 11 години
Какво ви става? Умират хора.Рушат се домове. Седнали сте тук и коментирате кои са били и кои не. Има ли значение от чий куршум и кой го е изстрелял? Или каква вяра изповядват? Те са жертви на политиците. Тях трябва да обвиним и да им търсим сметка за ставащото по света.
44
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
БАШАР И МАХМУД СА ВЕЛИКИ БОЙЦИ СРЕЩУ ОСТТА НА ЗЛОТО : САЩ-АНГЛИЯ-ИЗРАЕЛ-ТУРЦИЯ !
43
0
 
13
 
! Отговори
120-те преди 11 години
Днес в Техеран се открива среща на 120-те необвързани страни,където се очакват също генералния секретар на ООН,египетския президент и палестинския Абас,Сирия ще бъде една от темите,как ли ще ни осведоми световната преса?
42
0
 
16
 
! Отговори
fuck off преди 11 години
От началото на конфликта били убити около 25 хил. а бежанците били 200 хил.. Само толкова ли бе? Че в Ирак, от началото на американската инвазия убитите са над 200 хиляди, а бежанците са 2,2 млн. души...Аз бих се засрамил да правя такива сравнения , но не и американците - щото иракчаните са избити "демократично", пък терористите в Сирия - не...
41
0
 
24
 
! Отговори
Ъ222 преди 11 години
"Нашите демократични медии"продължават да бълват лъжи.Само зомбитата от Соросовите организации им вярват.В Сирия е пълно със спецназ от региона+терористи от Ал КАЙДА,диверсанти подготвени в С.Арабия,Катар,Турция,Англия,либийски ***-***,чеченци и всякаква ***.Жертвите си представят като мирни граждани.Току що гледах репортаж...
40
3
 
26
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
РЕСПЕКТ ПРЕД СИРИЙСКАТА АРМИЯ! ПРЕЗ ПОЧТИ ЦЕЛИЯ ПЕРИОД НА НАПАДЕНИЕТО НАД СТРАНАТА ТЯ НЕ ОКЪРВАВИ СВОИТЕ РЪЦЕ С КРЪВТА НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. НАПРОТИВ, ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОПАЗИ ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА, НО БЕЗМИЛОСТНО ИЗБИВА ТУРСКО-КАТАРСКИЯ БАШИБОЗУК!!!