Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца

Така след 10 г. няма да възникват проблеми като днешните, смята тя
Обновена: 4 сеп 2012 16:53 | 4 сеп 2012 16:25, Елка Василева
125
Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия, еврокомисарят Вивиан Рединг пледира днес за образование за ромските деца, за да може след 10 години да не възникват същите проблеми като днес, свързани с разтурването на незаконни ромски лагери, предаде Франс прес.

"Ако не успеем да образоваме тези деца, ако не успеем да им намерим нормална работа, ще имаме още едно изгубено поколение и след 10 години ще се сблъскаме със същите проблеми като тези, които имахме това лятото във връзка с разтурването на незаконните лагери. А ние не искаме това да се повтаря", каза Рединг пред радио Франс Енфо.

Така тя коментира новината, че във Франция има между 5000 и 7000 ромчета, които не ходят на училище.

"Нашето поколение носи отговорността да направи така, че да няма повече незаконни лагери, а нормални къщи за тези хора, и жените да не раждат на 12 години, а децата им да ходят на училище, като всички нормални деца", посочи еврокомисарят.

В последните седмици стотици роми бяха евакуирани от незаконни ромски селища, които бяха разтурени от властите. Това породи вълна от протести от страна на ромски представители, правозащитни организации и част от левицата.

Правителството на Франсоа Оланд обяви в края на август, че разтурването на лагерите ще продължи, когато това става с решението на съда или когато става дума да се сложи край на рискова или опасна ситуация от санитарно-епидемиологична гледна точка, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
7
 
! Отговори
niko преди 11 години
Да, това трябва да се направи!!! Само, че трябва да е малко насила. Дори ако се направят специални училища в ромските махали, мисля, че ще е по ефективно. Първо да ги изучим, пък после ще ги интегрираме.... А който не иска, в крайна сметка винаги има нужда от хора да събират *** и да метат улиците.
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ние от 89-а насам изгубихме вече две поколения заради политиците си, които се интересуват само от гласовете на ***. Не ми я ясно само как ще ги вкарат в класните стаи, *** разбира само от бой, ако не помогне много бой.
14
1
 
24
 
! Отговори
ЕС преди 11 години
Франция да си интегрира цзиганите и да не ни занимава повече с вътрешните си проблеми.
13
1
 
26
 
! Отговори
vivian преди 11 години
Образованието никой не им го е отказал на ромите. Госпожата не е наясно, че самите роми са далеч от мисълта за такова. Затова предлагам да и ги изпратим на нея да ги образова.Ако може.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сега по закон (ако не се лъжа) който не пуска детето си на училище няма право на помощи. Но къде е проблема. Повечето учители или който там следи за това дали децата ходят на училище от съжаление към това че са бедни не уведомяват съответните власти и така се стига до това "образование"
11
6
 
17
 
! Отговори
Койот преди 11 години
Само АТАКА може да се оправи с *** *** !
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
циркккккккккккккк
9
2
 
9
 
! Отговори
Браво, но... преди 11 години
Да, но кой ще работи и ще плаща данъци, та да има пари за покупка на гласове ;)
8
1
 
7
 
! Отговори
LL преди 11 години
До Анонимени да седнат да ги пообучат малко, да им изградят навици, защото от тяхната камбанария изгледът е съвсем друг. съжалявам да го кажа, но някои на нищо не подлежат!
7
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая в някакъв друг свят живее май.Те не пускат децата да ходят на училище, защото трябва някой да проси и проституира.Дъртия *** няма как да краде и проституира, защото много се набива на очи, но чаветата и аишетата бачкат и нямат време за училище.
6
1
 
34
 
! Отговори
p преди 11 години
Аиде стига с тия ***.Направо ми писна все да се обсъждат проблемите с малцинствата.Ние умираме от глад те тръгнали да се чудят как да вкарат бай *** в училище.Не разбраха ли че самите *** не искат ходят на даскало
5
0
 
35
 
! Отговори
дд преди 11 години
То щото у нас им забраняваме и им искаме пари за образование ... То едно *** си каза в интервю , че предпочита да е в гората и да секът дърва с баща си , отколкото да ходи на училище .
4
0
 
38
 
! Отговори
Teacher преди 11 години
Ама, ела да ги образоваш ти...Стоят известно време в класните стаи и след това бягат в катуна..Пъдар да си, пак не можеш да ги накараш да учат.
3
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"...във Франция има между 5000 и 7000 ромчета, които не ходят на училище".===А, че нали точно Франция ни критикуваше за това, че не сме интегрирали ***? И кво стана сега?
2
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напротив, проблеми ще има за управляващите, защото няма да могат да си купуват гласовете. Така, колкото повече *** ***, толкова по-сигурно си бетонират власта управляващите.
1
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този от луната ли пада. Аххх, как искам такива проповедници да поживеят известно време с ***. Да ги видя как ще ги дрънкат после тези глупости.