Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца

Така след 10 г. няма да възникват проблеми като днешните, смята тя
Обновена: 4 сеп 2012 16:53 | 4 сеп 2012 16:25, Елка Василева
125
Вивиан Рединг призова за образование за ромските деца
Вивиан Рединг. Снимка: архив, Reuters

Заместник-председателят на Европейската комисия, еврокомисарят Вивиан Рединг пледира днес за образование за ромските деца, за да може след 10 години да не възникват същите проблеми като днес, свързани с разтурването на незаконни ромски лагери, предаде Франс прес.

"Ако не успеем да образоваме тези деца, ако не успеем да им намерим нормална работа, ще имаме още едно изгубено поколение и след 10 години ще се сблъскаме със същите проблеми като тези, които имахме това лятото във връзка с разтурването на незаконните лагери. А ние не искаме това да се повтаря", каза Рединг пред радио Франс Енфо.

Така тя коментира новината, че във Франция има между 5000 и 7000 ромчета, които не ходят на училище.

"Нашето поколение носи отговорността да направи така, че да няма повече незаконни лагери, а нормални къщи за тези хора, и жените да не раждат на 12 години, а децата им да ходят на училище, като всички нормални деца", посочи еврокомисарят.

В последните седмици стотици роми бяха евакуирани от незаконни ромски селища, които бяха разтурени от властите. Това породи вълна от протести от страна на ромски представители, правозащитни организации и част от левицата.

Правителството на Франсоа Оланд обяви в края на август, че разтурването на лагерите ще продължи, когато това става с решението на съда или когато става дума да се сложи край на рискова или опасна ситуация от санитарно-епидемиологична гледна точка, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
6
 
! Отговори
въпрос от безработен преди 11 години
Извинете какви заплати получават във Евро пленарните зали!
35
0
 
19
 
! Отговори
онбашията преди 11 години
почвайте да строите училища френски братя, от вас училищата, от нас индоевропейците!
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
еми вместо призиви, да си ги вземат и да си ги образоват
33
0
 
13
 
! Отговори
НЕКА ТИ ПОСЕТИ ПЪРВО преди 11 години
Госпожо..явно не знаете, че те и СЕГА имат такава възможност. Май изобщо не е наясно с техния манталитет, а когато човек се изказва по определен въпрос е добре да има информация и лично наблюдение...такаа, че нека Госпожата дойде, да посети катуните, да поговори с хората, да им предложи да учат и сама да ВИДИ ЗА КАКВО ВСЪЩНОСТ СТАВА ВЪПРОС
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тази си дрънки едни глупости , ние пък няма да спрем *** за Франция и така
31
0
 
12
 
! Отговори
0 преди 11 години
прибери си ги в своята държава.Не ни поучавайте , а си ги интегрирайте при вас ***.навремето всички държави са ги натирили у нассега ние страдаме от тях.*** европейски лицемери!
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги вземат *** и да ги образоват и стига с тия роми.
29
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно дали в оригинала някъде е присъствала думата "роми" или са използвали френската дума за ***.Стига сте писали за роми - такава думя в Българския език няма. Има думата ром, която означава нещо съвсем различно. и множественото число на думите от мъжки род не се получава като се добавя "и" накрая ...
28
0
 
10
 
! Отговори
никой преди 11 години
Другарко французойска кой им е забранил на *** да ходят на училище?Тази *** не подлежи на култивиране!Те са кърлежи и пиявици на всяко едно общество!Вземете си ги у вас всичките подаряваме ви ги но след година две няма да имате и Айфелова кула защото бай *** докато се усетите ще е върнал за джелезо на вторичните!
27
0
 
5
 
! Отговори
хубаво, но ..... преди 11 години
Не е лошо да се образоват, но това по никакъв начин няма да промени живота им /като реализация/ при тази безработица, която най-вероятно ще продължава да се увеличава!!! Безработицата е проблема и за българи и за роми. И в момента има много безработни и вишисти и среднисти
26
0
 
10
 
! Отговори
Алекс2 преди 11 години
Интеграция ??? Няма ли кой да прибере лудите в Европа в психодиспансери...
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-хуманното решение е, всяка *** да бъде стерилизирана след първото и раждане.Така проблема ще се решава от самосебе си със всяко следващо поколение.Друг вариант е, социални помощи да се раздават само след стерилизация - ако можеш сам да се справяш - добре, имай колкото искаш деца. Ако не можеш обаче, по-добре да нямаш.
24
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВЗЕМЕТЕ ГИ ВСИЧКИТЕ РИМЛЯНИ И ЧАВЕТАТА ИМ И ГИ ОБРАЗОВАЙТЕ И ХРАНЕТЕ..КАКВО СЕ ЧУДИТЕ....ДВУЛИЧНИ ЗАПАДНО ЕВРОПЕЙСКИ КАТИЛИ!!!!
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
""Нашето поколение носи отговорността да направи така, че да няма повече незаконни лагери, а нормални къщи за тези хора, и жените да не раждат на 12 години, а децата им да ходят на училище, като всички нормални деца", посочи еврокомисарят."" -Безобразно *** е.Как може да има отговорност за чуждите ***?Да не би тя тайничко да ги е раждала- хахаха призна си без да иска за нейните мръсни секс игри!! Шшш лелче почвай да пиеш таблетки и да ползвате презватриви.Че бъдещето е черно и без вас.
22
1
 
2
 
! Отговори
Bravo преди 11 години
Браво на стариа Континент
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Нашето поколение носи отговорността да направи така, че ...... жените да не раждат на 12 години..."ами, хайде отвеяна и оядена лельо, напълно откъсната от реалния живот, хайде да ви видим как ще го направите, че и ние от вас да се научим, как ще накарате ромите да не раждат от 12-годишни - нали това им е основния традиционен поминък тя, горката. явно си мисли, че ромите адски много искат да учат и да работят, а "някой" им пречи със всички сили.
20
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да дойде да ги образова .
19
0
 
22
 
! Отговори
Евгени преди 11 години
Браво Вивиан, браво Рединг! Приемете ги като бонус вноска към евробюджета от България! След като ни скъсахте нервите 20 години с дуднене как трябвало да ги интегрираме, сега сядам на първия ред да видя как вие ще се справите с този проблем! По данни на УСА са похарчени 100 Млрд долара през 60-70 г(по сегашни смятайте) за интеграция на ***, резултата е под 20 % интеграция, калкулатора и почвайте :)
18
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кака ни Виви май е виждала *** само на картинка:)
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тая Европатка може и да не знае, но ВИНАГИ и при социализма и сега циганчетата са най слабите ученици, може и да има изключения колкото да порвъдят правилото, просто толкова могат.