Най-богатият французин иска белгийско гражданство

Бернар Арно отрича, че иска да стане данъчен емигрант
Обновена: 8 сеп 2012 17:09 | 8 сеп 2012 17:09,
42
Най-богатият французин иска белгийско гражданство
Бернар Арно. Снимка: Ройтерс

Бизнесменът Бернар Арно, най-богатият човек във Франция и Европа и четвърти по богатство в света, е подал молба за белгийско гражданство. Това съобщи белгийският вестник Libre Belgique.

Медиите подозират, че решението на Арно е свързано с намерението на френското правителство да въведе данък от 75% върху доходите, надхвърлящи един милион евро годишно, както бе обещал предизборно президентът Франсоа Оланд.

Бизнесменът отрече, че иска да стане данъчен емигрант в Белгия, като посочи в съобщение, че желанието му да има двойно френско-белгийско гражданство е свързано с плановете да развие инвестициите си в чужбина и че той ще продължи да плаща данъците си във Франция.

Бернар Арно живее постоянно в Париж, но има и резиденция в Брюксел. Американското списание Forbes оценява състоянието му на 41 милиарда евро.

Не за пръв път Арно бяга от Франция при управлението на президент-социалист. През 1981 г. след победата на Франсоа Митеран милиардерът живя три години в САЩ и се върна в родината си едва след като властите възприеха по-консервативен икономически курс.

63-годишният собственик на компанията за луксозни стоки LVMH е внесъл искането си в белгийския парламент. Според председателя на комисията по натурализация Жорж Далман заявката на милиардера ще бъде разгледана по общия ред както всички останали. В момента за белгийско гражданство кандидатстват 47 000 души.

Арно е собственик на Christian Dior, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Fendi, Thomas Pink, и Donna Karan. Нито един милиардер не контролира толкова много известни марки. Най-богатият французин е и президент на Moët Hennessy Louis Vuitton.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Има ли някой,който смята че толкова пари могат да се изкарат с честен труд и без навлизането във сложни корпоративни,мафиотски и корупционни схеми в сянка? Доста наивно е,тази заблуда не работи. Богатите са виновни за кризата и ще си плащат.
34
2
 
3
 
! Отговори
aliev555 преди 11 години
Богатите умират един път а бедните всеки ден.Особено зависливите комплексари с тъпите коментари.
33
4
 
1
 
! Отговори
ан преди 11 години
до батманнаричаш народа *** ,а него успелия голяма работая ми кажи ако всички бяхме като него кого щяхме да експлоатирамне е ли това експлоатация да купиш чанта със себестойност 100е и да я продаваш 4000есамо защото си е наложил с помощта на рекламаами ако нямаше простачки да купуват тези чанти откъде щеше да вземе милиардите господинатака че по тихоправ е оланд да им ги взема,за да се развива човечеството и 0да няма революциидано и други го разберат
32
1
 
1
 
! Отговори
ххх преди 11 години
Саркози пък даде от държавния резерв на Тапи 403 милиона ,това са пари на народа.Тапи е един голям хитрец и играч.На това какво му казвате,приятел на Митеран,приятел на Саркози.Купи си Тапи един Йот,сега го дава поднаем на седмица струва 500000 хиляди еро,че има и кандидати.Та това прави 2милиона на месец и 20 милиона на година,ще има и да дава.
31
1
 
3
 
! Отговори
2 преди 11 години
В Белгия ,защото данъка е 25%,на това което печели за година.Няма данък в Белгия на това че е има 42 милиарда.Като получи белгийско гражданство ще си прехвърли милиардите в Монако,там няма данък,там трябва да не си с френско гражданство,ето защо го прави.Забогатял във Франция и сега бяга,лош ход.
30
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашият враг еДЯСНОТО. Инеговият мечкапитализма.Дясното - снеговите страни - алчност и егоизъм.ДЯСНОТО - ЕЛИТА.Дясното -Деспотизма. Свободният пазарбеше измислен отАдам Смит - за да себори с ДЯСНОТО. Нокапитализма еотхвърлил правилото на АдамСмит - че всичкопроизведено е самотруд. И първитесоциалисти сапривържениците на Адам Смит.
29
0
 
0
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Kovchezite nyamat dzhobove.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Броят на богатите ще намалява, но ще стават все по-богати. Броят на бедните ще се увеличава и ще стават все по-бедни.
27
2
 
5
 
! Отговори
една преди 11 години
Бернар Арно, т.е. LVMH притежава много повче луксозни и известни марки от изборените в статията. Информацията ви, както винаги е или непроверена или лъжлива. Бих искала да имам неговия хъс и мозък, но явно го нямам. Това не ми дава основание да го плюя. Той е натрупал тези пари, защото обстоятелствата, средата и обществото са му позволили да го направи.
26
0
 
1
 
! Отговори
28 преди 11 години
Kaline,naistina ima razlika.No v statiata e napisano izvestni marki a ne luksozni...a markite koito sam posochil az sas sigurnost sa izvestni i sa poveche.
25
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До БатманНикой не може по морален начин да спечели толкова пари!!! Може да е законен наина, но това е грешка на закона и трябва да се коригира! Като начало с НЕ ПЛОСКИЯ данък!!!
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дори и при тези условия 10% данък у нас не го блазни. Той служи само на нашите мутри и за това го крепят депотатите ама наближават избори!!!!!
23
1
 
1
 
! Отговори
Kalin преди 11 години
До Venci:ima razlika meju marki kato Zara, Massimo Dutti, Bershka, etc i takiva kato Christian Dior, Louis Vuitton, etc.
22
1
 
1
 
! Отговори
Venci преди 11 години
Abe vie pak ne ste si proverili neshtata...kak taka nikoi ne kontrolira tolkova izvestni marki?! Chuvali li ste za "Inditex",tova e firma sobstvenost na Amancio Ortega koito darji markite "ZARA","PULL&BEAR","MASSIMO DUTTI","BERSHKA","STRADIVARIUS","OYSHO","SPRINGFIELD","***","UTERQUE".Predi da napishete neshto badete sigurni che e taka.
21
3
 
8
 
! Отговори
до Батман преди 11 години
И си прав и не си! Факт е че в последните бедни и гладни години народа окончателно изпростя и иззлобя. Нито един милионер или милиардер НЕ може да спечели честно пари! Просто няма начин!Специално за този ,милиардер или клошар ме е все тая! С нищо не ме грее живота и парите му!
20
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Жълт вестник ли сте кво ? Тоя може да купи цяла Белгия. Не му трябват молби и разпространявания из медите.
19
3
 
10
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
Батмане, съгласен съм с разсъжденията ти като цяло; но в конкретния случай, Бернар Арно е голям *** (известен е този факт) и е направил парите си с доста подли и долни машниации. Съсипал е традиционни френски фирми-конкуренти, произвеждащи луксозни стоки с бая нечестни придобивания на акции и сливания. Съмнявам се конкурентите му да са били цвете за мирисане, ама този на снимката с номерата си направо е изкъртил постата!
18
11
 
25
 
! Отговори
Батман преди 11 години
*** простия и издухан народ.. вместо едно евала за това как ги е направил тези пари вие почвате да плюете веднага и да завиждате.. може и да има 40 милиарда ама 100% не седи пред компа всеки ден и не е със средно-специално от техникума по хранене.. Това е една от най-гадните черти на българина - да не може да оцени чуждия успех и да си умира от безсмислена завист.. народ с такъв манталитет как може да се оправи - никак
17
1
 
5
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
***, щял да ги избори. Тук да не говорим за 10 милиарда в брой бре? Състоянието му е толкова, няма една сграда пълна с банкноти...
16
0
 
2
 
! Отговори
ot zadnika mi преди 11 години
miaika ti na tova li te e uchila da kradesh i da begash.dobar primeer za pokolenieto noooo ne njama kade da se skriesh