Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази

Сградата на американското представителство е изгоряла
Обновена: 12 сеп 2012 18:12 | 12 сеп 2012 13:22, Елка Василева
135
Посланикът на САЩ в Либия е убит при нападението в Бенгази
Кристофър Стивънс. Снимка: Reuters

Посланикът на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и трима американски служители бяха убити при нападение срещу консулството в източния либийски град Бенгази, съобщи за Франс прес либийският заместник-министър на вътрешните работи.

"Посланикът и трима служители са убити", каза Уанис ал Шареф. Смъртта на Стивънс бе потвърдена с туит на либийския вицепремиер Мустафа Абу Шагур.

Посланикът и тримата служители са убити при ракетна атака през нощта срещу колата на посланика, съобщи за Ройтерс либийски представител от Бенгази.

Още по темата

Служител в посолството на САЩ в Триполи отказа информация по въпроса с думите: "Нямаме информация за това". Той добави, че посолството потвърждава само смъртта на един човек.

Служителят в Бенгази каза, че посланикът пътувал към по-сигурно място, когато протестиращи нападнали консулството в Бенгази и открили огън. Протестът бил предизвикан от американски филм, възприет като богохулство срещу пророка Мохамед.

Посланикът и тримата служители на консулството загинали при ракетна атака срещу колата. Служителят в Бенгази добави, че американски военен самолет бил изпратен да пренесе телата в Триполи, откъдето ще бъдат транспортирани в САЩ.

Въоръжени лица атакуваха снощи консулството в Бенгази и откриха огън срещу либийските сили за сигурност, които били принудени да се оттеглят. Около сградата горят няколко малки пожара, посочва Ройтерс.

Атаката последва протест в съседен Египет, където демонстранти се изкачиха по стените на американското посолство, изтръгнаха американското знаме и го запалиха заради същия филм, който според тях оскърбява пророка Мохамед, добавя агенция Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
29
 
! Отговори
АЛ ДЖАЗИРА преди 11 години
ЗАКОНА В ДЕЙСТВИЕ - НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА С РАВНА СИЛА ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ. КАДРИ ПО АЛ ДЗАЗИРА С ГАВРА С ТЯЛОТО НА ПОСЛАНИКА НА САЩ СЪЩИТЕ КАТО КАДАФИТО- ТИЯ СА ПОДГОТВЯНИ В АМЕРИКАНСКА БАЗА ЛОНГ...АЙЛЕТ ЛИ БЕШЕ?.........
49
0
 
23
 
! Отговори
Апис преди 11 години
Демократизираните либийци :D кой казва, че няма ирония в игрите на съдбата...
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ГАМЕРИКАНСКИ АНАЛИЗАТОРИ И *** АНАЛИЗИРАЙТЕ ТУК И СЕГА! ГЛЕДАЙТЕ АЛ ДЖАЗИРА ГОЛЯМА ГАВРА С ТЯЛОТО НА ПОСЛАНИКА СЪЩАТА КАКТО С КАДАФИТО.
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя свърши като Кадафи. Посланник в Либия, сигурно е било наказание.
46
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 48 ти на сръбския бандит ли си се кръстил дето го остреляха като животно насред Белград след като им свърши черната арбота ***.
45
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мамка ти морски , страшно тъпо *** си.
44
0
 
22
 
! Отговори
морски преди 11 години
Американската бленувана демокрация.........
43
3
 
20
 
! Отговори
морски преди 11 години
Ох че сладка новина!!!
42
2
 
35
 
! Отговори
АРКАН преди 11 години
Веднага изпратете Джеймс Уорлик да го замести!*** се тия загубени американци!Целия близък изток запалиха!Никога в Ирак и Либия народа няма да живее така добре както по времето на Садам и Кадафи!
41
0
 
30
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
Ами американците каквото посяха сега това и жънат.Всички разумни хора по света ги предупреждаваха да не нападат Либия и ровят ,,арабския кошер" С типично американска тъпост и мания за всезнаещи те заедно със Саркози нападнаха мирната страна и доведоха там на влст ,,Ал каеда" Сега нека си сърбат попарата която сами си и надробиха!
40
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Безумнико.Освободиха ги от богатство само.Пфу.Тепърва либийци и всички други "освободени" араби ще осъзнаят случилото се.Само че там са вече ислямистите.
39
2
 
38
 
! Отговори
JANKI GO HOME преди 11 години
ЕДНА ГОЛЯМА ИСТИНА/Еквадорския президент Рафаел Кореа каза един много добър виц "Защо сащ са единствената страна имунизирана срещу преврат?" "защото нямат американски посолства там!
38
1
 
20
 
! Отговори
Пророк преди 11 години
Така се прави демокрация.Сега американци ,а после и евреи.
37
31
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Какво искат тия либиици пак ли да се върне режима на кадафи да гладуват и да се мъчат.Европа и САЩ направиха толкова много да ги освободят и да живеят като бели хора те така се отплащат за добрината и средствата които са похарчени за тяхно добро.
36
2
 
32
 
! Отговори
Human преди 11 години
Американците сами са си виновни. Когато Сащ убива хората по света, правят партита и се бият по гърдите като горили. А иначе не може "невинен" американец да бъде убит от друга държава. Ще им се връща на американците за кражбите на петрол, финансирането на политически преврати, Чавес без малко да го свалят. Сирииската свободна армия се финасира пак от САЩ. И ще видите, че тази държава ще бъде опустошена също като Ирак и Либия, заради петрола. Само руснаците ще ни спасят от Сащ с ядрена ракета.
35
6
 
15
 
! Отговори
Мислещ преди 11 години
Мюсюлманите например в Египет, където имам поглед как мюсюлмани убиват, изнасилват християнски момичета с цел да ги "обърнат към вярата", ами батак и още хиляди примери на войнстващата ви религия.И Англичаните бяха в Индия, но виж как се отърваха от тях, не беше лесно, но БЕЗ избиване...вие сте много първосигнални...
34
1
 
26
 
! Отговори
ДЕМОКРАТИЧНА ЛИБИЯ преди 11 години
КОЛКОТО ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНЦИ, ФРАНЦУЗИ И АНГЛИЧАНИ БЪДАТ ИЗБИТИ В ЛИБИЯ ТОЛКОВА ПО-ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ЩЕ НАСТЪПИ ТАМ.Важното е, че е убит по демократично, т.е. убили са го демократите, които завзеха властта с кръв.Да живеее Демократична Либия. МНОГО ИНТЕРЕСНО УБИХА ГО ЛАКЕЙТЕ НА АМЕРИКА. ХАЙДЕ АМЕРИКАНСКИ АНАЛИЗАТОРИ И *** АНАЛИЗИРАЙТЕ ТУК И СЕГА!
33
1
 
8
 
! Отговори
? преди 11 години
Pak nema komentari
32
12
 
9
 
! Отговори
До 33 преди 11 години
Не знам, ти кажи каква е тази свобода която не дава живот на хората в собсвтените им страни.Виж Иран.. трепят жени с камъни.Виж Турция, в анадола убиват дъщерите си.Виж Афганистан.. талибани раздават правосъдие и убиват наредТи ми кажи как е положението относно свободата в тези страни :)Виж батак.. виж Армения.. Май са ти притворени нещо очите :)Варварско племе сте си :)
31
1
 
7
 
! Отговори
Опа преди 11 години
Де бегаха коментаритре?