Посланик Стивънс се е тревожел за сигурността си в Либия

В Либия набират сила екстремистите, написал той в дневника си
Обновена: 24 сеп 2012 10:56 | 24 сеп 2012 10:49, Елка Василева
8
Посланик Стивънс се е тревожел за сигурността си в Либия
Консулството на САЩ в Бенгази по време на нападението. Снимка: Reuters

В либийския град Бенгази е бил намерен дневникът на посланика на САЩ Кристофър Стивънс, загинал при нападението срещу американското консулство. Както съобщи американската телевизия Си Ен Ен, нейни репортери са се сдобили с дневника, предаде ИТАР-ТАСС.

Записките - само седем страници ръкописен текст - били намерени няколко дни след убийството на дипломата в разрушената сграда на консулството в Бенгази. Журналистите веднага съобщили за находката на семейството на Стивънс, но не изпълнили молбата на близките да не огласяват съдържанието на дневника. Няколко откъса бяха цитирани в репортажи на телевизията.

Още по темата

В тях Стивънс казва, че в Либия набират сила екстремистите и пише, че да се пребивава в страната става опасно.

Стивънс и още трима американци загинаха при нападение на либийци, обстрелвали консулството с гранатомети. Първоначално се смяташе, че атаката е реакция на направения в САЩ филм "Невинността на мюсюлманите", възприет от мюсюлманите като обиден за пророка Мохамед.

Вчера обаче шефът на комисията по разузнаването на Камарата на представителите на американския Конгрес заяви, че атаката срещу консулството не е била свързана с демонстрациите, провокирани от филма, предаде Франс прес. Според Майк Роджърс
няма сведения преди нападението пред дипломатическата сграда да е имало протест като демонстрациите пред други мисии. Явно става дума за специално замислена атака, заяви той в предаване на Си Ен Ен.

Държавният департамент на САЩ осъди решението на телевизията да оповести част от съдържанието на дневника на Стивънс въпреки нежеланието на семейството, предаде Lenta.ru.

Съобщенията, че Стивънс се е тревожел за сигурността си, дадоха основания на Конгреса да критикува администрацията на Барак Обама, че не е осигурила защита на американските дипломати в Бенгази, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей това американците нямат угодия, Кадафи лош убиха го, сега и тия не стават, що така бе, нали им откраднахте нефта, да не би нещо да не са съгласни, то това да не ви е България със продажните политичета.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Посланик Стивънс се е тревожел за дупето си:))) ама му го цепнаха, преди да се усети:)))
5
0
 
8
 
! Отговори
Петър преди 11 години
И продължават да *** в защита на същите "екстремисти", които воюват в Сирия срещу Башар, през Турция продължава да тече керванът с оръжие за тях! Цялата западна пропаганда би залива с помията си за "престъпния" законен режим на една суверенна държава и как той трябва да отстъпи властта на същите тези, които сега в Либия убиват посланици!На мен не ми пука за посланика, требвало е да затрият поне още 5-6 посланици, ама същите тези *** са затрили хиляди обикновени либийци само за кеф!
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
" тях Стивънс казва, че в Либия набират сила екстремистите "Което преведено на езика на обикновените хора, означава, че либийците са се усетили, че са гризнали здраво дръвцето. Усетили са се вече, че петрола почва да изтича. Почнали са да обедняват. И започват да протестират.И да си търсят Кадафи. Е това означава.А този "посланик" организира целия метеж в Либия, агресията и завладяването на независима държава. Както и убийството на Кадафи. Или възмездието може да се забави, но идва.
3
1
 
7
 
! Отговори
Цъки преди 11 години
И кво сега? Некой от НАТО нема ли да излезе като мъж и да се извини на либийския народ, че докараха на власт в там най-ретроградните ислямистки *** с наглатра си намеса? Или там вече мъжете са рядкост? Гейове, лезбийки, обикновени*расти... по-загрижени сме как да им осигурим макс. комфорт в армията, отколкото какви ги върши самата армия!НАТО смаза един християнски народ в сърцето на Европа, за да създаде държава на наркомафията и на търговци на органи, а го^ното в Либия е по-голямо!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е вече може да се спокоен значи...
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми да живееш в демокрация няма нищо сигурно.Най-много ако не внимава някой *** да го нападне в гръб и да се сети за причината за отсъствията си от уроците по литература кога се използа пълен член.