Япония няма да прави компромис със суверенитета си над островите Сенкаку

Те са неделима част от нашата територия, заяви японският премиер
Обновена: 27 сеп 2012 09:15 | 27 сеп 2012 09:14, Елка Василева
17
Япония няма да прави компромис със суверенитета си над островите Сенкаку
Йошихико Нода. Снимка: Reuters

Япония има суверенитет върху островите Сенкаку, за които претендира Китай, и затова няма да прави компромис за тях, каза снощи японският премиер Йошихико Нода, предадоха АП и Ройтерс.

Още по темата

"Те са неделима част от нашата територия в исторически план и от гледна точка на международното право", заяви Нода по повод островната група в Източнокитайско море, която китайците назовават Дяоюй. "Затова няма да има никакъв компромис, която да представлява отстъпление от тази позиция", каза японският премиер на пресконференция след заседание от есенната сесия на Общото събрание на ООН.

Същевременно Йошихико Нода отбеляза, че Япония ще реагира спокойно на антияпонските протести в Китай и изрази увереност, че спорният въпрос няма да повлияе на отношенията между Токио и Пекин, отбелязва БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Самурай Харакири преди 11 години
extremecentrepoint/?p=7286.....Руските варвари във Финландия 1939-1940 година са стигали до канибализъм. Разсекретени снимки от масовите зверства на комунистическите орди.....искам да кажа, че като опре ножа до кокъла, я камилата, я камиларя...не подценявайте японците......ще им изпият кръвчицата на китайските ***...за Китай тези острови са просто поредната придобивка, те китайците искат цяла Азия до Австралия да е Китай, взеха и Тибет; за японците е въпрос на живот, смърт и чест...
12
0
 
2
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Три танкистаНа границе тучи ходят хмуро,Край суровый тишиной объят.На высоких берегов АмураЧасовые Родины стоят.Там врагу заслон поcтавлен прочный,Там стоит, отважен и силн,У границ земли дальневосточнойБроневой ударный батальон.Там живут - и песня в том порука -Нерушимой, крепкою семьйТри танкиста, три веслых друга -Экипаж машины боевой!На траву легла роса густая,Полегли туманы широки.В эту ночь решила вражья стая*Перейти границу у реки.Но разведка доложила точно, -И пошл, командою взметн,По родной земле дальневосточнойБроневой ударный батальон.Мчались танки, ветер поднимая,Наступала грозная броня.И летела наземь вражья стая*Под напором стали и огня.И добили - песня в том порука -Всех врагов в атаке огневойТри танкиста, три веслых друга -Экипаж машины боевой!В. Ласкин
11
1
 
3
 
! Отговори
Аз залагам на нинджи преди 11 години
Да кажете, че Япония съществува защото Русия и Китай са великодушни не е правилно. То е все едно да кажеш, че Германия съществува защото Русия, Англия и Франция са великодушни или, че Финландия съществува защото Русия е великодушна. Точно руснаците са яли такъв пердах от финланците, че още сигурно си *** раните. Има народи - германци, финландци, японци, които са нации на техниката, дисциплинирани и прогресивни и съответно агресивни и развиват човечеството.Тези народи са студени,твърди,с воля.
10
6
 
1
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Нагли шинто-сатанисти! Ако Русия, Китай и Корея не бяха великодушни, досега да ги няма като държава.
9
0
 
3
 
! Отговори
Черна Нинджа Самурай преди 11 години
Не подценявайте Япония. Ако погледнем в исторически план - Япония е окупирала Китай ако не се лъжа през Втората Световна Война, преди това японците са се били с руснаците за Манджурия. Япония като нация е много по-прогресивна, много по-агресивна и много по-дисцилинирана от китайците. Ако стане война, Япония ще окупира цялото източно крайбрежие на комунистическия Китай, САЩ също ще помогнат за това, къде с пари, къде с оръжие. Китайците може да са много, ама това не им помогна при войните с СССР
8
4
 
1
 
! Отговори
морски преди 11 години
Япония няма никакъв шанс срещу гиганта Китай.
7
8
 
5
 
! Отговори
Мамантос преди 11 години
Наглите самураи ще предизвикат Поднебесната да ги смаже за 2-3 дни, и светът да се отърве от още едни ***.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези острови всъщност не трябва да са нито на Япония,нито на Китай,намират се най близо до Тайван,би трябвало техни да са тези острови,това все едно Турция да претендира за остров "Св.Иван",който се намира на 1 км от Созопол.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да спрат незабавно избиването на китове и делфини! Нещастници
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Японците са като макетата -имат териториални претенции към всичките си съседи. Всъщност няма от какво да се страхуват - преживяха първата и единствена засега атомна бомбардировка, и най-голямата атомна авария. Атома им е приятел.
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с Китай, Северна Корея , Русия, Тайван, Виетнам, Лаос и Мианмар в региона японците ще изядадът голямото дърво, още се помнят издевателствта на имперската им армия.
2
2
 
8
 
! Отговори
kireza преди 11 години
до 4Те са си били руски от преди 1905 година,когато тези острови и половината Сахалин са били отнети от Русия в резултат от поражението през 1905 година!ИСТОРИЯ!!!:))))))))))
1
11
 
7
 
! Отговори
kireza преди 11 години
Опааа,повтаря се 1937 година....Тъкмо подготвяха изтребители,бомбардировачи и бойни кораби за заграбване на Курилските руски острови и бог им изпрати Фокушима....Ама май не беше бог а те самите са извършили два подводни ядрени взрива,така твърдяха китайските специалисти още в първият час от земетресението,и двата огромни въртопа,погълнали безвъзвратно японски лайнер и други кораби,потвърждават китайската версия!!!Май отново предизвикват съдбата в лицето на китайските ядрени ракети!!!Язък за нар