Църквата иска разкаяние от "Pussy Riot"

То щяло да донесе полза за душите им
Обновена: 30 сеп 2012 11:23 | 30 сеп 2012 11:20,
66
Църквата иска разкаяние от "Pussy Riot"
Пънкарките бяха наказани с 2 години лишаване от свобода. Снимка: Reuters

Църквата  искрено желае разкаяние от  пънкарките от групата "Pussy Riot" за оскверняването на храма "Христос Спасителя", се казва в официална позиция на Руската православна църква.

Тя е разпространена преди насроченото за утре разглеждане от московския градски съд на касационната жалба срещу присъдата на първа инстанция от 2 години лишаване от свобода на момичетата.

Църквата е убедена, че разкаянието ще донесе полза за душите им, се казва в официалното изявление, цитирано от ИТАР-ТАСС. И доколкото целта на наказанието е изправлението, ни се иска съдът да вземе под внимание всяка дума на разкаяние, която би прозвучала от подсъдимите.

Момичетата от "Pussy Riot" бяха осъдени на по 2 години затвор за хулиганство, извършено по религиозни мотиви, от районен съд на 17 август заради организиран от тях пънк-молебен в черквата "Христос Спасителя", по време на който отправиха молитва до Богородица да отърве Русия от президента Владимир Путин, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
4
 
! Отговори
Киркорчо преди 11 години
Днес е ХХI век, а церковни мракобеси мислят, че тези неща момичета правят според религията и правят PR за религия. Руснаците вече не знаят, какво ще бъде със тяхната държава. Този Цар ПУ 12 години продава суровини със другарите свои и още иска 12 години да пазарува. След 24 години от Русия няма нищо да остане. Пенсиите 200$, заплата 500$, ако намериш работа, и това се нарича стабилитет.Тези момичета молиха богородица "Изгони Путин по бързо, спаси руски хора - те също имат право на хубов живот"
51
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не уважавам религията,нито ми пука за храмовете и,да ги оскверняват колкото искат.
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво разкаяние бре, пред кой,бог не съществувао,той е сладка приказка за лека нощ и приспиване на човечеството ,тя е опиум!!
49
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
О не,умирам от смях,ще ги кара да се покайват...Тия май са лунатици...
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея уроспии трябваше да го направят в някоя джамия ...и щяхме да сме свидетели на това как по целият свят се изгарят руски знамена и се нападат руски посолства.Но в православен храм ,няма проблем.Толерантност.
47
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не виждам какъв е смисълът да ни занимавате с тия пикли!!! Безинтересни са!!!
46
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те не са и пънкарки. Това са най-обикновени извратени к*рви. Напише в youtube - "*** Riot", Kids and A Chicken.18+ и ще видите за какво става въпрос. Видеото не е за хора със слаби нерви!
45
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пънк молебен е нещо като златен ланец на попски врат или патриарх в Майбах
44
1
 
8
 
! Отговори
попа преди 11 години
И като какво нещо е туй - пънк-молебен? Чел съм Библията, ама такова животно не съм срещал...Туй ще да е нещо много демократично, измислено от някой американски светия...
43
8
 
5
 
! Отговори
Хан Крум преди 11 години
Един от апостолите попитал Иисус - учителю ако брат ми съгреши пред мен колко пъти да му простя - до седем пъти ли?До седемдесет и седем пъти - отговорил Иисус. Поучете се попове мазни тунеядци, мързеливци и експлоататори. Ще дойте Синът отново и ще ви изгони от храма със камшици.Вместо църквата да прости на момичетата каквото и да са извършили, тя се надигна срещу тях, поиска да бъдат осъдени и сега изисква разкаяние. Не в такава църква искам да вярвам.позор за вас попове.
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте руския патриарх на каква кола се вози и какъв часовник има. Видеото е руско, има го в нета. Обърнал се е към Бога, спор няма. Като го изгледате, тогава пишете за разкаяние.
41
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бях в Москва тия дни. Имаше диспут по една от телевизиите за и против това което са направили тези жени. Съвсем не са единодушни руснаците, както за този случай, така и за диктатурата на Путин. А разкаяние следва да има от всички, които бълват срамни изрази, не само от осъдените.
40
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да се разкаят, пак ще си останат същите простакеси. Като им гледах великото изпълнение, направо ми се повръщаше.Но се оказа, че имат големи фенове в еврейските среди. Очевдидно културата на тази нацийка й е толкова, фенове на пънка.
39
3
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Аз не знам к-ва да се е покаяла,защото не знае какво пише в библията.
38
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** Riot са съвременно олицетворение на американската демокрация.
37
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заточение в Сибир за тези !!!
36
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъкмо КГБ спаси Православната църква от католическа и протестантска инфилтрация.
35
5
 
11
 
! Отговори
савов до 45 преди 11 години
Ти от къде знаеш че владиците не са се разкаяли и защо точно владиците държиш да се разкайват.Да служиш на държавата си не е грях мисля дори и да бяха от дс.то май и САЩ си имат ЦРУ и президентите им са били служители на ЦРУ ама никой не им иска разкаяние а и всичките им сектантски пастори и лидери на секти са служители и сътрудници на ЦРУ ....за тях що нищо не казваш
34
11
 
8
 
! Отговори
dan преди 11 години
първо трябва да се разкаят владиците от ДС и КГБ
33
6
 
30
 
! Отговори
Лечев преди 11 години
Тия ционистко-болшивишки мърли освен че се "молят" по не традиционен начи ами и замразените пилета употребяват по не традиционен начин.Запада какви *** защитава ..мърли дето подскачат като маймуни в Православния храм.това ли са западните ценности.