Арести във Франция след линчуване на младежи

Местна банда извършила убийството без очевиден мотив
2 окт 2012 18:23, Елка Василева
6
Арести във Франция след линчуване на младежи
Десетина души са арестувани във Франция заради убийство на младежи. Снимка: архив, Reuters

Френската полиция арестува десетина души в проблемен квартал на град Гренобъл в Югоизточна Франция, след като местна банда линчува миналия петък двама младежи, предаде Франс прес.

Престъплението потресе цяла Франция и мобилизира вниманието на президента Франсоа Оланд.

Повечето от задържаните са на възраст 18-21 години. Няколко апартамента са претърсени. В операцията са участвали 50 полицаи.

Миналия петък без очевиден мотив 15 младежи, въоръжени с чукове, ножове и дървени прътове, нападнаха в парк в проблемния квартал на Гренобъл студента Кевин и неговата приятелка Софиян и ги убиха. Според очевидци нападателите може да са били подразнени от начина, по който един от 21-годишните младежи ги погледнал.

По-късно днес в квартала на Гренобъл ще има поход в памет на убитите младежи. Вчера там дойдоха Оланд и френският министър на вътрешните работи Манюел Валс. Оланд обеща, че извършителите на отвратителното убийство ще бъдат наказани. Той разговаря и с майката на една от жертвите.

През 2010 г. същият квартал на Гренобъл преживя три нощи на размирици след убийство при престрелка с полицията на младеж, ограбил казино, припомня Франс прес. Тогава предшественикът на Оланд - Никола Саркози, обяви, че ще поведе общонационална война с хулиганите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
Сокол преди 11 години
Бунтът на арабските аутсайдери в Европа....животни!
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там е пълно с араби движещи се на тумби... Честито на толерантната Европа,да видим до кога ще издържат хората. Ако съдим по нас-докато изчезнат...
2
0
 
17
 
! Отговори
be_free преди 11 години
Бас държа, че убийците са М....ли!
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Май не са "хулигани" ами май са "емигранти"...обаче сме свикнали да не ни се обяснява много това или онова и да си ни лъжат както си искат