Кой е по-известен: Кофи Анан или Морган Фрийман?

Не е вярно, че има хора, които не е нужно да бъдат представяни
Обновена: 2 окт 2012 20:55 | 2 окт 2012 19:15, Елка Василева
9
Кой е по-известен: Кофи Анан или Морган Фрийман?
Кофи Анан. Снимка: Reuters

Бившият генерален секретар на ООН и бивш специален пратеник на ООН и на Арабската лига за Сирия Кофи Анан разказа пред журналисти как в Италия са го взели за холивудския актьор Морган Фрийман.

Куриозният случай е станал малко след края на мандата на Кофи Анан начело на ООН, разказа самият той за „Гардиън“. Решавайки да си почине след десет години напрегната работа, той отива със съпругата си в Италия. Двамата отсядат в отдалечена вила близо до езерото Комо. След две седмици обаче на дипломата му се сторил скучен животът без телевизор, радио и задачи и той отишъл със съпругата си в близкото село да си купи вестници.

Кой е по-известен: Кофи Анан или Морган Фрийман?
Морган Фрийман. Снимка: Reuters

Само за пет минути в селското магазинче около Анан се събрали много хора, които били втренчили поглед в двамата и усилено си шепнели помежду си.

Съпрузите вече си помислили, че са ги разкрили и дори се ядосали, защото били планирали шест седмици почивка.

В този момент обаче мъж от насъбралите се в магазина хора се приближил към Кофи Анан и казал: „Морган Фрийман, ще ми дадете ли автограф?“.

Кофи Анан възнаградил феновете на звездата от „Седем“, „Смъртоносно влияние“, „Да возиш мис Дейзи“ с широка усмивка, написал на подадения му лист „Морган Фрийман“ и излязъл от магазинчето.

“Затова когато казват: „Това е човек, който не е нужно да бъде представян“, моят съвет  е да се внимава“, се шегува бившият генерален секретар на ООН.

Впрочем, съдейки по всичко, самият Кофи Анан се ласкае да го сравняват с холивудската звезда, тъй като в различни интервюта той често разказва за това как постоянно го взимат за Морган Фрийман. А случката в италианския магазин, станала преди пет години, той разказва практически при всяка среща със студенти в цял свят, отбелязва NEWSru.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Самата статия дава отговор-Кофи го припознали с Морган Фрийман, но на актьора никой не е казал "мистър Анан, дайте автограф." Което ни най-малко не омаловажава световния авторитет на дипломата. И все пак с "Мис Дейзи" и особено "Шоушенк" Морган Фрийман има предимство за мен.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колко от вас прочетоха това с тона на Морган Фрийман? :D Между другото сега гледам точно The Dark Knight по стечение на обстоятелствата :D
5
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Az si mislih che Kofi Annan i Morgan Freeman sa edin i susht muj... :)
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
След Кофето ООН се превърна в консултативен орган, чиято позицията загуби всякакво значение.
3
7
 
6
 
! Отговори
небезизвестен преди 11 години
Аз съм по-известен и от двамата!
2
6
 
11
 
! Отговори
коцкар преди 11 години
Морган е пич, беше се развел с жена си, ожени се за два пъти по-млада от него. по любов разбира се, в такива случай кой ти гледа има ли пари дъртия или не, нали дами? Обаче сладураната имала дъщеря! И дъртия пръч взема да се разведе с втората си жена и почне да е***е дъщеря и ... естесвено всичко пак е любов, нали дами?
1
3
 
17
 
! Отговори
2 преди 11 години
В една от книгите си Кофи Анан беше писал ,че за да стигне до тоя пост в ООН,е трябвало да прави всички 2 пъти по добре от белите,след което завършва с фразата "и все пак не бях толкова черен"