Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници

Оръдейни изстрели ехтят в района, където бяха убити петима турски цивилни
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 10:13, Елка Василева
534
Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници
Акчакале. Снимка: Reuters

Най-малко петима сирийски военни са били убити при обстрела тази нощ на турската артилерия срещу позиции в Сирия, който бе предприет в отговор на сирийска минометна атака, при която вчера бяха убити петима турски цивилни, съобщи ДПА, позовавайки се на активисти в района.

"Турските удари снощи са били насочени срещу район на име Расем ал Газаал в Тал ал Абяд, където сирийските войници имат артилерийски бази", съобщи Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон организация на активисти на опозицията.

Още по темата

Сирийски активист заяви по телефона от Идлиб, Северна Сирия, че най-малко петима сирийски войници са били убити, а над 15 ранени при турския удар.

Източници от турските сили за сигурност потвърдиха, че войници, лоялни на сирийския президент Башар ал Асад, са били убити от турския артилерийски огън тази нощ. Те обаче не посочиха броя на убитите.

Турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк предаде междувременно, че артилерийският обстрел от турска страна е бил подновен в 6.45 ч. тази сурин. В района на турския град Акчакале, окръг Шанлъурфа, където при минометен обстрел от страна на Сирия вчера бяха убити петима цивилни, ехтят оръдейни изстрели, посочва телевизията. Мишена на обстрела, извършван от база на турската армия в Акчакале, е бил районът Айн ал Арус близо до сирийския град Тал ал Абяд. Обстрелът от турска страна започна в 23.30 ч. снощи, като с прекъсвания са били произведени десетина оръдейни изстрела, посочва още телевизията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-долу сгреших - не при Дойран, а при Булаир и Шаркьой 10 000 българи победиха в открит ръкопашет бой 40 000 турци! При Дойран е друго! Там една българска дивизия победи 4 английски, 2 гръцки и 1 френска дивизия - не сме побеждавали само турците през 20 в.! Там англичаните губят 40 000 войници, гърците 20 000 войници, французите също дават огромни жертви! Това го прави прославената 9 пехотна Плевенска дивизия през ПСВ!
363
6
 
13
 
! Отговори
Страшните Българи преди 11 години
Английски военен кореспондент пише, че в целия свят по храброст с Българите могат да се мерят само гурките и японците ! Френският министър на отбраната: "Предпочитам за съюзници 100 000 българи, пред която и друга европейска армия, колкото и многобройна да е тя!" Руски генерал: "Българите учудиха дори русите със своята твърдост - цели турски батальони се обръщаха в бягство, щом българска дружина атакуваше "На нож!" Добре за турците, че трябваше да воюваме с Гърция, Румъния, Сърбия и Черна гора!
362
12
 
13
 
! Отговори
Напред преди 11 години
Кога сме имали числено превъзходство срещу турците? Никога! При Лозенград, където ги отнесохме за първи път, бяхме наравно! При Бунархисар съотношението бе 1:1 с превъзходство на турската артилерия, за което споменават английските кореспонденти братя Бъкстон! За 40 часа ви смазахме! При Дойран ли, където силите бяха 4:1 в полза на турците - в открит ръкопашен бой 10 000 българи разгромяват 40 000 турци! През 1913 г. сте воювали със старци, жени и деца, затова сте "победили", турци страхливи!
361
3
 
6
 
! Отговори
един преди 11 години
Турция иска да воюва.
360
3
 
10
 
! Отговори
do 483 преди 11 години
Било преди 100 години. щом като е на нож айде ставай да те видим. Хоп преместих го. И толкова. Само плямпаш. Къде ни е армията господине.?
359
3
 
13
 
! Отговори
На нож преди 11 години
До 475! Чехът Владимир Сис е написал, че през Балканската война българите не се научиха да отстъпват пред турците! После българските армии спряха и отблъснаха сърбите и навлязоха в Сърбия, при река Брегалница в Македония разгромиха черногорците, при Кресненското дефиле спряха гърците, отблъснаха фланговете и обкръжиха цялата гръцка армия, за което подробно е говорил и Шукри паша, който е казал "Храбростта на Българската армия е безподобна"! В Тракия не е имало войници, срещу кого сте настъпвали?
358
7
 
5
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Ще има ли трета световна война?-бяха питали някога Ванга-Сирия трябва да пламне,та тогава.....-бил отговора.
357
3
 
8
 
! Отговори
На нож преди 11 години
До 474! До турския разбирач! Планираната атака на Чаталджа не се състои, макар че българите след превземането на Одрин, планират прехвърлянето на цялата армия на Чаталджа! Русия и Англия обаче не позволяват това да се случи и русите принуждават българите при Одрин да не тръгнат на юг, а Англия блокира проливите, защото никой няма интерес българите да влязат в Цариград! Но и това ще стане един ден, пак ще тръгнем на юг!
356
7
 
22
 
! Отговори
до 474 от славянин преди 11 години
Абе, като ви е толкова ''велика'' Турцията какво правите вие по западния свят - що не си стоите във ''великата'' Турция, а ходите и да бачкате и да учите на запад (включително последното и у нас)!? А вашите пластмасово-найлонови домати дето ми ги хвалиш не струват и една стотна от натурал - българските!
355
1
 
6
 
! Отговори
тц преди 11 години
тая "контраатака" на одрин в мирно време, докато българия и турция не се намират в състояние на война, ми напомня на един случай, когато бяхме четвъртокласници и батковците от 7-ми клас ни изместиха от футболното игрище. след като поцъкаха половин час си тръгнаха, а когато се отдалечиха на безопасно състояние едно момче от класа почна да ги псува среднотихо и да се хвали как сме ги изгонили :D
354
3
 
17
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Ако Турция нападне по-директно Сирия, Иран пък ще удари Турция, след това НАТО и Израел ще ударят Иран, а пък след това Китай и Русия и те ще се включат и ето ти я Третата Световна! Въпросът е кой има интерес от нея - определено не Китай и Русия, а агонизиращия ''развит капитализъм''!
353
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вероятно турция е предизвикала стребата но за нас се представя,че обратното за да се подготви НАТО ЗА АТАКА и ние да ръкопляскаме защото не знам колко войници имаме за защита???
352
1
 
4
 
! Отговори
до 475 преди 11 години
Примирява се и още как, цялата територия на запад от линията Мидия -Енос е отстъпена на Балканския съюз. През Съюзническата война срещу турците почти няма българска войска, всичко е било изтеглено за войната срещу бившите ни съюзници.
351
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Еййй... Браво БЪЛГАРИНО... срази 50 виртуални Турци. Разби на пух и прах Цялата Османска империя , че тури и байрака на Босфора " Во веки веков" Евала. Ашколсун .Айде сега бягай в магазина да купиш Турски домати.Хляб изпечен в Турски фурни.Свали си Турските дънки / Дето са оригинални италиански/. и си пусни телевизора да гледаш Турски сериали...
350
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Aман от 12 годишни пиклювци,разгорещили се тук
349
19
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
TURCIA E VELIKA NACIA
348
9
 
5
 
! Отговори
тц преди 11 години
до 467: 1913 българия се намира във война едновременно със сърбия, гърция и румъния; война с турция по това време няма, така че не знам каква контраатака бълнуваш. може би изтеглянето на окупационните български войски след подписването на мирен договор го учите като "контраатака", знам ли. колкото до балканската война, съотношението на силите далеч не е 5 на 1 - тогава гламавите, но упорити и устремени българи сами воюват с империята, докато по-хитрите гърци и сърби окупират празното в тила им.
347
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До хехЩото мога бе момко чета. Освен това турски, руски, английски и германски новини мога да чета.Освен това и в България и Турция съм си Турчин .А от носно мераците ти да покръстиш някое *** нямам нищо на против.Дерзай...
346
13
 
5
 
! Отговори
хех преди 11 години
До 467А ти подлого объркана, знаеш ли кога български крак е мачкал Стамбул?! А *** дето като ти е изгодно си българин или турчин зависи къде е по-изгодно? Що говориш български и четеш български новини? Чистосърдечно ти пожелавам да те срещна и да те покръстя както си е редно за *** като теб!
345
1
 
7
 
! Отговори
Мацко преди 11 години
Малеййй, за един снаряд и петима цивилни НАТО още малко ще обяви война на Сирия, а Турция е на път да тръгне към Дамаск!Когато Грузия започна ВОЙНА срещу Русия, уби целенасочено хиляди цивилни и руски войници от мироопазващите сили, после същите тия гнусове направиха път до Москва да убеждават Медведев да спре операцията на руската армия към Грозни! После две години триха сол на руснаците за "непропорционалния отговор"!Е колко дена требва турците да стрелят с гаубици, за да е пропорционално!