Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници

Оръдейни изстрели ехтят в района, където бяха убити петима турски цивилни
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 10:13, Елка Василева
534
Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници
Акчакале. Снимка: Reuters

Най-малко петима сирийски военни са били убити при обстрела тази нощ на турската артилерия срещу позиции в Сирия, който бе предприет в отговор на сирийска минометна атака, при която вчера бяха убити петима турски цивилни, съобщи ДПА, позовавайки се на активисти в района.

"Турските удари снощи са били насочени срещу район на име Расем ал Газаал в Тал ал Абяд, където сирийските войници имат артилерийски бази", съобщи Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон организация на активисти на опозицията.

Още по темата

Сирийски активист заяви по телефона от Идлиб, Северна Сирия, че най-малко петима сирийски войници са били убити, а над 15 ранени при турския удар.

Източници от турските сили за сигурност потвърдиха, че войници, лоялни на сирийския президент Башар ал Асад, са били убити от турския артилерийски огън тази нощ. Те обаче не посочиха броя на убитите.

Турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк предаде междувременно, че артилерийският обстрел от турска страна е бил подновен в 6.45 ч. тази сурин. В района на турския град Акчакале, окръг Шанлъурфа, където при минометен обстрел от страна на Сирия вчера бяха убити петима цивилни, ехтят оръдейни изстрели, посочва телевизията. Мишена на обстрела, извършван от база на турската армия в Акчакале, е бил районът Айн ал Арус близо до сирийския град Тал ал Абяд. Обстрелът от турска страна започна в 23.30 ч. снощи, като с прекъсвания са били произведени десетина оръдейни изстрела, посочва още телевизията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
18
 
12
 
! Отговори
bayazid преди 11 години
Малко история:1.Когато едно племе идва отвъд Дунава,ги посрещат ВИЗАНТИЙСКИ ВОЙНИЦИ.2.и изведнъж при Симеон на три морета - тези земи стават свещени Български-как с нож и копие естествено.3.Но идват Османците и всичко свършва.За българите те са пришълци а самите те...4.200 години под Византийско5. 5 0 0 години под турскои за каква българска история и земя говорим.***.за сведение:700 години османска империя на три континета.и да се скъсате това е
303
1
 
5
 
! Отговори
ДО ТУРЦИТЕ преди 11 години
Стига сте обръщали внимание на изкукуригали ***.
302
2
 
1
 
! Отговори
ДО ТУРЦИТЕ преди 11 години
Даите малко инфо от Р.Турция , какъв е тоя артелерииски обстрел ,обхват 17 км. турската армия няма ли системи за ракетен залпов огън . Защо прочистват раион само на 17км. много малък ми се вижда обхвата .
301
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ТамерланЗнам кой е , ама къде е ... :)+ Аууу колко се засегнох, че ме нарече Турчин .Не мутлу тюркюм дийене!Виж да те изкарам от едно заблуждение , за нас е чест да ни наричани така.Относно *** кво да кажа има такива дето се правят на турци и дето са правят на българи.Ама Турчина си е Турчин на всякъде . Не е като вас.
300
9
 
7
 
! Отговори
VELIK TUR4IN преди 11 години
До 666! СУПЕР... tucia ya mraziat takiva maloumnici kato tebe !!!! A koito ya obi4at davat miliardi dolari godi6no za turskiat turizam ,za turskite stoki !!! Va6ite stoki koi gi kupuva , nali mnogo vi obi4at ?! I takiva kato tebe samo zavijdat i se moliat TURKIA DA PADNE !!! MNOGO SI MI SME6EN S TOVA - TURKIA KE PADNE !!! *** !!!
299
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЩОМ ТОЛКОВА МНОГО СА ПЛЪПНАЛИ ЧИФ*ТИТЕ ПО ТАЗИ ТЕМА Е ЯВНО КОЙ СТОИ ЗАД ТОВА КОЕТО СТАВА В МОМЕНТА В СИРИЯ
298
6
 
18
 
! Отговори
UK преди 11 години
Изглежда Ал Каида е похарчила доста пари за подаръци компютри и всички забрадени в родопските села и североизточна България имат по един. Иначе няма как да се обясни това хулене срещу САЩ,Нато и Европа. От друга страна България е пълна с неграмотни безработни пичлемета които слушат клюки по селските кръчми и после ги повтарят по форумите. Едни и същи ненормални клишета се въртят-Америка-евреи.Ако тези папагали решат да използват интернет да се образоват малко, а не само за плюене ще открият че в САЩ населението е 78.4 Христиани,1.7 Евреи и други религии.
297
10
 
7
 
! Отговори
Тамерлан преди 11 години
До турчина ***! Много поздрави от Тамерлан! Помните ли го? Оня дето ви направи това, от което най-разбирате - спука ви от бой! По темата: много ви се иска на вас, турците, ние да сме като вас ***! Ама не сме! *** и *** сте вие - такива си бяхте, такива си останахте и вечно такива ще си бъдете! Като пуйка сте се надула, ама нали знаете какво става с угоената пуйка! Теглят и ножа и я изяждат! Точно това ще стане с вас, турко-гаджало-***!
296
1
 
2
 
! Отговори
На живо от ТР преди 11 години
" El- Cezire" по първи данни резултата от първата вълна е 34 военно служещи...Ударени само военни цели разположени на 14 и 24 км от границата.В монета Турските сили разгръщат допълнително 3 мобилни установки и две противо въздушни батареи.Очаквайте вклюяване...Очаквайте вкючване
295
9
 
13
 
! Отговори
Pretoria RSA преди 11 години
Форумните фенове на Сирия-Иран и by extension на Русия и Китай очевидно страдат от посткомунистическа деменция. Не ги мислете тях - ще стане каквото Вашингтон реши и така трябва да бъде, иначе в света ще е пълен хаос. Нормалният човек знае какъв ад е всяко управление на руснаци или китайци.Западът ще доминира света докато целия свят приеме западния модел В случая със Сирия, нормално е Турция да спечели нещо, понеже е изложена на риск и е в правилния отбор. Това с ислямизма в ТР е димна завеса
294
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Случайно или не : "Президентът Росен Плевнелиев ще присъства днес на командно-щабното учение Траен мир-2012". В него вземат участие около 900 военнослужещи от военните формирования в София, Пловдив, Стара Загора, Асеновград, Сливен и Мусачево."
293
14
 
11
 
! Отговори
Пророчество преди 11 години
Турция ке падне! Този път - окончателно, безвъзвратно и завинаги! Ние, Българите и Русите, ще превземем истанбул и ще му върнем старото име - Константинопол или Цариград! Ще сложим отново православния кръст на Света София и там ще се отслужат благодарствени и тържествени литургии! Мала Азия ще направим отново християнска, каквато си беше! Ще изгоним агаряните далече в пустините, където ще се скитат като бедуини, докато съвсем изчезнат от лицето на земята! Няма да остане нито една джамия!
292
12
 
13
 
! Отговори
BRAVO NA TURCIA преди 11 години
TURCIA NIAMA DA SEDI SAS SKRASTENI RACE I DA 4AKA SIRIYSKOTO PRAVITELSTVO DA RAZSLEDVA KOI BIL STRELIAL ?! RAZBIRA SE 4E SIRIYSKITE VLASTI 6TE HVARLIAT VINATA VARHU BUNTOVNICITE !!! BRAVO NA TURCIA , MIGNOVENEN OTGOVOR !!!
291
8
 
14
 
! Отговори
DEMOCRATOS преди 11 години
ПОЧТИ ЦЯЛА ТУРЦИЯ Е ГРЪЦКА ЗЕМЯ...АНАТОЛИС ТЕМА--ОКРЪГ НА ГЪРЦИЯ.МИКРО АЗИА--ОБЛАСТ ГРЪЦКА...ИСТАНБУЛ Е ГРЪЦКИ ГРАД.НЕКА РОССИА ДА ГО ОСВОБОДИ !!!
290
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мнооого кеф. ,мнооого.Така е братя Българи. Всичките турци са ***, неуки, по дърветата се разхождат, 2+2 немогат ад сметнат.Абе изобщо *** народ.Тва компютър, технология тц нема такова животно.С една дума не се бойте.... не се... не се...
289
15
 
12
 
! Отговори
мечо преди 11 години
Ердоан ще ги намачка тези гнусни талибани
288
13
 
13
 
! Отговори
Pretoria RSA преди 11 години
Историята показа, че най-добрият съсед на България е Турция. От всички останали сме получавали нож в гърба. Да бъдем обективни. В по-широк план - бяхме 45 год. с Русия и докъде стигнахме? 1.6 млн емигранти по света заради петата колона на Русия, която ни държи на каишка вече 23 год (лукойл, АЕЦ, агентури). Затова в световен план трябва да сме с УСА, в Европа с ЕС, на балканите с Турция, в Близкия Изток с Израел. Интересно- колко ли комисионни е гушнал някой за да има завод на китайци в БГ - ЕС?
287
15
 
7
 
! Отговори
до българин мангал преди 11 години
много ти се иска Турция да бъде разрушена,икономически,ниска квалификация на образованието и да воюва!вие да си стойте мирно щото ако ви поткараме никой няма да си мръдне пръстчето за вас
286
5
 
9
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
Анкара. Турският парламент провежда извънредно заседание, на което депутатите ще гласуват по искането на правителството за трансгранична военна операция на сирийска територия. Извънредното заседание се провежда ден, след като петима турски граждани загинаха след експлозия на сирийски снаряд в граничен турски район, предаде АФП.Нашата територия е обект на агресивните действия на сирийските въоръжени сили от 20 септември и те продължават, въпреки нашите многобройни предупреждения и дипломатически инициативи. Трябва да предприемем нужните мерки и да действаме бързо и навременно пред лицето на допълнителните рискове и заплахи за страната ни, се казва в изявление на турското правителство.Заседанието на турския парламент се провежда при закрити врата.Ето за какво става въпрос... Тези който въоръжават и обучават ТЕРОРИСТИ сега се правят на изненадани ??? Турция вече не е СВЕТСКА държава а ИСЛЯМИСТКА и трябва да бъде третирана като такава !!! Но като се има предвид че кривоносите и салафите са се прегърнали отдавана и тероризират света Турция ще бъде считана за демократична-терористична държава в сферата на чифутските интереси !!!!
285
5
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
Анкара. Турският парламент провежда извънредно заседание, на което депутатите ще гласуват по искането на правителството за трансгранична военна операция на сирийска територия. Извънредното заседание се провежда ден, след като петима турски граждани загинаха след експлозия на сирийски снаряд в граничен турски район, предаде АФП.Нашата територия е обект на агресивните действия на сирийските въоръжени сили от 20 септември и те продължават, въпреки нашите многобройни предупреждения и дипломатически инициативи. Трябва да предприемем нужните мерки и да действаме бързо и навременно пред лицето на допълнителните рискове и заплахи за страната ни, се казва в изявление на турското правителство.Заседанието на турския парламент се провежда при закрити врата.Ето за какво става въпрос... Тези който въоръжават и обучават ТЕРОРИСТИ сега се правят на изненадани ??? Турция вече не е СВЕТСКА държава а ИСЛЯМИСТКА и трябва да бъде третирана като такава !!! Но като се има предвид че кривоносите и салафите са се прегърнали отдавана и тероризират света Турция ще бъде считана за демократична-терористична държава в сферата на чифутските интереси !!!!