Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници

Оръдейни изстрели ехтят в района, където бяха убити петима турски цивилни
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 10:13, Елка Василева
534
Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници
Акчакале. Снимка: Reuters

Най-малко петима сирийски военни са били убити при обстрела тази нощ на турската артилерия срещу позиции в Сирия, който бе предприет в отговор на сирийска минометна атака, при която вчера бяха убити петима турски цивилни, съобщи ДПА, позовавайки се на активисти в района.

"Турските удари снощи са били насочени срещу район на име Расем ал Газаал в Тал ал Абяд, където сирийските войници имат артилерийски бази", съобщи Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон организация на активисти на опозицията.

Още по темата

Сирийски активист заяви по телефона от Идлиб, Северна Сирия, че най-малко петима сирийски войници са били убити, а над 15 ранени при турския удар.

Източници от турските сили за сигурност потвърдиха, че войници, лоялни на сирийския президент Башар ал Асад, са били убити от турския артилерийски огън тази нощ. Те обаче не посочиха броя на убитите.

Турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк предаде междувременно, че артилерийският обстрел от турска страна е бил подновен в 6.45 ч. тази сурин. В района на турския град Акчакале, окръг Шанлъурфа, където при минометен обстрел от страна на Сирия вчера бяха убити петима цивилни, ехтят оръдейни изстрели, посочва телевизията. Мишена на обстрела, извършван от база на турската армия в Акчакале, е бил районът Айн ал Арус близо до сирийския град Тал ал Абяд. Обстрелът от турска страна започна в 23.30 ч. снощи, като с прекъсвания са били произведени десетина оръдейни изстрела, посочва още телевизията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
324
5
 
6
 
! Отговори
Войната започна преди 11 години
Та това вече е война, а не конфликто. Явно Турция заема мястото на Франция, като във войната на НАТО в Либия. Успяха исляместету дяа предизвикат войната.
323
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BRAVO NA VELIKITE TURCI . TAKA TRIBVA ,MIGNOVENEN OTGOVOR
322
0
 
7
 
! Отговори
e преди 11 години
До: IPRD***MFA.GOVERNMENT.BGОтносно: до господин Младенов,не продължавай безумията на Първанов и Борисов !Дата: Четвъртък, 2012, Октомври 4 14:33:25 ЕЕЩГосподин Младенов не позволявай чрез Външно министерство България да бъде въвлечена в "решаване на конфликти",т.е. -взимайки страна по казуса.Когато може да се посредничи за мирното и правилно решение-добре,но в конкретния случай е въвличане и предподготовка за един много голям световен конфликт,режисиран от "някои" много отдавна .Първо не се знае тази ракета дали не е била провукативна,а може би с "друг произход" и т.н. В този ред на мисли за аргумент можеш лесно да вземеш позиция за пълен неутралитет и приоритет като външна политика на България.Първо не е засегнат национален интерес,въпреки създаденото военно положение в сирийския казус.Тагедията е доста голяма за да станем съпроводници за нейното разрастване ! Ти си достоен човек и не позволявай "външни фактори' ,както и позицията на анти-българското Герб правителство .Добре подчертавате,че трябва да се престане с избиването на хора независимо от коя страна са,но бъдете деликатни с предпоставките на 'изложението".С уважение:български гражданин.
321
13
 
24
 
! Отговори
Отговор преди 11 години
Тука един турчин миризлив задава въпрос какво ще правим, българите, ако зад нас не е Европа, Америка или Русия! Аз да го запитам тоя *** - а вие какво ще правите, ако американците не ви въоражават армията и не ви подкрепят икономически, финансово, разузнавателно и военно,а? Какво ще правите без американските милиарди долари, смотани миризливи *** прости? Ако не беше застанал целия свят да ви брани през Балканската война, щяхме да ви видим сметката още тогава!
320
7
 
8
 
! Отговори
Турски мозък преди 11 години
Очевадно е, че ония гадни ислямски бунтовници са могли да стрелят с оръжие, което, може би, им е дадено от турците! Каква ирония! С техните камъни по техните ***! Макар че под чалмата мозък не може да вирее! Та, представете си, че някакъв турчин вземе, че минавайки близо да нашата границе, вземе, че се гътне и умре! Тогава турския болен мозък може толкова бързо и лесно да "заключи", че това е агресия от българска страна! И, какво правим тогава? Те, турците, са били ясновидци, бре, гаднат ***
319
2
 
13
 
! Отговори
Ташак преди 11 години
Всеки да се изказва според пиш*а та си.А да не се мери с чужди ку*ове. Било то Руски ,Американски или Европейски. Не се знае на кого колко може да влезе.А Българският представлява ето това... жалка история.Комплектуване на БА с основно въоръжение и бойна техника в оперативна готовност.танкове-160 ,бойни бронирани машини 395, артилерийски системи 192, бойни самолети 20,бойни вертолети 12 бойни кораби 6Ха сега ходете да превземате съседната махала
318
9
 
2
 
! Отговори
VELIK TUR4IN преди 11 години
До Анонимен . KOGATO IZRAEL SI POZVOLI DA STRELIA PO TERITORIATA NA TURCIA ,TOGAVA 6TE RAZKAJEM NA IZRAEL PRAVILATA NA IGRATA . A SLU4AIAT KOYTO TI DAVA6 KATO PRIMER , SE SLU4VA V MEJDUNARODNI VODI I EVREITE IZLIZAT S TEZATA ,4E UJ SA SE ZA6TITAVALI OT RAZGNEVENITE PASAJERI NA KORABA !!!
317
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И много американски филми гледа 427. Нищо, всеки има право да избира как да прекара остатъка от живота си. :)
316
3
 
10
 
! Отговори
. преди 11 години
радвайте се прости българи .сега бензина като стане 5 лева ще ви гледам сеира
315
12
 
12
 
! Отговори
Ташак лайнар паша преди 11 години
Турция винаги е била нелечимо болна държава и такава ще си остане! Туморът трябва да се изреже безмилостно и унищожи! Докато ги има *** кръволоци и кръвопийци, не може да има нормален живот и мирно съществуване! И междудругото - да поздравим братския кюрдски народ и бъдещата му държава върху развалините на болната пуйка!
314
0
 
2
 
! Отговори
. преди 11 години
427 много пиеш :)
313
0
 
0
 
! Отговори
. преди 11 години
До Анонимен много пиеш :)
312
2
 
2
 
! Отговори
история преди 11 години
Османската империя е подобно като Римската , като Съветския съюз, като Европейския съюз, така, че никой да не я отъждествява с турция. България е била малка част от османската империя. Най-великите пълководци на османската империя не са били турци, а от Молдова-Украйна и Европейци- Французи.
311
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Я си седнете на задниците и спрете да оправяте световния ред с тези ваши самолети дето превозват отбора на Бистрица и хеликоптери дето не могат да прелетят от София до Хасково! Я си трайте и не се излагайте с "геройските" ви изказвания! Или жените в БГ"армията" се изказват?!
310
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 11 години
421Прав си
309
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Тамерлан-410-*** са по висша нация от българите.
308
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ДО ТУРЦИТЕ/419***.youtube/watch?feature=player_embedded&v=hIA3qbU7at0
307
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не обхвата а целите са били на толкова . Иначе е обстрелвано от мобилни артелерииски установки.T-155 Panter с 40 km ефективен обхват
306
3
 
6
 
! Отговори
TUR4IN преди 11 години
До ДО ТУРЦИТЕ . AMI OTTAM E DO6AL UDARA I ZATOVA STRELIAT TAM !!! CELTA NA TURCIA NE E DA VODI VOINA SAS SIRIA , A DA DADE OTVETEN UDAR NA ONEZI KOITO SA STRELIALI , ZA DA NE POVTARIAT GRE6KITE SI PAK !!! KOGATO TURCIA RE6I DA VODI VOINA SAS SIRIA ,TOGAVA 6E IZPOLZVA DRUGI ORAJIA
305
10
 
9
 
! Отговори
. преди 11 години
бюджета на турската армия е колкото външния дълг на българия .царвули ,имате два счупени самолета ама много приказвате