Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници

Оръдейни изстрели ехтят в района, където бяха убити петима турски цивилни
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 10:13, Елка Василева
534
Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници
Акчакале. Снимка: Reuters

Най-малко петима сирийски военни са били убити при обстрела тази нощ на турската артилерия срещу позиции в Сирия, който бе предприет в отговор на сирийска минометна атака, при която вчера бяха убити петима турски цивилни, съобщи ДПА, позовавайки се на активисти в района.

"Турските удари снощи са били насочени срещу район на име Расем ал Газаал в Тал ал Абяд, където сирийските войници имат артилерийски бази", съобщи Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон организация на активисти на опозицията.

Още по темата

Сирийски активист заяви по телефона от Идлиб, Северна Сирия, че най-малко петима сирийски войници са били убити, а над 15 ранени при турския удар.

Източници от турските сили за сигурност потвърдиха, че войници, лоялни на сирийския президент Башар ал Асад, са били убити от турския артилерийски огън тази нощ. Те обаче не посочиха броя на убитите.

Турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк предаде междувременно, че артилерийският обстрел от турска страна е бил подновен в 6.45 ч. тази сурин. В района на турския град Акчакале, окръг Шанлъурфа, където при минометен обстрел от страна на Сирия вчера бяха убити петима цивилни, ехтят оръдейни изстрели, посочва телевизията. Мишена на обстрела, извършван от база на турската армия в Акчакале, е бил районът Айн ал Арус близо до сирийския град Тал ал Абяд. Обстрелът от турска страна започна в 23.30 ч. снощи, като с прекъсвания са били произведени десетина оръдейни изстрела, посочва още телевизията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
264
2
 
4
 
! Отговори
WhiteHouse.gov преди 11 години
Виждам, че има още 2 държави за освобождаване. Пращам самолетоносачи.Ваш Обама.
263
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Руските ракети - най-точните в света. Стреляш срещу сирийци - убиваш турци. Все тая.
262
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАТО все още не смята, че има основания да се намеси за да защити Турция.Но това е все още.Ако Сирия не престане да обстрелва турска територия, самолети и пр. в един момент НАТО може да се намеси.По принцип сценарият с Турция е много хитър, защото всяка друга държава би била проблем, докато ако Турция нападне Сирия, арабите няма да се намесят, също така и персите, защото ще враждуват две ислямски страни.
261
1
 
1
 
! Отговори
Пешо Танкиста преди 11 години
Най-добре Б92 да дойдат.
260
15
 
5
 
! Отговори
турчин преди 11 години
А как ли ще звучи името на София на турски? Може би Сафранболу или Сарайбурну или тем подобни. Злобейте гадове, че само това можете всички по света ви знаят, че сте некачествен материал. Затова ви изобразяват като гарги и тоалетни.
259
3
 
12
 
! Отговори
Тимул преди 11 години
Нашите *** политици отново постъпиха като кръгли ***, начело с оня мазник Николайчо Младенов! "Агресия от сирийска страна" И как тоя *** Младенов разбра, че това е точно така? Пък и (да се го кажем като честни Българи) проливането на турска кръв за нас не е повод за трагедия, като се има предвид колко българска кръв са проляли турските кръволоци! Ще дойде време, и то е вече дошло, турците да ронят сълзи и да страдат жестоко за деянията си, а ние ще се радваме! Дойди отмъщение на кръвожадните турци!
258
4
 
3
 
! Отговори
ТАСС преди 11 години
Гаварит саветское информбюро. Асад, извади химическите оръжия. Обаче, нали помниш - после не се познаваме.
257
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
бе нека да влязат турците в сирия, а там какъв ще го ядът .. там вече не се знае кой кой е срещу кого стреля ;)
256
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция - американска ***.
255
0
 
1
 
! Отговори
* преди 11 години
до 328 всичките 15 жертви от вчера са кюрди . + това вчера е имало и на други места престрелки с ПКК така , че вчера може да се каже са умряли едно 40-50 кюрди , а не турци
254
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А междувременно турската полиция е разпръснала демонстранти пред парламента, където в момента се решава дали да навлязат турски войски в Сирия. Хората са викали "Не на войната" и "Сирийците са наши братя". Полицията ги е разпръснала със сълзотворен газ. Това го прочетох във Фокус преди малко.
253
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
аСадистите тоя път ще ядът на коча опашката!
252
2
 
7
 
! Отговори
русич преди 11 години
звучи , но сега е 21 век , но победителя налага правилата ,на българите ще бъде дадена възможност да прекръстят Анкара ) ще изслушам предложенията
251
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
334, да, ама когато сме клали руската кавалерия, съотношението е било още по-лошо. И въпреки това момчетата на генерал Колет изкормват руснаците, а оцелелите и след 30 години не искат да чуват думата "българин".
250
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Новото име на Истанбул ще е Путинбург , а турско анадолската *** ще бъде поголовно изселена в освояването на сибир ! a kak li ste zvuci novota stolica na Pomakistan ?
249
3
 
11
 
! Отговори
! преди 11 години
За България е от изключителен интерес да има за съсед една стабилна,светска,икономически прогресираща и политически нормализирана Турция.Който не го е разбрал това е или политически ахмак,или политически продажник,или и двете заедно!
248
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
324, не е важно количеството а качеството. битката при Дойран нека всеки да знае българите са били само 50 000 но са победили и разбили 500 000 чужда армия . така че не ни плаши бройката
247
3
 
14
 
! Отговори
* преди 11 години
Ашкосун на БГ нес след 12 часа написаха нещо.Но. Първо новината е много противоречива - Франс прес казва една Нюз ру другоДруго : окр. Шанлъурфа ще го охраняват английски и френкси войски ; Убитите цивилни са майка с 4 деца ; за тази седмица жертвите в Сирия са над 3000 , в Турция отделноИ си мисля , че всички "инциденти" напоследък са работа на ИзраелИ не се радвайте на проблемите на съседите , че и нас ни чака същотото
246
3
 
4
 
! Отговори
jan преди 11 години
до 297Пишеш се ПРОРОК, ама не знаеш колко си прав. Много предсказания от векове казват: Турция ще стане християнска, ислямът до 2080 г. ще изчезне като религия. Цената обаче ще бъде жестока... Хубавото е, че България ще бъде отчасти пощадена, докато много държави ще изчезнат.
245
13
 
10
 
! Отговори
От Кремъл с любов преди 11 години
Асад, не се шашкай, с тебе сме (както бяхме с Кадафи и с Милошевич).Вечно твой Владимир