Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници

Оръдейни изстрели ехтят в района, където бяха убити петима турски цивилни
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 10:13, Елка Василева
534
Турция продължава обстрела срещу Сирия, има убити войници
Акчакале. Снимка: Reuters

Най-малко петима сирийски военни са били убити при обстрела тази нощ на турската артилерия срещу позиции в Сирия, който бе предприет в отговор на сирийска минометна атака, при която вчера бяха убити петима турски цивилни, съобщи ДПА, позовавайки се на активисти в района.

"Турските удари снощи са били насочени срещу район на име Расем ал Газаал в Тал ал Абяд, където сирийските войници имат артилерийски бази", съобщи Сирийската обсерватория за човешки права, базирана в Лондон организация на активисти на опозицията.

Още по темата

Сирийски активист заяви по телефона от Идлиб, Северна Сирия, че най-малко петима сирийски войници са били убити, а над 15 ранени при турския удар.

Източници от турските сили за сигурност потвърдиха, че войници, лоялни на сирийския президент Башар ал Асад, са били убити от турския артилерийски огън тази нощ. Те обаче не посочиха броя на убитите.

Турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк предаде междувременно, че артилерийският обстрел от турска страна е бил подновен в 6.45 ч. тази сурин. В района на турския град Акчакале, окръг Шанлъурфа, където при минометен обстрел от страна на Сирия вчера бяха убити петима цивилни, ехтят оръдейни изстрели, посочва телевизията. Мишена на обстрела, извършван от база на турската армия в Акчакале, е бил районът Айн ал Арус близо до сирийския град Тал ал Абяд. Обстрелът от турска страна започна в 23.30 ч. снощи, като с прекъсвания са били произведени десетина оръдейни изстрела, посочва още телевизията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


534
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ТамерланПо време на неолита нашите динозаври баха по големи от вашите и ги ядоха по 2 на веднъж.Е и....
283
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция се надупва на хамериканците, но от цялата работа ще остане само с разбита трътка.Щото те само я използват за място на военни действия, а турците пък си милсят, че като се надупят ще ги приемат в ЕС. Язък, икономиката им вървеше добре.
282
4
 
4
 
! Отговори
Анализатор преди 11 години
Анкара. Турският парламент провежда извънредно заседание, на което депутатите ще гласуват по искането на правителството за трансгранична военна операция на сирийска територия. Извънредното заседание се провежда ден, след като петима турски граждани загинаха след експлозия на сирийски снаряд в граничен турски район, предаде АФП.Нашата територия е обект на агресивните действия на сирийските въоръжени сили от 20 септември и те продължават, въпреки нашите многобройни предупреждения и дипломатически инициативи. Трябва да предприемем нужните мерки и да действаме бързо и навременно пред лицето на допълнителните рискове и заплахи за страната ни, се казва в изявление на турското правителство.Заседанието на турския парламент се провежда при закрити врата.Ето за какво става въпрос... Тези който въоръжават и обучават ТЕРОРИСТИ сега се правят на изненадани ??? Турция вече не е СВЕТСКА държава а ИСЛЯМИСТКА и трябва да бъде третирана като такава !!! Но като се има предвид че кривоносите и салафите са се прегърнали отдавана и тероризират света Турция ще бъде считана за демократична-терористична държава в сферата на чифутските интереси !!!!
281
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Русия никога няма да посмее и нападне Турция,защото знае че вътре в самата им държава ще стане ужас,ще почнат една по една да обявяват независимост автономните райони.Те само това чакат Русия да воюва с по-сериозен съперник и ще стане вътрешна война,пък според мен Русия има сила само да се отбранява като изключим ядрените бомби,е може в бившите си републики и там да се намесва,но близо до носа си!
280
9
 
10
 
! Отговори
Тамерлан преди 11 години
До турчина ***!Ей, за какво да злобеем по пуйката, която скоро ще бъде заклана, изчистена, сготвена и изядена, а ние, Българите, дейно ще участваме в този велик пир! Щети се да имаме малко сърце, но имаме Велико Българско Сърце, най-храброто на света! През Балканската война, когато сме се били на равни начала, ви сритахме набързо миризливите ви *** и ви разпердушинихме от бой! Пак ще го направим! Отново! Този път от вас няма обаче да остане нищо!
279
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двете световни воини бяха запалени от ционистите с първата удариха най-мразените от тях държави Русия (октомврийската революция), Германия ,България с втората създадоха измислената си държава и сега с третата се цели установяването на абсолютното им световно господство,но нали знаете приказката за стопничката дето винаги се чупи на третия път и сега с тях ще се случи същото
278
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който ви еб*л , пак ще ви е*е.Историята го е доказала.
277
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
диви племена пишат тука,има няколко коментара който са добри и общо взето никой няма да чете простотиите ви
276
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ба някой да даде на болните Атака джии 3 РПГ и една череша та да пукнат срещу граничните пунктове. И да се приключи.
275
1
 
1
 
! Отговори
do 361 преди 11 години
И как точно ще ги преброят тия 144 хил? Ами ако са 145 100 примерно?
274
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УСА генерира фалити
273
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ционистката *** напълзя в темата и започна да ни залива с кашерната си помия
272
7
 
3
 
! Отговори
Огромен Успех преди 11 години
Нов шпионски скандал гръмна между Вашингтон и Москва. Американските служби разкриха тайна мрежа за износ на микроелектроника за Русия. Нов грандиозен успех на руската техника. :-D
271
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Смърт за рязаната *** от анкара и тел авив
270
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турците са дясна ръка на ционистите.
269
22
 
11
 
! Отговори
Pretoria RSA преди 11 години
Не мога да разбера големия брой русофилски коментари в този форум. Единственото обяснение е, че русофилите не сте излизали от България и сте замръзнали с комунисто-националистическите догми, с които ни промиваха мозъците. Разберете - Русия няма шанс срещу Америка. Китай - още по-малко. Да сте видели нещо важно на тая земя измислено в Китай или Русия? УСА генерира 80% от световната наука и горе-долу толкова от новите технологии. Помислете - може ли вагона да изпревари локомотива? И не се пенете.
268
13
 
10
 
! Отговори
турчин преди 11 години
Бай Тошо го е казал на жремето: българите са един болен народ.
267
2
 
4
 
! Отговори
русич преди 11 години
351 , каква ще е София пак ще си е София да ти кажа , ама вас няма да ви има ха ха
266
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мачкай Асад
265
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКО СИ ПИШЕ В БИБЛИЯТА ,ЧЕ ПОСЛЕДНАТА ВОЙНА ЩЕ СВЪРШИ В МЕГИДО,МЕСТНОСТ БЛИЗО ДО ЕРУСАЛИМ ,КЪДЕТО СИЛИТЕ НА ДОБРОТО И СВЕТЛИНАТА ЩЕ ПОБЕДЯТ СИЛИТЕ НА МРАКА И ,ЧЕ ОТ ЕВРЕЙСКОТО ПЛЕМЕ ЩЕ ОСТАНАТ САМО 144 ХИЛЯДИ МОШЕТА КОИТО ЩЕ СКИТАТ КАТО ПРОСЯЦИ ПО СВЕТА ГОНЕНИ ОТВСЯКЪДЕ И ЩЕ СА ЗА НАЗИДАНИЕ НА ИДНИТЕ ПОКОЛЕНИЕ ,КАКВО СЕ СЛУЧВА С ТЕЗИ КОИТО ВЪРШАТ МРЪСНИ ДЕЛА КАТО ЕВРЕИТЕ ,КЕФ МИ,ЗАЩОТО Е ПОЧНА НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА ЦИОН