Венецуела преизбра за президент Уго Чавес

Той е с четвърти шестгодишен мандат
8 окт 2012 07:28, Петя Славова
105
Венецуела преизбра за президент Уго Чавес
Уго Чавес благодари на избирателите си за подкрепата. Снимка: Reuters

След 14 години на власт президентът на Венецуела Уго Чавес е преизбран на поста за четвърти шестгодишен мандат. Това сочат предварителните официални резултати, обявени от Националният избирателен съвет, предаде ДПА.

Чавес е подкрепен от 54,42 процента от гласувалите, докато съперникът му от опозицията Енрике Каприлес е получил подкрепата на 44,97 на сто от гласовете, показват данните след преброяване на 90 процента от бюлетините. "Благодаря на многобичания ми народ", заяви Чавес в социалната мрежа Туитър малко след огласяването на резултатите.

Според председателя на Националния избирателен съвет Тибисай Лусена избирателната активност е била 81 процента, а изборите са протекли спокойно, без смущения.Ако окончателните резултати потвърдят победата му, 58-годишният Чавес ще встъпи в длъжност на 10 януари догодина.

"Някои казват, че съм тиранин", каза Чавес след като пусна бюлетината си в Каракас. "Който иска процъфтяваща и зряла демокрация, да дойде във Венецуела", добави той. Кандидатът на опозицията Енрике Каприлес призна поражението си.

"За да знаеш как да печелиш, трябва да знаеш как да губиш", заяви Каприлес пред поддръжници в щаба на кампанията си. Искам да поздравя президента, добави той. Кандидатът на обединената опозиция се обърна към Чавес с думите: "Това е страна с две визии, а да бъдеш добър президент означава да работиш за единението на всички венецуелци".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
1
 
12
 
! Отговори
славянин преди 11 години
''Развитите'' капиталисти още 6 години ще пикаят газ и сярна киселина всеки път когато чуят за него! Браво на Чавес, че им би по един шут в наглите *** сурати и ги изгони от Венецуела!
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Видно, е че половината пишещи тук без значение от цветовата/политическа принадлежност не са излизали навън и не са виждали истински демократични държави, държави, в които нацията не е поставена на ръба на оцеляването. Държави, в които ЛИДЕРИТЕ им поставят народа и неговите нужди над своите.
78
0
 
20
 
! Отговори
До 91 преди 11 години
Радвам се че има хора, които четат или са поне малко осведомени преди да пишат из форумите.В момента САЩ вият от мъка, че им остана малка част от богата за грабене Южна Америка (Колумбия и Чили) и останаха само с Централна Америка и ограбеното от там ;)Истинската демокрация се отвоюва, а не се получава, та изводите ги оставям на онези "демократи", които са тук и плюят ли плюят неосъзнавайки, че се давят в собствената си слюнка.Не е важно дали си червен, син или зелен, а с какво ще те запомнят
77
1
 
17
 
! Отговори
Латинска Америка преди 11 години
И за да не съм голословен, какво точно е социум и общество.В Боливия и Перу които са бедни държави получават помощ от богатите им съседи, които им помагат с каквото могатв трудният момент - Бразилия, Венецуела, Аржентина, Уругвай, ПарагвайДистанцирани от тази помощ са "демократичните" Чили, Колумбия и страните все още под колониално влияние на Старата Европа ;)Така се гради не само нация, а и култура и общество. Основани на приятелство и взаимопомощ, а не на егоизъм и печалбарство.
76
1
 
7
 
! Отговори
ДО 75 преди 11 години
Никои българин не е имигрирал в изброените от теб държави защото там не искат да им точат парите от банкоматите не искат да ги крадат по улиците не искат *** не искат да си дават работните места не искат да правят катуни в градовете им С една дума не искат да им развалят спокойствието Това спокойствие което имахме и ние преди да ни притисне капитализма А Русия не е слагай до тези държави защото и там е капитализъм.
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Накратко казано на местния латино диалект: За да управляваш трябват COJONES, а не голема дупка отзад.Та в Латинска Америка и Чавес, Киршнер и Дилма Русев и Умала и други със социален подход към народа не само печелят, но и правят и е видно в икономически план как икономиките им са във възход и средната класа процъфтява.В другият фланг в момента да речем в Чили - е избран "демократ" и има вълнения, безработица, народа е зле, странно ли е?!?!
74
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще поживеем, ще видим. То и Хитлер са го обичали германците, ама...
73
2
 
23
 
! Отговори
Ганчо преди 11 години
И в България ако се намери некой да покаже кукиш на лешоядите, дето са ни накацали, да пусне пак да работят 4-те стари блока на Козлодуй и да направи тока 2 стотинки, да бие шута на Денди Прешъс Металс и да си добиваме и продаваме сами българското злато, да натири Е.Он, ЧЕЗ и другите пиявици, да национализира имоти и банкови сметки на разбойниците, дето ни пият кръвчицата вече четвърт век, па да видиме народът колко пъти ще го преизбере! Дреме ми кой къде емигрира! Явно венецуелците не емигрират
72
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До ти да видиш За твое сведение истинският, готин и нормален живот не е нито в щатите ,нито в Европа, където всички са сдухани от страхове и истерия за пари. Има райски места ,където има ХОРА- ведри, усмихнати, човечни. Там може и да не си милионер, но си живееш живота и се радваш на всеки миг. Но за да го прозреш това и да го постигнеш ,трябва да си смениш чипа.
71
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ква е тая *** на снимката, бе??
70
2
 
26
 
! Отговори
до 68 преди 11 години
Абе мамул, недей да мислиш какво ще стане след Чавес, защото до тогава не се знае какво ще стане с ЕС и нашата капиталистическа ***!Чавес бил направил 1 цент бензина! А колко? 2 долара като тука? Такива като тебе икономисти продават на българите житото, което ражда земята ни, на цените на борсата в Ню Йорк, като преди това са засмукали дебелата субсидия от бюджета! Затова една партия не може посмъртно да изкара 2 мандата! Чавес продава нефт на другите на борсови цени, но печели за народа!
69
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а нещо за руския ботуш ще кажеш ли , тази фраза за тях е измислена , американците никога не са били с ботуши.
68
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
през 2010 бях във Венецуела ,мога само едно да ви кажа Чавес е невероятен човек ,всичките пари от петрола и златото ги инвестира в инфрастуктура ,здравеопазване и в социални дейности и най-вече в образование а венецуелците са може би най веселите и усмихнати хора ,невероятна страна и хора ,пътувам много ,видял съм много държави ,но Венецуела е чудесна страна с прекрасни хора ,там е истинска демокрация и райско кътче извода е ,че няма ли го американския ботуш нещата стават
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да не забравя да се грижи за венецуелките, че са едни от най-красивите жени.
66
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
- Господин Чавес, ще имаме ли нов президент?- Ако ме изберете - ще имате.- А ако не ви изберем?- Ами тогава... Ще си остане старият президент
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам какви коментари се пишат тук ми става ясно защо България е в такова положение. :-))
64
16
 
1
 
! Отговори
Червена сексуалност преди 11 години
Абе, тук са се събрали група леви онанисти и мастурбират в несвяст пред лика на Чавес.
63
19
 
6
 
! Отговори
ти да видиш преди 11 години
Аз не познавам нито един българин да е емигрирал в Русия, Северна Корея, Венецуела. Все бягат към Сащ, Германия, Великобритания. Защо така, при положение че Чавес, Путин и Ким Чен Ир са най-добрите управляващи в света? Странна работа
62
6
 
2
 
! Отговори
До 69 преди 11 години
Първо не съм ти синко, а дъще и второ от къде знаеш къде съм?
61
3
 
9
 
! Отговори
jan преди 11 години
до 65Защото никой не иска да ходи в задния двор на щатите. А избират Чавез, за да ги измъкне от там и да откъсне завинаги крадливите щатски ръчички.