Армията на Турция е в повишена бойна готовност

От седмица артилерията всеки ден обстрелва сирийската територия
Обновена: 12 окт 2012 11:46 | 11 окт 2012 21:03, Елка Василева
370
Армията на Турция е в повишена бойна готовност
Турската армия е в повишена бойна готовност. Снимка: архив, Reuters

Армията на Турция от днес е в повишена бойна готовност. Това съобщи ИТАР-ТАСС, като се позова на дипломатически източници от НАТО.

„Събитията в отношенията между Анкара и Дамаск се развиват по най-кризисния сценарий. Ръководството на НАТО провежда практически непрекъснати консултации за анализиране на ситуацията на турско-сирийската граница“, каза европейски източник.

Още по темата

Според данни от Лондон в началото на тази седмица в авиобазата в Диарбекир близо до сирийската граница са били прехвърлени допълнително 25 изтребителя F-16 на турските ВВС.

„Турция води нещата към създаване на зона, забранена за полети на сирийската правителствена авиация, над северните райони в Сирия“, каза източник от Международния институт за стратегически изследвания. „В този смисъл трябва да се разглеждат както прехвърлянето от Анкара на големи авиационни части към границата със Сирия, така и станалият в сряда инцидент със сирийския граждански самолет А320, изпълнявал полет от Москва за Дамаск“, каза източникът.

Според информация от британската столица от миналата седмица турската артилерия практически всеки ден обстрелва сирийската погранична територия. „Не изключваме Турция да си е поставила за задача да създаде на територията на Сирия 10-километров коридор за последващо разполагане там на лагери за сирийските бежанци“, каза експерт от един от лондонските аналитични центрове.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


370
Още по темата: ТурцияСирияF-16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Турция е приземила насилствено самолет от редовен полет на гражданската авиация на Сирия, като са ги обвинили, че пренасят оръжие. Такова още не е показано, но провокацията си остава. Хора, погрижете се да имате от сопотските чайници, чакат ни размирни времена. Имаме много тесни контакти със страна, която активно се готви да започне военни действия. Това няма как да не ни се отрази, и то със сигурност негативно.
9
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ония зад океана чисто физически са недосегаеми (армията си са я прежалили, защото им носи печалби, петрол и световно влияние) и ще направят интригата, за да хвърлят отново Близкия изток и Европа в нещо нечовешко. Справка : WW2 (Втората световна война).
8
14
 
11
 
! Отговори
ZERO преди 11 години
До Анонимен DO SEGA GLEDAH NOVINITE , 9 KONTEYNERA S BOEPRIPASI NAMERIHA taka ce neinformiranite da ne komentirat .Stavate smeshni s vashite prosti komentari
7
4
 
13
 
! Отговори
до9 преди 11 години
Ти като "работиш"за ционистки,античовешки интереси те пращаме да се биеш срещу сирийците.
6
4
 
36
 
! Отговори
до 1 и 2 преди 11 години
е как да немаме армия-имаме!3 товарни кугъра,20 танка без вериги,един кораб 3 та употреба,9 самолета дет не излитат,дебели лелички с мустаки и маскировъчни дрех и главнокУМАНДВЪЩ изкуфал бай анчо...по -яка армия -здраве му кажи!кви са тия турци ,кви са тия сирийци,пък за руснаците,ехеййй,като чуят за изкуфял бай анчо,че ще води армията,и въобще няма да тръгнат насам,да знаеш!
5
4
 
22
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
ти ли ще ни пазиш, читак нещастен
4
49
 
14
 
! Отговори
Баш Българин преди 11 години
Изглежда Сирия , бавно но сигурно се превръща в лобно място на русофили. Идеята русофилите от България да идат там е блестяща. В турската армия има бая войници наследници на прогонени турци от България, който са мотивирани. А пък и е известно че българските русофили са бивши възродители или техни наследници. Не ми хрумва друг начин как да се избавим от продажните български русофили който работят за руски интереси..
3
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АНТИ A VE MAYKA TI NEGRAMOTNA KOY NI PAZI SEGA . AKO NE SA TURTSITE SARBITE SHTYAHA DA NI ZATRIYAT DO SEGA PROST SI KATO BAY GANYO
2
6
 
50
 
! Отговори
Генерала от запаса преди 11 години
И ние имаме армият бе, как?!Ако стане напечено - ще пратим Дръзки (ДРЪЖКИ)!
1
5
 
57
 
! Отговори
ФИШЕК преди 11 години
Е ПОНЕ СИ ИМАТ АРМИЯ ХОРАТА,А НИЕ ШЕ ЧАКАМЕ НАТУТУ...