Двама българи чакат присъди за дрога в Малайзия

Те са задържани с 5,6 кг амфетамини на летището през 2011 г.
Обновена: 19 окт 2012 20:42 | 19 окт 2012 19:35, Елка Василева
31
Двама българи чакат присъди за дрога в Малайзия
В Малайзия съдят българи, опитали се да внесат амфетамини. Снимка: архив, Reuters

Двама българи -  Иван Костов и Георги Бакалов, ще бъдат изправени на 29 и 30 октомври 2012 година пред съд в Малайзия за наркотрафик, съобщи Министерството на външните работи. Очаква се тогава да бъдат произнесени присъдите на първа инстанция.

Костов и Бакалов са задържани заедно с още един българин – Георги Георгиев на 18.05.2011 г. на международното летище „Султан Исмаил” в Малайзия, след като са се опитали да внесат в страната 5,6 кг амфетамини на стойност 1,5 милиона рингита (497 хиляди долара).

Още по темата

Тримата българи остават в следствен арест до 25 май 2012 г., докато е в ход разследването срещу тях. След това са преместени в затвор в щата Джохор, Малайзия в очакване на разпити на свидетели и започване на дело. Тримата са били посетени в затвора от представител на мисията ни в Индонезия и почетния консул в Малайзия Стивън Со. Поддържана е постоянна връзка със задържаните и техния адвокат.

Поради липса на доказателства за извършено престъпно деяние Георги Георгиев е освободен и депортиран в България от малайзийските власти на 29.06.2012 г. Иван Костов и Георги Бакалов остават в затвора. Те имат адвокат, нает от роднините им. Почетният консул на България в Малайзия е присъствал на предварителните изслушвания на свидетели и няколкото проведени закрити съдебни заседания.

От МВнР съобщават още, че временно управляващият посолството ни в Джакарта Катина Новкова ще присъства на делото срещу двамата българи на 29-30 октомври.

Българската дипломатическа мисия в Индонезия е поискала нееднократно официална информация от малайзийските власти, но досега няма получен отговор. МВнР ще продължи да следи развитието на случая и да оказва възможното съдействие, се казва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
poznavam mom4etata osobenno georgo bakalov ne moga da povqrvam 4e se slu4va tova ne6to toi e tolkova krotak neznam kak se e stignalo do tam edinstveniqt mu nedostatak za koito znam 4e znae vsi4ki kluki v grada dano se otarvat ot tezi presadi ta toi dori ne e vzimal narkotici
25
0
 
3
 
! Отговори
Кис преди 11 години
Волът рие - на гърба му пада
24
0
 
1
 
! Отговори
икли преди 11 години
Какво е казал народа не е сгрешил. най последния коментар ; ако бяха наши момчета сега да си пият кафето с мацки; за това сме на този хал.
23
1
 
12
 
! Отговори
9667 преди 11 години
Малайзия е една от страните с най-сурови наказания за такъв вид престъпления. Човек да се неначуди на акъла на бай ***, де с цървулите на краката и дисагите на рамо се мисли за най-умния пичага, лазил нявга под слънцето!Дано им се размине разлюляване на въже и цялата тази история е да е само една хубава поука за тях.
22
0
 
14
 
! Отговори
BG преди 11 години
Хора разберете. Навън никой не я *** България. Живея в латиноамериканска държава (много е по готино и спокойно от БГ). Най много от чъжденците има българи по затворите тука. Накараха ме да започвам да казвам, че съм от Монголия след като ме попитат от къде съм. Ами така, когато предишната вечер за кой ли пат дават по телевизията как арестуват проснати българи на земята. Срам.
21
13
 
10
 
! Отговори
х преди 11 години
спасете великите българи ,те не са виновни,не може да има виновен българин,австриеца който скочи с парашут използвал бълг. откритие- балона,българин открил америка,виновните трябва да са турци и *** ,може да са и македонци и албанци ама не трябва да са бъпгарите.
20
0
 
12
 
! Отговори
go go goooo преди 11 години
И КО ПРАЯТ БАШ НА *** СИ ЛЕЛИНА ЧАК И ТОЧНО У МАЛАЙЗИЯ ТИЯ НЕГРАМОТНИ *** КРАТУНИ??? ААААААААА???ДА СЕ ОБЕСЯТ И..ПРЯКО ПРЕДАВАНЕ ПО НЯКОЙ КАНАЛ!! ДАНО!! *** *** ПРОСТИ НАГЛИ БЪЛГАРСКИ САМО ОТ ТОВА РАЗБИРА!! ДА ВИДИТЕ ТОГАЗ ЩЕ СТЪПИ ЛИ И ЕДИН СЛЕДВАЩ,ДРУГ *** В МАЛАЙЗИЯ ИЛИ ДРУГАДЕ..И ЩЕ СЕ ПРАВИ ЛИ НА ХИТЪР!! ВЪЖЕТО И..ДА ЗАПОВЯДАТ,ДА ОПИТАТ ПАК!!!!
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Костов и Бакалов са задържани заедно с още един българин Георги Георгиев на 18.05.2011 г. на международното летище Султан Исмаил в Малайзия, след като са се опитали да внесат в страната 5,6 кг амфетамини на стойност 1,5 милиона рингита (497 хиляди долара)."На Бочко Банкянски бизнесът съвсем замрял напоследък. А само на него ще разчита от догодина, като възможността да *** парите на данъкоплатците изчезне.
18
2
 
5
 
! Отговори
смок преди 11 години
Костов е виновен! :)ха ха ха
17
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да ги съдят, има защо. Дай Боже всичките *** от този род да ги натикат на топло. Заради такива *** колко семейства са почернени. За такива хич не ми пука.
16
0
 
13
 
! Отговори
emigrant преди 11 години
По-бързо да и режат тиквите , да намаляват ! Само подобни страни като Малайзия , Иран ,Китай и др. магат да ни спасят от бандитите !
15
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ТЕЗИ МОМЧЕНЦА МИСЛЕЛИ ЧЕ ПРЕНАСЯТ АНАБОЛИ И ВИАГРА ОТ КОИТО ЩЕЛИ ДА СПЕЧЕЛЯТ 1000 ДОЛАРА. ТАКА КАЗА БАЩАТА НА ЕДИНЯТ. ПРЕДСТАВЯТЕЛИ СИ ДА ОТИДЕТЕ НА ОНЯ КРАЙ НА СВЕТА САМО ЗА ДА СПЕЧЕЛИШ 1000 ДОЛАРА СЛЕД КАТО ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛОВИНАТА ТРЯБВА ДА ГИ ДАДЪТ ЗА ДА СИ ПЛАТЯТ САМОЛЕТНИЯТ БИЛЕТ. ИСТИНАТА Е ЧЕ СА ЩЕЛИ ДА СПЕЧЕЛЯТ 500 000 ДОЛАРА АКО НЕ БЯХА ГИ ХВАНАЛИ. НО БАЩА МУ НИ МИСЛИ ЗА БАВНОРАЗВИВАЩИ СЕ ***.
14
0
 
11
 
! Отговори
До 10 преди 11 години
То е пишело,но е било за хора,които могат да четат!
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ми да чакат .кой ги е карал да забогатяват бързо.а сега да видим
12
6
 
9
 
! Отговори
Алелуя преди 11 години
Ще бесят костоф? Най-после ще се отървем от Гаргамел крадливи.
11
3
 
2
 
! Отговори
Имен преди 11 години
До АнонименНе няма, там просто е много по-зле ...
10
3
 
8
 
! Отговори
шоп преди 11 години
Сега първо ще забременеят в затвора,ще станат редовни посетители на главния гинеколог...и айде на въжето намазано със ***
9
0
 
21
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Никога няма да забравя надписа на едно летище в региона: "За търговия с наркотици,се налага смъртна присъда". Поели са голям риск момчетата.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пиши ги бегали. Ега не се мъчат много, ми да стане от раз. Там за по-малко опъват въжето па за тва количество веднъж ще ги обесят, докато ги стрелят и им бият списпивна инжекция. Кат се вика 3 смъртни присъди може да получат
7
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Там за внасяне на наркотици,присъдата е смърт,чрез обесване,няма държавата там да хрантути престъпници,като тук при нас.