Обама сложи диагноза Ромнезия на опонента си

Мит Ромни се отмятал от възгледите си
Обновена: 20 окт 2012 09:43 | 20 окт 2012 09:43,
25
Обама сложи диагноза Ромнезия на опонента си
Барак Обама. Снимка: Reuters

Американският президент Барак Обама превърна името на съперника си в диагноза, като обвини Мит Ромни, че страда от Ромнезия. Според държавния глава Ромни набляга на умерени позиции, вместо  консервативните, които застъпваше по време на републиканските първични избори, предаде Ройтерс.

Пред около 9000 души в ключовия щат Вирджиния Обама вчера заяви, че опонентът му се отмята от консервативните си обещания.

"Той забравя какви бяха собствените му позиции и залага на това, че и вие ще забравите. Искам да кажа, че толкова много се променя, дава заден ход, бие отбой, че трябва да поставим диагноза на състоянието, през което преминава. Мисля, че се нарича Ромнезия", каза Обама. Думите му бяха посрещнати с одобрителни викове и аплодисменти от публиката.

Проучване на общественото мнение на ”Уолстрийт джърнъл”, Ен Би Си нюз и ”Марист” вчера показа, че демократът води в Айова с осем пункта и в Уисконсин с шест. Друга анкета обаче показа преднина на Ромни от един пункт в Айова.

Социологическо проучване на Си Ен Ен и ОРК интернешънъл след втория президентски дебат показа, че 49 процента от вероятните избиратели в решаващия щат Флорида подкрепят Ромни и 48 процента - Обама.

Обама разви нашироко темата за Ромнезията в преградието на Вашингтон в Северна Вирджиния, като описа симптомите, използвайки позициите на Ромни за абортите и данъците за богатите.

"Ако кажеш, че ще защитаваш правото на жената да избира, а се изправиш на първичен дебат и твърдиш, че ще се радваш да подпишеш акт, който поставя извън закона това право да избира във всички случаи - човече, наистина имаш Ромнезия! Щом в началото на годината кажеш, че ще дадеш данъчни облекчения на горния 1 процент, а после на дебата заявиш: Не зная нищо за данъчни съкращения за богаташите - трябва ти термометър да си измериш температурата, защото вероятно имаш Ромнезия", каза президентът.

Обама добави, че лек за ромнезията е неговата програма за преструктуриране на здравеопазването от 2010 г., която републиканците кръстиха Обамакеър.

Щабът на Ромни отвърна на атаката, като заяви, че Обама, който отдели особено внимание на жените напоследък, води политика, която ощетява именно тях.

"Жените не са забравили как страдаха през последните четири години от икономиката на Обама с по-високи данъци, по-висока безработица и рекордни равнища на бедност", заяви Барбара Комсток, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.