Феликс се изказа и за политиката, иска умерена диктатура

Човек не може нищо да промени в една демокрация, смята той
Обновена: 29 окт 2012 22:03 | 29 окт 2012 22:03, Елка Василева
55
Феликс се изказа и за политиката, иска умерена диктатура
Феликс Баумгартнер. Снимка: архив, Reuters

Австрийският пилот, парашутист и любител на силните усещания Феликс Баумгартнер смята за необходимо установяването на умерена диктатура, за да се решат настоящите икономически и социални проблеми, предаде Франс прес.

В интервю за австрийския в. "Клайне цайтунг" 43-годишният Баумгартнер казва, че умерената диктатура трябва да е ръководена от хора, които имат опит по въпросите на частния бизнес.

Според него примерът на Арнолд Шварценегер – американеца от австрийски произход, който беше губернатор на щата Калифорния - показва, че човек не може да промени нищо в една демокрация.

Баумгартнер обаче подчертава, че лично той не иска да се захваща с политика, отбелязва БТА.

На 14 октомври австриецът скочи от стратосферата и подобри три регистрирани световни рекорда - скок от най-голяма височина /39 045 метра/, най-дълго свободно падане без парашут /36 529 метра/ и най-бързо падане по време на скок /1342 километра в час/. На 23 октомври той обяви, че прекратява заниманията си с екстремен спорт.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Казваш го сирония, но там са доста по-добре от нас, ние с тия заплати сме по-зле и от африканците.
48
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Умерена диктатура" по друг начин казано е монархия бе Феликс :)И аз съм "за"!
47
2
 
6
 
! Отговори
Читател преди 11 години
Ох, тоя ми омръзна акъл да дава!ХОди си скачай там и не говори много, че ръсиш глупости навсякъде!Вярно, че може да се окаже с балкански корен този пич...
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя свръхзвуковата скорост му се е отразила зле.
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тОЯ ЦАР НА ПРИСВОЯВАНЕТО НА ИЗРЕЧЕНИ ЧУЖДИ МИСЛИ,ИЗКАЗВАНИЯ,СЪОБЩЕНИЯ,ПРЕДЛОЖЕНИЯ...АКО ХОРАТА СЕ ЗАМИСЛЯТ,МНОГО ОТ КАЗАНОТО ОТ СЛУЧАЙНИ МЕДИИНИ ЛИЧНОСТИ,ВЕЧЕ СА ГО СРЕЩАЛИ НЯКЪДЕ.
44
5
 
10
 
! Отговори
някой преди 11 години
Браво на човека! Не се страхува да казва това, което мисли. Сега най-вероятно ще го обявят за фашист.
43
1
 
8
 
! Отговори
Bastor преди 11 години
Ей това е българска новина.Задали му някакъв въпрос в интервю на човека, той отговорил откровено какво мисли, тук преписали от чуждите медии част от интервюто, та да може ПРОСТИТЕ българи да коментират колко му разбирала главата на човека.Ей аман от комплексирани хейтъри!
42
1
 
9
 
! Отговори
феликс - български преди 11 години
Попаднах на измамна реклама, предлагаща хапчета за растеж на цици. Само за 110 лева. Ефекта се дължал на съставките: сминдух, китайска ангелика, бенедиктински трън и глухарче. Под рекламата имаше история на "Искра", чиито цици станали огромни... Раздразних се и написах с име "Златка", че от лекарството циците ми заприличаха на сушени пиперки. А с името "Тиква" се оплаках, че от хапчетата чадъра ми се изкриви на една страна, а топките ми поморавяха и заприличаха на ***.
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айдееееее и тоя политик стана, следваща стъпка е да се кандидатира за президент
40
0
 
11
 
! Отговори
DYY преди 11 години
А какво е мнението на Дейвид Бекъм и Леброн Джеймс? Много е важно да съберем гледните точки по въпроса на всички компетентни хора...
39
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Просто не е нормално мутрите(братя Избегалеви), които знаете чудесно какво "работят" да изкарват стотици пъти повече пари от нас..
38
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя скочи от 39 км /хвала!/ и реши,че е Господ.
37
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Всеки нормален човек би искал умерена диктатура!!!!!!!!ДЕМОКРАЦИЯТА Е СРЕДСТВО ДА ОБЕДНЯВАНЕ НА БЕДНИТЕ И ЗАБОГАТЯВАНЕ НА БОГАТИТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ......Просто не е нормално ***, които не работят да изкарват повече пари от нас от детски помощи и майчински!!!!!!!!НЕ Е!!!!!!!!!!!
36
5
 
3
 
! Отговори
Ген.л-т Пенчо Златев преди 11 години
37 е много прав и пише самата истина. На времето колегата ген. Аугусто Хосе Рамон Пиночет Угарте с помощта на старшия диктатор - САЩ показа на света що е то "умерена диктатура". Ген. Алфредо Стреснер също с парите на баш демократите американци сътвори 35 годишна "умерена диктатура". От 3,5 млн. души население в Парагвай - 1,3 млн. са членували в партията "Колорадо". Примери бол, общото е едно - инструкциите и парите идват от САЩ, оръжието също, подкрепата за тероризма също - както се случва в Сирия.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като иска умеpена диктатуpа, да лети за Беларус или Венецуела...
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 37. Не виждам да ги е страх , така са възпитани да ти се усмихнат. На улицата непознат ще те поздрави и усмихне. От какво го е страх. Ако вали сняг и е натрупало доста , може да се обадиш и да не отидеш на работа.Имаш около 5 дни да си вземеш през годината ако имаш спешна работа. Ако си болен до 3 дни може да се обадиш да си стоиш в къщи, но ако са повече от 3 трябва да отидеш на доктор. Ааа при буря и поледица, преди даже са плащали денят, но сега трябва да се обадиш, не ти го плащат.
33
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен 37В по голямата част от твърденията не си прав . Очевдно е че пишеш по разкази на други .За страха и човешката подлост обаче си точен.Това е мотива на много от хората тук и в този труден момент.
32
6
 
2
 
! Отговори
АРИСТОТЕЛ преди 11 години
Като иска умеpена диктатуpа, да лети за Туpция или Венецуела...
31
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ама вие какво си мислите, че има в щатите например?????Някой работил ли е в голяма американска мултинационална комапния?Там ги е страх да отидат сутрин на работа и да не са с усмивка на лицето - ако сутрин си кисел ще те помислят я за алкохолик, я за наркоман, я за някой сериен обиец.Чели ли сте какви указания имат мениджърите в тези компании ако се наложи да закъснееш след пей чека - ако се случи няколко пъти (причината може да е детето ти да е било болно вечерта), те са длъжни да ти насрочат тест за наркотици. Ако откажеш - при първите съкращения изхвърчаш.Та сега не умерена, а доста голяма диктатура има там - само вземи борч за къща и кола като започнеш що годе сносна работа и тези сеири по нашите работни места са като детски анимационни филми в сравнение с подлостта и страха - само че не са пред Тато и партийния секретар, а пред други.
30
3
 
3
 
! Отговори
@10 преди 11 години
в демокрацията човек може да промени себе си, в диктатурата не можеш да промениш абсолютно нищо