Обама зове американците да се подготвят за Сенди

Мит Ромни отменя предизборните си изяви заради урагана
29 окт 2012 21:41,
4
Обама зове американците да се подготвят за Сенди
Барак Обама. Снимка: БТА

Президентът на САЩ Барак Обама призова американците да се подготвят за урагана Сенди и да следят предупрежденията на властите, предадоха световните агенции.

По думите му ураганът, който се приближава към източните брегове на САЩ, ще засегне милиони хора.

Той прикани гражданите да следват указанията на властите за евакуация и да бъдат подготвени, че ще е необходимо много време, за да се разчистят пораженията от бурята.

Обама каза, че е разговарял с губернаторите на всички щати, попадащи в обсега на урагана, и изрази увереност, че службите са готови да се справят със ситуацията.

Той заяви, че не се притеснява как ще се отрази Сенди на предизборната кампания и на президентските избори на 6 ноември. По думите му главният приоритет е да се опази живота на хората.

Още по темата

Републиканският кандидат за президент на САЩ Мит Ромни отмени планирани за днес и утре предизборни изяви заради урагана Сенди, който доближава източното крайбрежие, предадоха Ройтерс и ДПА.

Предизборният екип на Ромни каза, че решението е взето като проява на "чувствителност към милионите американци на пътя на  урагана".

"Губернатор Ромни смята, че сега е време нацията и нейните лидери да бъдат единни и да се съсредоточат върху тези американци, които са на пътя на бедствието", заяви екипът на републиканеца.

Ромни планираше предизборни изяви в Уисконсин по-късно днес и в Айова и Флорида утре.

Ураганът Сенди се очаква да удари американския бряг рано тази вечер (местно време), предаде Ройтерс, като цитира Националния център за ураганите (НЦУ).

"Сенди се придвижва на северозапад със скорост около 44 км в час. Това ще продължи през следобедните часове и рано вечерта ураганът ще достигне сушата, след което през нощта ще завие на запад-северозапад", гласи бюлетин на НЦУ, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
sendi ela v SOFIYA.
3
0
 
6
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
В щатите явно и ураганите влизат в предизборната битка.
2
1
 
6
 
! Отговори
?! преди 11 години
Какви глупости ?! Всичко е спокойно и няма паника, това е политика!
1
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Давай, Сенди!