Бурята Санди отне живота на най-малко десетима

Природното бедствие прекъсна и кампанията за президентски избори
Обновена: 30 окт 2012 08:49 | 30 окт 2012 07:36, Петя Славова
40
Бурята Санди отне живота на най-малко десетима
Снимка: БТА

Една от най-силните бури, които някога са връхлитали Съединените щати - Санди, достигна крайбрежието на щата Ню Джърси близо до град Атлантик Сити. Природното бедствие предизвика евакуация, спиране на транспорта и прекъсване на кампанията за президентските избори, съобщава Ройтерс.

По данни на Асошиейтед прес бурята е отнела живота на най-малко десет души. Над 3 милиона клиенти са останали без електричество, а над един милион души са получили заповед за евакуация. Атлантик Сити е напълно наводнен, като на места нивото на водата достига половин метър, съобщава ИТАР-ТАСС.

Бурята предизвика четириметров прилив на морска вода в Ню Йорк. Големи райони от Манхатън са наводнени и потънали в мрак, а 250 000 жители на квартала останаха без електричество. Строителен кран се срина до недовършен небостъргач, скоро след като властите евакуираха района, съобщава ДПА.

Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви, че аварийното електрозахранване в университетската болница в града е спряло и властите преместват болните оттам, пише БТА. Той каза, че в няколко района на Манхатън все още има ток. Същевременно са избухнали и няколко пожара от прекъснати електропроводи.Франс прес съобщи, че двама души са загинали в Ню Джърси, след като дърво паднало върху автомобила им.

Десетте жертви на бурята са от Ню Джърси, Ню Йорк, Мериленд,Пенсилвания и Кънектикът. Канадската полиция съобщи, че в Торонто една жена е била убита от повален от вятъра знак. ИТАР-ТАСС отбелязва, че столицата Вашингтон очаква най-голямото наводнение за последните 16 години.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Я пак преди 11 години
Защо след като с технология могат да променят посоката и силата на тези бури не се справят?Може ли умишлено да си прекратят предизборната кампания?!?А тук хората осъзнали, че всички във властта са едно котило за кой да гласуват?!?! А тука търсят ли се провокации, за да се бетонира някой във властта?!?!Никой на земята не знае КОЙ Е и какво прави на земята! Кой тогава ще е този авторитет, който да ти каже как да живееш?!?! Лекар, правителство, родител?!? Кой ако аз не се науча да живея сам?!?
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
цялата *** *** е плъзнала по форумите да оплаква жалката си съдба която оттук нататък очаква всяко ционистко го*но
34
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за цион само Санди , цял свят стиска палци на Сандито
33
1
 
4
 
! Отговори
ТОП НОВИНА преди 11 години
БУРЯТА ОТНЕ ЖИВОТА НА ДЕСЕТ ЧОВЕКА И ДВАМА БЪЛГАРИ /банкоматчии/ !
32
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ДАЙ БОЖЕ,НА ЧИФУТЯГИТЕ ИМ Е МАЛКО,ЗАТОВА ОЩЕ МОЖЕ ...ОЩЕ,ОЩЕ,ОЩЕ!
31
2
 
1
 
! Отговори
ДЕСЕТИНА преди 11 години
Пише се ДЕСЕТИНА ....
30
2
 
5
 
! Отговори
rusnak преди 11 години
Хелоуин по полному!!!
29
3
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Как може да напишеш България с малка буква?
28
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** коментари.Мисля, че свободата да се коментира свободно в и-нет пространството вече показва своите недостатъци.Всякаква *** си помисли, че е нещо повече от това, което всъщност е.Имайки компютър и възможност да си изкаже олигофренското мнение и вече е цар на света.Аз съм твърдо за цензура на подобни ***.Америка е най-великата страна и го е доказала с годините.На много хора не им харесва, но това е истината.
27
4
 
16
 
! Отговори
new преди 11 години
в българия преля един "селски" язовир (село Бисер) и 10-тина човека заинаха .... ако ни сполети подобна буря - има няма половината ще се пътници :(
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
27. В Америка винаги е имало урагани. Защото е на 2 Океана. Преди 30 години беше ударило Галвестон ТХ, така както Ню Орлеанс.Не си спомням коя година имаше морска буря в Черно Море за 5 дни и водата изхвърляше трупове по цялото крайбрежие от север до юг. Какво щяхте да коментирате - пак нещо гадно..
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те, Холивуд, го показаха този ураган на филм преди години! ХХоливуд винаги показват в аванс какво ни чака!
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
23. Знаете ли защо не можете да разберете? Защото това ако бе наводнило друга дърбава жертвите да са ужастно много. Такава организация е това- да спреш движението и един 10 милионен град да замре , а преди това да си евакуирал хора.и в момента се евакуират болници.. Всички други държави са очаквали много повече жертви в Ню Йорк., затова са коментирали в очакване ...
23
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо става с Америка, от запад земетресения, от изток урагани и наводнения, дали и там обвиняват правителството и президента, както ако беше станало тука...
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Кое му е ненормалното на отношението на коментаторите към американците?Предполагам всеки човек си дава сметка защо точно в Америка има такива природни стихии!!Как завладяха Америка,къде живеят индианците,КАКВА ПОЛИТИКА ВОДЯТ ВЪНШНА и как БЕЗУЧАСТНО гледат така наречените "НЕВИННИ"американци.Къде е вашето САМОСЪЗНАНИЕ И ГРАЖДАНСКО ОТНОШЕНИЕ господа към външната ви политика????????-или така ви отърва да се правите на НЕВИННИ жертви?-жалки сте но трябва да си сърбате надробеното!
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
14. *** или *** са в България, там виреят най добре, та мисълта ми е ако злорадствате , че се е случило нещо много лошо , то са взети мерки да не стане най лошото и всичко ще се въстанови бързо.
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тез пък, уж ги евакуираха и пак 13 жертви . Смешна работа !
19
3
 
21
 
! Отговори
някой преди 11 години
Не мога да разбера защо като умрат десетина в щатите, целият свят трябва да научи за това. А когато умират хиляди в третия свят от природни бедствия, болести, глад и пр. всяка журналистическа *** мълчи като п...ка.
18
3
 
12
 
! Отговори
яяяя преди 11 години
До мачкай ураганееееНе са виновни обикновените американци. И те са жертви както всички останали по света на хайката, която си играе с човешки съдби по целия свят.
17
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците доста професионално евакуираха 400 000 души, спряха метрото, тока и т.н. какъв ли хаос би имало в България при една такава ситуация?