Слънце над Ню Йорк след супербурята Санди

Броят на жертивете в САЩ достигна 59, щетите са за милиарди
Обновена: 31 окт 2012 19:07 | 31 окт 2012 19:05,
9
Слънце над Ню Йорк след супербурята Санди
Снимка: Reuters

Жертвите на супербурята Санди в САЩ са 59. Щетите от нея са за милиарди, а 6,5 милиона домове и бизнесобекти все още са без електричество. Жертвите в Карибския регион са 71, предаде Асошиейтед прес.

За първи път, откакто бурята връхлетя американския североизток, убивайки 59 души и нанасяйки щети за милиарди, днес над Ню Йорк грееше слънце - поразителна гледка след дни на сиво небе, дъждове и вятър.

Около 6,5 милиона домове и бизнесобекти са без електричество, включително 4 милиона в щатите Ню Йорк и Ню Джърси. На запад електричество няма чак до Уисконсин, а на юг чак до Северна и Южна Каролина, отбелязва Асошиейтед прес.

Все още само се загатва за икономическите последици от бурята.

Компанията за прогнози "Ай Ейч Ес Глобъл инсайт" прогнозира,че разрушенията ще са за 20 милиарда долара, а загубите за бизнеса се оценяват между 10 и 30 милиарда долара. Друга компания, "Ей Ай Ар Уърълдуайд", оцени загубите на не по-малко от 15 милиарда долара.

Днес животът в Ню Йорк постепенно се е върнал към нормалния си ритъм, но метрото все още е затворено и над 500 000 души, основно в южната част на Манхатън, са без електричество.

Асошиейтед прес съобщи, че броят на жертвите на Санди в Хаити е 54 души, позовавайки се на директора на местната Гражданска защита. Това означава, че общият брой на загиналите в Карибския регион е 71 души, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: ню йоркСанди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
CCCP преди 11 години
Американците не си *** раните, а ще направят пари от цялата работа. Много Работа се отваря след такива бури.То в България се скъса дигата на един язоввир и *** не могат да оправят хората вече цяла година.
4
9
 
15
 
! Отговори
гпбално инфекциозен преди 11 години
Maлeee, след тези дъждове и голями наводнения със залятите улици като реки и наводненото метро от смесените води с фекалната канализация, кой знае какви ли страшни ЗАРАЗИ и ЕПИДЕМИИ сега ще плъзнат по хората в свръх пренаселения мегаполис Ню Йорк,та вече съвсем няма да е подходящо място за живеене!
3
4
 
17
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 11 години
ТРЕНИРОВКА ЗА 12.12.2012......
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Abe pri tiq po6ti vinagi izgrqva , a na na6TA ulica KOGA ? ? ?
1
5
 
17
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Супербурята при тях...мина и остави американците да си...*** раните;при нас,не се...вижда краят й.