Бог наказа САЩ със Санди, заявиха крайни мюсюлмански духовници

Други мюсюлмани обаче реагираха остро на такива изказвания
2 ное 2012 08:02,
26
Бог наказа САЩ със Санди, заявиха крайни мюсюлмански духовници
След Санди. Снимка: архив, Reuters

Някои антиамерикански настроени мюсюлмански духовници заявиха, че смъртоносната супербуря Санди е била божие наказание заради произведения в САЩ антиислямски филм, който осмива ислямския пророк Мохамед, предаде Асошиейтед прес.

Тези изказвания на някои крайни духовници обаче предизвикаха остри реакции сред други мюсюлмани, които заявиха, че е грях да се злорадства на чужди страдания.

В Египет един радикален духовник определи бурята като божие отмъщение за направения в САЩ антиислямски филм "Невинността на мюсюлманите", който през септември предизвика бурни протести в
мюсюлмански страни, при някои от които имаше жертви.

"Някои хора се питат за тази буря в Америка и причините й. Според това това е божие отмъщение заради многообичния пророк", каза египетският радикален духовник Уагди Гонеим в Туитър акаунта си.

Някои посетители одобриха изказването, но други го разкритикуваха.

"Господи, разтърси земята под краката им", се казва в един коментар, на който друг отговаря: "Имаме братя и приятели в Америка - не им желая никакво зло".

В друга реакция на изказването на Гонеим Санди е сравнена с божествен вятър, изпратен да унищожи греховна нация и да удари централата на ООН в Ню Йорк.

"Молим Бог да унищожи сградата на ООН със Санди заради неправдите й, корупцията й, тиранията й", се казва в туита. Той обаче бива последван от вълна от възмущение.

"Този човек не представлява мюсюлманите, а е терорист. Всички молим Бога да помогне и да спаси американците", се казва в един пост.

В Саудитска Арабия влиятелният проповедник Салман ал Ауда заяви, че бурята, в която загинаха над 160 души, от които 98 в САЩ и Канада, била зов за пробуждане към американците да приемат исляма.

Реакциите на бурята Санди в саудитското кралство накараха великия мюфтия Абдул Азиз аш Шейх да предупреди в интервю, че злорадстването над пострадалите е противно на исляма и добави,
че сред жертвите има и мюсюлмани."Това не е легитимно и не е редно", заяви той пред панарабския вестник "Ал Хаят".

В Иран влиятелни проповедници често пъти избягват да обясняват природните бедствия с божия намеса, защото собствената им страна е страдала от опустошителни земетресения като това от 2003 г., в което загинаха 26 000 души, отбелязва АП.

В сряда Иранският Червен кръст заяви, че негови служители имат готовност да заминат за Ню Йорк, за да помогнат при възстановяването, съобщи иранската агенция Фарс. Ръководителят на спасителните операции на Червения кръст Махмуд Мозафар заяви,че иранските организации имат богат опит при възстановяването от природни бедствия, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: мюсюлманиСАЩСанди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 11 години
Да,ти не си мюсюлманин.Ти си един *** комунист,неспособен да преживее краха на СССР и социализъмъ.Тъпънар!
19
4
 
5
 
! Отговори
666 преди 11 години
На 26.07.2008 година председателя на китайската Централна Военна Комисия е предупредил министъра на отбраната на САЩ Робърт Гейтс незабавно да спрат атаките над Китай или ще бъдат погребани.Става въпрос за климатичните войни между САЩ и Китай които се разиграват между двете сили чрез техните радарни системи.При тези атаки се използват АЙРОЗОЛИ ПРЪСКАНИ ОТ САМОЛЕТИ подобни на тези които виждаме в небето над БългарияТе са от военни самолети на НАТО.Превърнахме се в част от система ХААРП.
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Българин и *** няма разлика
17
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По принцип и Българите са така, винаги на чуждото зло се кефят.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Няма по-гнусно, по-долно и по-безмозъчно от това да злорадстваш на чуждото нещастие !!!
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
и като приемат американците исляма, ураганите в тази част на планетата ще спратзомбита :(
14
0
 
6
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
"В Иран влиятелни проповедници често пъти избягват да обясняват природните бедствия с божия намеса, защото собствената им страна е страдала от опустошителни земетресения като това от 2003 г., в което загинаха 26 000 души, отбелязва АП."Или с други думи - без коментар! Този който си е изпатил, не е в състояние да злорадства.
13
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм мюсулманин, но и аз съм на същото мнение.Бог забавя, но не забравя.В бъдеще американците ще трябва да плащат сметката.
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Tой Господ тепърва ще наказва АМЕРИКА
11
0
 
5
 
! Отговори
Непукист преди 11 години
Обаче иранците ме кефят има опасност след изборите САЩ и Израел да ги одарят,обаче те да помогнат.Искрено състрадание или лицемерие
10
1
 
10
 
! Отговори
chicago преди 11 години
Всички мюсулмани вероятно знаят как е постъпвал реформатора Кемал Ататюрк.Той им е казвал нещо много просто :Хайде сега да започнем да се молим и със силата на Аллах крушката в стаята да изгасне.След като се е виждало,че Аллах не е чак толкова Акбар и не става всичко с молитва,а трябва учение и труд той е гасял и светвал крушката от електрическия ключ на стената.
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мюсюлманите също бяха наказани жестоко! Миналата година имаше земетресение в Турция 7.2 и тази година в Иран 6.3 с много повече жертви от Санди.
8
4
 
8
 
! Отговори
петър преди 11 години
Доста луди и неграмотни хора се оказаха тези мюсюлмански духовни водачи който се пресмиват на човешкото нещастие...затова не се учудвам че най неграмотните *** приемат основно исляма и някой други за пари както е в момента в България.
7
0
 
7
 
! Отговори
до странджата преди 11 години
"А, Станишев краен мюсюлмански духовник ли е?... "донякъде си прав - краен, мюсюлмански и дух- но не -овник
6
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а когато беше трагедията с цунамито, 95% от загиналите и пострадалите бяха мюсюлмани, те за какво бяха наказани?а не можеше ли аллах като е толкова акбар, просто да порази създателя и спонсорите на филма?Колкото по-ограничен е интелектуалния капацитет на обществото, толкова по-примитивни религии го увличат.
5
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно, като гледам какво се случва всяка година по няколко пъти в мюсюлманска държава като Бангладеш, направо не ми се мисли що за грешници са там ... то не са наводнения, циклони, епидемии, баси отмъстителното к. е тоя техен господ
4
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Gospod nai-dobre si znae kogo s kakvo da nakazva, zatvariate si ustite pikliovzi , pomiari nedni !
3
12
 
4
 
! Отговори
акс преди 11 години
а според мен отмъщението трябваше да е по брутално,ако санди беше с няколко курса западни щати към източни щати и обратно и така 3-4 пъти.сащ е нищо в сравнение с аллах.
2
4
 
10
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
А, Станишев краен мюсюлмански духовник ли е?...
1
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За първи път да съм на същото мнение на ислямския духовник :)