Шулц: Европолитиците и избирателите предпочитат Обама

САЩ не смятат трансатлантическите отношения за най-важни според него
Обновена: 6 ное 2012 21:22 | 6 ное 2012 21:22, Елка Василева
5
Шулц: Европолитиците и избирателите предпочитат Обама
Мартин Шулц. Снимка: архив, Reuters

Мнозинството от европейските политици и избиратели искат Барак Обама да спечели втори президентски мандат, заяви председателят на Европейския парламент Мартин Шулц, цитиран от Франс прес.

"Обама е по-близко до европейските ценности, отколкото Мит Ромни", посочи Шулц в интервю за германското радио Дойчландфунк.

Шулц визира ценностите в областта на социалната политика и здравното осигуряване и посочи, че между Обама и европейците има много общо по тези два въпроса.

Председателят на ЕП призна също така, че Европа, както и международната политика са изиграли много слаба роля в американската предизборна кампания. Според него САЩ не смятат трансатлантическите отношения за най-важни.

През юни допитване на германския фонд "Маршал" показа, че ако европейците можеха да участват в президентските избори, 75 процента от тях биха гласували за Барак Обама, а едва 8 процента - за Мит Ромни.

78 процента от французите подкрепят Обама, а само 5 процента - Ромни, показа допитване на института Се Ес А за телевизия Бе Еф Ем Те Ве, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
.....ако европейците можеха да участват в президентските избори..............78 процента от французите .....европейци=французиКАПИШИ!или както казват навсякъде - от България ?!? Това град ли е?
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Болните мозъци продължават да виждат световни конспирации навсякъде! А за елекциите ще кажа само, че Ромни е единствения нормален избор на Америка.
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви ценности бе другарю Шулц? Никакви ценности нямате вие. Вашите ценности са лъжите, измамите и кражбите. Затуй и начело на ПЕС застана Станишев, покровителят на лъжите, измамите и кражбите в България, другарчето на Доган и крадливия дърт цар!
1
3
 
8
 
! Отговори
Влади преди 11 години
Абсолютно съм съгласен с колегата,който и да спечели тези избори,той ще обслужва интересите на световния елит,всичко останало е карнавал за простолюдието.Демокрацията е мъртва от много време,това ,че пускаш листче в дупката на всеки 4 години не те прави свободен........