Санди доведе снега в Ню Йорк и Ню Джърси

Заради природните стихии се образуват задръствания и поледици
8 ное 2012 08:22, Петя Славова
3
Санди доведе снега в Ню Йорк и Ню Джърси
Снимка: БТА

Новата буря, която връхлетя североизточното крайбрежие на САЩ само седмица след като ураганът Санди причини смъртта на повече от 100 души в региона, донесе снеговалеж в щатите Ню Йорк и Ню Джърси, предаде ИТАР-ТАСС.

За първите осем часа бе изпълнена над една трета от месечната норма за валежи. Бурята е съпътствана от силни ветрове, чиято скорост достига 70 километра в час, пише БТА. В резултат в Ню Йорк снощи се образуваха огромни задръствания, като на места автомобилните колони се движат с не повече от 5 км/ч.

Ситуацията в най-многолюдния град в САЩ се усложни допълнително от настъпилото застудяване. Температурите паднаха до нула градуса по Целзий и по улиците започна да се образува поледица.

По заповед на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг местните власти и аварийни служби са в състояние на повишена готовност. Новата буря доведе до анулирането на стотици полети, предаде Асошиейтед прес. Тя прекъсна електроснабдяването на близо 60 хиляди клиенти в Ню Йорк и Ню Джърси и принуди властите да евакуират хора, живеещи по крайбрежието на двата щата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.