Угаждат на Андерш Брайвик в затвора

Масовият убиец се оплаквал от нехуманно отношение
Обновена: 22 ное 2012 20:46 | 22 ное 2012 20:41,
49
Угаждат на Андерш Брайвик в затвора
Снимка: Reuters

Управата на затвора "Ила" край Осло, в който норвежкият масов убиец Андерш Брайвик излежава 21-годишна присъда, изпълни редица негови искания, след като той подаде жалба от 27 страници за лошите условия, при които е принуден да живее, предаде ИТАР-ТАСС, позовавайки се на уебсайта на норвежкия в. "Верденс ганг".

В пространния списък човекът, убил миналата година 77 души, се оплаква от студено кафе и недостатъчно сметана, от липса на овлажняващ крем, от студ и липса на общуване. Ежедневното претърсване, при което го събличат до голо, терористът нарича "нехуманно".

Според адвоката на Брайвик Торд Йорде понастоящем условията на задържане на клиента му са се подобрили. Отменени били множество стандартни ограничения, чиято цел била да се предотврати евентуален опит за самоубийство.

Брайвик получил възможност да държи в килията си дрехи за смяна, както и шкаф, в който да ги държи. Доскоро терористът бил принуден да ползва "безопасна" писалка с мек писец, но след  като се оплакал, че тя е "неергономична и от нея го боли ръката", му дали обикновена химикалка.

Йорде казва също, че на Брайвик вече е разрешено да ползва найлонови торбички за боклук. Освен това той вече има полица за книги, а скоро ще може да слуша и музика, след като му предоставят и CD плейър.

Килията на 33-годишния Брайвик се състои от три помещения от по 8 кв. м всяко, представляващи спалня, нещо като кабинет и спортна зала с пътечка за бягане и тренажори.

Контактите му с хора обаче се свеждат до няколкоминутни разговори с надзирателите. Осъденият може да прекарва по 1 час на ден във вътрешния двор на затвора, където пак е сам. На Брайвик е позволено да приема посетители, но само веднъж седмично.

Според експерти почти пълната липса на "публика", пред която да се изявява, е основната причина за недоволството на терориста, който съгласно заключенията на психиатрите страда от дълбоко нарцистично разстройство на личността.

(БТA)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
5
 
! Отговори
до 44 преди 11 години
А ти помниш ли Виденов и неговата зима - хиперинфлацията, 1долар=3000лв., изнасяне на житото, а по магазините хляб нямаше, влизаш в кафене, не те обслужват, защото не знаят, колко ще бъде цената след половин час. А платен драскач на БСП?Че до Костов имаше само грабеж и силови групировки, но и той само две години беше на ниво, после корупция до шия, след това цар-крадец на гори и лъжец от световна величина, за Доган да не говорим, на работа не идва, а държава ще оправя..Помниш ли, а помниш ли?
36
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този изверг заслужава линч, а не облаги в затвора. Човек не може да разбере той наказан терорист ли е защото е убил 77 младежи или терорист на курорт!
35
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Bokluko Breivik e oshte jiv,koeto e sram za 4ove4estvoto.Choveshkata rasa 4e budeme nakazani zatova 4e razreshavame na tova gnusno otvrashtenie da e oshte jivo.
34
3
 
1
 
! Отговори
bg преди 11 години
Prez 1941-va godina v Rusia nahluvat nekolkostotin hiljadi psihjasali nacisti kato tova jivotno.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бах мааму. Този в затвора ли отиде или на специален хотел? Я го дайте за 6 м. да го оправим в Бобовдол.
32
1
 
9
 
! Отговори
той е само върха на преди 11 години
Брейвик е следствие на идиотската западна политика за социална държава и права, което се изврати в най-висша степен. Стотици хиляди тарикати живеят на гърба на норвежкия данъкоплатец, капсулират се, само смучат, а не дават. Този просто е направил нещо, което колкото и зловещо да е, се е въртяло в главата на много норвежци. Нима на нас понякога не ни минават такива мисли, като чуеш например, че *** гето например е платило 200лв. за вода, а живеят на 2000човека!Кафе със сметана, Норвегия си г
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
смърт за гадния психопат
30
0
 
6
 
! Отговори
ABC преди 11 години
Айде и ние да избием 70-80 души ... ще живеем в по хубави места от тези които сме сега ... :)
29
5
 
8
 
! Отговори
Е преди 11 години
Ще повърна!Тези наистина са за застрелване!
28
6
 
2
 
! Отговори
bg преди 11 години
Dushite na ubitite deca iskat Norvegia da bude raz4lenena na par4eta.Severna Norvegia i arhipelaga Schpicbergen za Rusia.
27
1
 
22
 
! Отговори
студент преди 11 години
АМИ В ОБЩЕЖИТИЯТА НА ПЛОЩ ОТ 15 КВАДРАТА СМЕ 3-***..........ТОЙ Е САМ НА 24 КВ. НЯМА ТАКАВА СМЕШКА
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
проповядващите хуманност са направо някакви сбъркани хоратоя най-хуманно изтрепа толкова народ, нехуманно му било сегаадекватност трябва, не хуманност
25
1
 
3
 
! Отговори
smerch преди 11 години
AryanBrotherhood, ще намажа цевта на глока с вазелин. Ще натисна здраво та да проникне дълбоко. И ще въртя докато ми влезе ръката до лакътя фашизоиден ***.
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
PARVO LABUT dokato svikne posle SEKS dokato mu xaresva i posle pak BOI dokato mu se otshte da Jiveeee
23
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ако така се ставаше национален герой драги ми *** народ, защо се криете зад клавиатурата, защо не трепете и вие? ЗАЩОТО НА ДУМИ СТЕ ГОСПОД , А НА ЯВЕ БЪЛГАРСКИ ВЪШКИ, чакащи все някой друг да ви свърши работата, я се затрий народе че и за тоалетна хартия не ставаш
22
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чудя се на акъла на родителите чиито им деца уби този ***, аз ако бях до сега да съм го гръмнал хиляда пъти независимо в съда каква охрана има ! А гледам български *** подкрепя един ***, който уби толкова деца, но господ бави но не забрая, и на вашите деца ще се случи нещо.
21
1
 
6
 
! Отговори
Някой си преди 11 години
До 11, ами да взема и аз лиии да очукам 77 души? Някак си надявайки се да са ти ако не роднини, то поне познати, идиоте...
20
6
 
9
 
! Отговори
доНострадамус преди 11 години
Нищо чудно и да му издигнат паметник заедно с Чекатило, Менгеле, Джак Изкормвача, Менсън и всички останали дете убийци!
19
11
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 11 години
В Мала Азия най-хуманно се отнасят с такива, провисват ги палците на краката, разцепват им кожата и ги обелват като банан май това му трябва на Брайвик- не студено кафе и килия.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Скоро ще му назначат и гувернантка, за да го изчишква когато има нужда, щото му омалява ръката докато го изтръсква.